pokemon Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 A czemu u Czechów nie może być tak jak u nas? :)))
pokemon Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Dodam, że u Czechosłowaków w latach 80-tych można było kupic wiatrówkę na Polski zielony dowód osobisty. Gorzej było ją przywieźć do kraju, a jak złapali, to...nielegalne posiadanie broni :)))Dziś wiatrówka to legal...oczywiście zależy czy 17 juli ma itd. :))))
okejos Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 mamy za długa tradycje powstan narodowych buntów. rozruchów i zamieszek i państwo sie poprostu boi..
draven85 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 pokemon niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie :)
Hebda Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Pokemon,ok,rozumiem.ale czy wiesz jak badają sprawność "broni w sensie oddania strzału?
roizab Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 Witam ponownieod tego wszystkiego zaczyna mi się już kręcić w głowie. Fakty są takie na jutro rano mam wezwanie na przesłuchanie na posterunek policji jako świadek", na spisie rzeczy znalezionych poczas przeszukania stoi: jeden nabój do broni sportowej KBKS - szt 1, Pistolet sygnałowy nr 2079 rok prod 1937 z napisem ERMA ERFURT szt1 - nie sprawny technicznie"Jeszcze raz podkreślam nie zbieram amunicji (cholera sam nie wiem skąd wzioł ten naboik), nie zbieram broni palnej tą sygnałówkę wygrzebałem w jakiejś starej chałupie nawet już nie pamiętam gdzie, zabrałem ją rylko dlatedo że w/g mnie do niczego się już nie nadawała, sami przeszukujący stwierdzili że jest niesprawna technicznie.Nikomu nie chwaliłem się tą rakietnicą bo nie było czym.to co widać u mnie w domu na ścianach i półkach to szable, bagnety, odznaczenia, klamra, orzełek jakiś ryngraf i trochę innych staroci nie związanych z militariami (moździeże, żelazka, młynek do pieprzu, papierośnice, monety itp)Ateraz będę przestępcą !!!!!Pozdrawiam wszystkich
leman05 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Nie chodzi o tą aby zalegalizowac posiadanie niewypałów i niewybuchów tu chodzi tylko o broń.Przesylam z gazetki informację Co zrobić by broń nie byłą bronią"Kolegą roizab idziesz tak jako świadek i dowiesz sie zapewne o co chodzi a rakietnica? - jak napisali nie sprawna technicznie. Kwestia jak niebiescy są zaznajomnieni z ustawa o broni i amunicji. Mam nadzieję, że są niedouczeni.Pozdro
pokemon Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Wielokrotnie tu było na te tematy, więc szkoda się powtarzać. Samemu dezaktywować broń to za mało. Trzeba świadectwo dekarskie :)))roizab ma problem, a my tu o ustawach gadamy :(Kolego mogą być wszelkie możliwe rozwiązania. Jesteś kolekcjonerem a nie przestępcą i to nie ulega wątpliwości.Z tego co napisałeś wynika że ktoś zwrócił uwagę na twoją kolekcję i...przyszli na czuja. Niewiele znaleźli, ale znaleźli i teraz musisz się wytłumaczyć niestety. przemyśl wszystko i poukładaj. Po tobie będa kolejni niestety...
Flanker Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Współczuję, podobnie jak Koledzy tu obecni. A dorzucę jeszcze tylko historyjkę autentyczną, której byłem świadkiem ongiś na giełdzie w poznańskiej Rzeźni: facet oglądał wystawionego ładnego mauska, zapytał o cenę i stwierdził, że drogo i że sam da tyle i tyle - mniej rzecz jasna. Panowie ze stoiska powiedzieli mu uprzejmie, że spuścić nie mogą, bo sami dużo za niego dali, nie mówiąc o tym, że im też się musi zwrócić. Wtedy pan wyciągnął legitymację i zaproponował, że może to i legal, on się nie zna, ale na tak dużym stoisku na pewno znajdzie się coś nielegalnego i jeśli się nie dogadają, to zaprosi tu kolegów z firmy. Zrobiło się momentalnie wokół stoiska luźno, oglądających i chcących kupować jakoś wywiało i panowie sprzedawcy po chwili narady zgodzili się drastycznie spuścić z ceny. Kusiło mnie, żeby to zgłosić, ale bałem się, że ściągnę na nich to, czego chcieli uniknąć, a i sam byłem tam w czasie, gdy powinienem oficjalnie być w ramach pracy gdzie indziej.
