balans Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Proponuję taki dość egzotyczny wątek" - może powstanie z tego mini galeria ciekawych zdjęć. Na dobry początek cztery zdjęcia Tygrysów z 501 sPzAbt [zdjęcia z Die Wehrmacht]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojwoj Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Sorka, balans, ale to nie jest zdjęcie z Afryki. Przecież to późny wóz (kopułka dowódcy, zimmerit). na Czarnym Lądzie takie nie miały prawa jeździć.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 No to mamy problem do ewentualnego wyjaśnienia wojwoj.Bo to zdjęcie jest opisywane jako zrobione w Afryce. Po raz pierwszy z takim opisem pod tym zdjęciem spotkałem się jeszcze w latach 80-tych w jednym z wydawanych wtedy zeszytów dot. II W.Ś. ale to jeszcze nie dowód, bo różne głupoty wtedy wypisywali. Zadałem sobie natomiast dzisiaj trochę trudu i na Axis History Forum znalazłem potwierdzenie, że to Tunis - mało tego, to zdjęcie jest tam nawet datowane na STYCZEŃ 1943! Kamuflaż tego Tygrysa by to potwierdzał, a co do zimmerit'u to sprawdzę, bo mnie też się wydawało że go wprowadzili dopiero w drugiej połowie 43 roku.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 Witam .Wojwoj ma rację to nie może byc afryka ten typ tygrysa raczej pasuje na 44 rok . Prędzej będą to Włochy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 ok. sorka za głupie pytanie(nie moja dziedzina")napiszcie proszę do czego służą te trzy urki", które zaznaczyłem na zdjęciu ?Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 5 Marzec 2008 Autor Share Napisano 5 Marzec 2008 Panowie macie rację! Zdjęcie było [jest] źle podpisywane. To nie może być Tunezja, bo Tygrys jest późnej serii - centralny reflektor, niska wieżyczka zapożyczona" od Panter, no i ten zimmerit, który był stosowany dopiero od połowy 43 roku. Bardzo możliwe, że to są Włochy 44 rok.Romo, te urki" to wyrzutnie świec dymnych NbK 39 kal. 90 mm.balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 5 Marzec 2008 Autor Share Napisano 5 Marzec 2008 Szukając wyjaśnienia zagadki tego niby Tygrysa z Tunezji", na forum o którym wspominałem wcześniej, znalazłem inne kolorowe zdjęcie - tym razem na 100% z Tunezji. Szkoda tylko, że jest takiej niskiej rozdzielczości.Pozdrawiambalans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 Wybaczcie, przyznaję się mój błąd. Oto linki do stronki z której miałem te fotki.http://www.afrikakorps.org/sPA501.htmhttp://www.afrikakorps.org/sPA504.htmi główna strona:http://www.afrikakorps.org/Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 7 Marzec 2008 Autor Share Napisano 7 Marzec 2008 To zdjęcie to chyba przypadkowo zostało usunięte? Bo zapodałem je z Die Wehrmacht z 1943 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 tygrysek z sPzAbt 504 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.