bestyja Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4776081.htmlBułgarski oficer przemycał czołgNiestety, został złapany przez agentów wywiadu. Na granicy bułgarsko-tureckiej. Z czołgiem. Nie wiemy, gdzie go ukrył. Major Alexei Petrov ukradł zabytkowy, poniemiecki czołg z garnizonu w Elchowie, położonego w pobliżu granicy z Turcją. - Dla kolekcjonerów ta maszyna warta jest fortunę - podkreślają bułgarskie władze. Petrov został schwytany przez agentów wywiadu, którzy tropili go od miesięcy.Oficer przyznał, że jeden czołg wywiózł już za granicę. Mężczyznę i jego dwóch niemieckich towarzyszy aresztowano. "Czyżby agent w98 maczał w tym palce? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 http://www.ananova.com/news/story/sm_2644863.htmlhttp://www.dailyrecord.co.uk/news/newsfeed/2007/12/19/soldier-in-tank-theft-86908-20259786/Sofia. Collectors were maintaining that some of the best preserved Maybach T4 tanks in Europe were in Bulgaria, deputy director of Historical Military Museum in Sofia lieutenant – colonel Blagoy Milenov said for FOCUS News Agency. He explained that by chance instead of being cut for scrap these tanks were mounted as weapon emplacements along the south east border with Turkey and that’s why now Bulgaria was probably the only country which had so many well preserved tanks of the kind. Yulian HRISTOVŹródło: http://www.focus-fen.net/index.php?id=n129609&chain=1A Bulgarian major and 2 German residents took apart a WW II tank. The trio was taken into custody in the town of Sliven. Major Alexei Petrov from military division # 24200 in Yambol, together with two German residents disassembled a Meibach from the Second World War. According to preliminary data, the armored vehicle was “exported”. For more than three months the organized criminal group used motor vehicles and technical equipment in order to fully disassemble one tank, type Meibach. The armored vehicles were positioned at weapon emplacements in the district of Yambol without military monitoring. Major Petrov used his official position as a serviceman and tried to disassemble a second tank, together with his accomplices, but the police were alert this time. The three men have a detention of 72 hours as a bail. There is no information where the stolen tank parts have been sent, but according to sources, it is quite possible that they are now in the hands of people, collection old weapons. Frognews.bg Źródło: http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=3951&Itemid=11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Czyli ktos sie wzbogacil o cala IV i prawie o druga :) Nice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Jak zawsze można liczyć na fachowość naszych pisma... o przepraszam, dziennikarzy. Gratulacje doboru zdjęcia :) Ja zawsze myślałem, że IS-2 to ruski, ale jak widać byłem w błędzie.Ale widać to nie tylko nasz standard. Może ktoś mi powie co to za czołg Meibach"? Jak by ferdynanda przemycał to by pewnie napisali że Porsche.P.S. Widać, że nie tylko od nas wywożą :)P.S.2. Proponuje przenieść to do Hyde Parku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Co do zdjęcia, jest podpisane: Na zdj. czołg na ulicy Krakowa (fot. AG)". Tylko po co w takim razie to zdjęcie? Ludzie nie wiedzą jak wygląda czołg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 czyżby ostatnio kwotę 50 tysiecy euro zaliczano już do fortun? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Jeżeli go opylił za 50 tysięcy euro, to był ostatni frajer i za samo to powinien iść siedzieć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Czy taki pustak jest warty 50 tysięcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Nie ?Za cenę złomu oddać, i na węglarkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 dowcip się kol. acer wyostrzył, oj wyostrzył z końcem roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 A, wybacz Tankist, jeden z wybrednych przewoźników drewna dziś mnie z rana rozmagnesował i coś mi powiedział, więc ja straciłem cierpliwość i wyjaśniłem mu co on dla mnie jest, jakim dokładnie organem męskim...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Tak właśnie kończą te pozostałe czwórki w Bułgarii,jak szanowny kol. acer uprzejmy był zauważyć, pewnie w majestacie prawa, trafiają oficjalnie tam gdzie ich miejsce, czyli do huty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 To czym on w końcu handlował z tymi Niemcami - pustakami" czy zabytkowym, poniemieckim czołgiem z garnizonu w Elchowie"?Tak czy owak, jak mawiali starożytni Rosjanie: lepsze deko handlu niż kilo roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Na forach bułgarskich było info i fotki ( w zał. powyżej )tylko o tych czwórkach. Być może są ( lub były ), także całe na chodzie. Dla mnie mało prawdopodobne. Sądzę, że wywozili te zachowane korpusy. Bułgarzy chyba w latach siedemdziesiątych wkopali wszystkie zachowane po wojnie czwórki i inne WH w glebę, jako stałe punkty ogniowe. Pętają się gdzieś także fotki stuga, panzer I, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ;-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Pustak nie pustak ale na pewno wielu chętnych by się zna nalazło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Woodhaven. Ładne zdjęcia.Balans. Pewnie pustakami. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.