mowglyn Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Flanker!A JEDNAK się kręci! - rzekł dawno temu taki jeden gość gnojony przez kogoś tam. Zapoznaj się UWAŻNIE z treścią wątku pt. Policjant". Było jakiś czas temu na Głównym... .
leman05 Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Czekam cierpiliwie do północy a Kolega nie zameldował co tam na komendzie słychać. Chyba, że przesłuchanie się przedłuża i będzie trwał 48
mowglyn Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Prawdopodobnie Roizab otrzymał status gwiazdy i udziela wywiadu" przez 48 godzin... .TRZYMAJ SIĘ Roizab!Big pozdro!
to17071990 Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 A propos tematu. Zwróćcie uwagę na zwiększenie sie ilość części broni" na allegro. Policja nie zmruży oka w te Święta.
stangret Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 Bez jaj. To co sptkalo roizaba moze spotkac kazdego z Was. Smutne to ale prawdziwe. To ze znaleziony unikatowy dla was naboj jest czyms wartosciowym nikogo nie in teresuje. Prawo jest prawem a amunicja amunicja. Jedna sztuka to nie 1000. Dywagacje kto podpierdzielil sa bez sensu. Stalo sie i juz. Ja przynajmniej wiedzialem kto dlaczego, co i jak, od kogo. Malo tego. Na sprawie odwolawczej uslyszalem, ze tego samego goscia ktory dal na mnie namiar i mial te same zarzuty uniewinnili automatycznie z tego samego paragrafu. Malo tego. Po mojej apelacji.
roizab Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 Witam wszystkich ponownieprzesłuchanie spaliło na panewce bo kobietka która prowadzi moją sprawę była nieobecna, mają ustalić nowy termin i mnie powiadomić, a swoją drogą czy to przypadkiem nie pech że moją sprawą będzie zajmować się kobieta, facetowi jeszcze można by wytłumaczyć co jest szrot a co naboik do sportowego kbks.A dla kobiety amunicja to amunicja a pistolet sygnałowy = broń.będę informował kolegów na bierzącoPozdrawiam
draven85 Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 roizab jaki pech , tylko się postaraj użyj uroku osobistego oczaruj babkę i szybciej Cię zrozumie niż jakiś facet ;) pozdrawiam i powodzenia życzę :)
herrmateuss Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Ja nie bede pocieszał bo sam to przerabiałem.Dostaniesz najprawdopodobnej zawiasy i do tego grzywne.Ekspertyza ograniczy sie do tego ze z rakietnicy nie da sie strzelać jest zlomem kompletnym ale wedlug ustawy jest to broń i koniec. Naboj tym bardziej bo sprawny.
roizab Napisano 21 Grudzień 2007 Autor Napisano 21 Grudzień 2007 WitamJeżeli jesteście zainteresowani dalszym przebiegiem mojej sprawy to mogę informować szacowne grono na bieżąco narazie cisza, nikt się do mnie nie zgłosił ani nie zawezwał na przesłuchanie, życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt
steell Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 może święta i nowy rok miną spokojnie, oby
leman05 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Tak dodatkowo jako ciekawostka z inego tematu z forum. Proszę wejść na poniższy link. http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=26214Poniżej tej strony, po prawej stronie jest sonda z zapytaniem: Jak traktować miłośników militariów gromadzących dawną broń?Otóż większość głosujących (52%) wypowiedziało sie że (na dzień 21.12.07r): jak nieszkodliwych hobbystów.Wesołych Świat
jacenty2004 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 A 27% że jak groźnych szaleńców i 21% jak przestępców ... no to Wesołych Świąt :)
leman05 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 No tak lepiej widzieć szklankę do połowy pustą niż do połowy pełną. Może trochę więcej pozytywnego myślenia.
jacenty2004 Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Powiedz to tym po nalotach i z wyrokami :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.