Skocz do zawartości

Ślepota Hitlera

elpasys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przyznam, że mam już dość tej nachalnej propagandy zbodniczych totalitaryzmów uprawianej tutaj przez Jacka. Pisze, że skuteczny polityk" to taki, który traci wszystko, łącznie z życiem własnym, życiem swej kobiety, swych dzieci, przyjaciół, wszystkich żołnierzy, milionów obywateli własnego państwa, morduje (prawie) wszystkich sąsiadów. Traci wszystko dla chwili prymitywnego triumfalizmu.
Mam nadzieję, że admini zrobią coś z tym problemem, bo ktoś może to czytać i wierzyć w wypisywane na tym forum intelektualne wykwity".
  • 1 month later...
Napisano

Dla tych, którzy uważają Hitlera za skutecznego polityka" godna polecenia jest wydana w Niemczech książka o tytule: Hitlers Theologie" (Teologia Hitlera).
Poniżej dają link do recenzji tej książki, zaczynającej się od słów: Hitlers Theologie ist intellektuell krude, ......." (Teologia Hitlera jest intelektualnie prostacka .......)
Więcej: http://www.deutschesfachbuch.de/info/detail.php?&isbn=3429029856&pid=14

Napisano
Panie Jacek***. Ty jako sowiecki trep oczywiście nie możesz głosić wersji, że Hitler był chory. Wszak zawarliście z nim tajny pakt, a wcześniej współpracowaliście, szkoląc niemieckich lotników. A kto zawiera przyjacielski układ z osoba chora psychicznie? Jeszcze jedno- wara Ci od Świętego Słowa Amen"- nie dla Ciebie ono, nie waż się nim pomiatać!
Napisano
Kolego sowietskij trepem nie byłem.Trep po naszemu to był żołnierz zawodowy.Ja nim nie byłem.Powtórzę to co napisałem Hitler chory nie był,był skutecznym politykiem.Miał zdolność
manipulowania masami.Trzeba było wysiłku militarnego prawie połowy świata by go zlikwidować.Pisanie o jego chorobie to jego obrona.Nam się mykło,na tej wojnie kraj nasz najwięcej zyskał.Bo zazwyczaj gdzie dwóch się bije to trzeci korzysta,kto?...dentysta.
Pozdrawiam
Napisano
Jak to nie byłeś trepem? To nie ukończyłeś osławionej uczelni" prowadzonej przez słynnych moskiewskich wykładowców", zdobywając na egzaminie dyplomowym Paryż z baterią rakiet Toczka na mapie, w języku rosyjskim? Panie Jacek***. to wszystko są Twoje słowa, czyżbyś cierpiał na amnezję?
Napisano
Panie Jacek***, dopiero teraz zwróciłem uwagę na Twe aroganckie słowa : Nam się mykło,na tej wojnie kraj nasz najwięcej zyskał".
Co zyskał? Sześć milionów ofiar, spalone do gołej ziemi miasta, łącznie ze stolicą, zrujnowaną gospodarkę, wywiezione i rozkradzione dzieła sztuki, utratę dwóch najważniejszych dla polskiej kultury miast (Lwowa i Wilna), a przede wszystkim- nową okupację i 50 lat komuny, która cofnęła nas w rozwoju o 100 lat i przez którą klepiemy biedę po dziś dzień, nie mówiąc o skutkach mentalnych- komuna dopuściła do głosu chamstwo pańszczyźniane, które poczuło się ważne i po dziś dzień butnie celebruje swą głupotę (vide- Palikot czy Jakób Wojewódzki). Panie Jacek***, drwisz sobie z ofiar wojny?
Napisano
No proszę, szkoda ze nasi nie poszli w 39 z Hitlerkiem ? Zal że ci czerwoni zabrali majateczek ? Poszalałbys za pracę chamstwa pańszczyźnianego " na salonach Lwowa? PAN się znalazł.
50 lat okupacji ? A to się Pan herbowy rozpędził, chyba na Litwie, Łotwie czy Estonii, bo mnie uczono po Polsku, płaciłem POLSKĄ walutą, nikt nas po nocy do obozów zagłady nie wywoził i służyłem w POLSKIM wojsku a nie w Armii Czerwonej jak wielu z republik nadbałtyckich, tam, tam to była OKUPACJA.
Żal, dajcie mu czerwoną, może ochłonie.
Napisano
Panie Pyra, akurat wasi" poszli w 1939 roku z Hitlerem (17 września). Niby za co żądasz od modów, bym dostał bana???? Za to, że jestem szlachcicem? Czy za to że piszę prawdę? Bo to ja pisze prawdę, nie Ty.
płaciłem POLSKĄ walutą"- a o rublu transferowym słyszał, ha??????????;
mnie uczono po Polsku"- widać niezbyt dobrze, skoro nie wiesz że przymiotniki piszemy z małej;
ikt nas po nocy do obozów zagłady nie wywoził"- was oczywiście nie, ale nas wywozili;
służyłem w POLSKIM wojsku a nie w Armii Czerwonej"- doprawdy? A pamiętasz przysięgę? Coś o nienaruszalnym sojuszu z ACz?????
Napisano
widzę kolejne potyczki słowno-muzyczne i wycieczki osobiste ... a z racji tego, iż nieszczególnie moderuję ten dział i nie będę rozpatrywał wniosków, skarg i zażaleń - zamykam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie