Skocz do zawartości

dzisiaj 6.00 rano

roizab

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja bym szable, bagnety i kordziki naoliwil, w groba plastikowa torbe pruzniowa wlozyl, i przy swietle ksiezycza zakopal w lokalnym parku trzy kroki na zachod od najwiekszej sosny. Tak na wszelki wypadek gdyby pan prorok
kazal tym pana jeszcze raz cie odwiedzic, co by ich nie kusilo.
A sam zaczal bym niezlocznie przegladac oferty wakacyjne w Anglii lub Irlandii, takie od dwoch do pieciu lat z mozliwoscia zarobkowa.
Tak czy innaczej, mam nadzieje ze ten smrod rozejdzie sie po policyjnych gaciach, i twoja teczka gdzies sie zapodzieje, ale to tylko nadzieja.
Paranoja drodzy panowie (i panie:). Paranoja!
  • Odpowiedzi 144
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kolego M164U!
Ty się sam naoliwij i zakop w parku.Trzeba najpierw poczytać ustawę a później cos pisać na forum.Kolejny klawiszowy poszukiwacz i do tego jeszcze...echh brak słów dla takich typów jak Ty.Żenada.
Napisano
Kolego ODZYSK77!

To co napisalem to byl zart. Albo na maksa pol zart pol serio. Tak wiec wyluzuj sie, i od klawiszow i innych typow mi nie wyzywaj bo nie wiesz kim jestem Grzesiu.
A do ustawy i do smutnych panow mam stosunek plciowy i dla tego sobie o tym zartowalem.
Napisano
Getton!
To TY udzieliłeś Roizabowi informacji w stylu wuj dobra rada" a do MNIE masz pretensję, że ją sprostowałem?
Zamiast troszczyć się o mój stan zdrowia weź się lepiej za lekturę ( abój kbks" to nie to samo co pocisk kbks").
Bez pozdra!
Napisano
Współczuje... tak to jest w nienormalnym państwie. Mam nadzieję, że w czasach moich wnuków to się zmieni... bo szybciej chyba nie ma co liczyć.
Napisano
Do Igora Groźnego: nie jest potrzebny żaden nakaz prokuratora, inaczej mówiąc: odradzam stawianie oporu powołując się na brak nakazu. Policja może wejść po prostu a blachę" (legitymację), a prokurator potem klepie zatwierdzenie.
Napisano
Kim jesteś M164U ???
Ujawnij się:)
Sorry za pyskówke, widzę, że znowu przecholowałem :)) i do tego jeszcze ze znajomym :)
Na więcej pogadamy na priwie :)
Pozdrawiam.
Napisano
http://lidzbark-warminski.wm.pl/Amunicja-w-szafie,35859
Amunicja w szafie
Mężczyzna trzymał w szafie 50 sztuk amunicji sportowej kaliber 4,5 mm. Za ten czyn odpowie przed sądem, grozi mu kara do lat 8 więzienia.
W niedzielę lidzbarscy policjanci znaleźli w mieszkaniu 48-latka 50 sztuk amunicji sportowej. Mężczyzna przechowywał ją w szafie ubraniowej. Wyjaśnił policjantom, że amunicję znalazł około 20 lat temu na śmietniku i schował do szafy.
48-latek nie posiada żadnej broni. Był zdziwiony, że polskie prawo zabrania przechowywania amunicji bez wymaganego zezwolenia. Teraz za posiadanie amunicji odpowie przed sądem."
No i macie odpowiedź co grozi za posiadanie amunicji do kbks. Czy 50 szt., czy jedna, to nieważne. Jak jeszcze biegły stwierdzi, że ta jedna sztuka była sprawna to i problem gotowy.
szajko
Napisano
Wyrazy wspolczucia roizab. Przerabialem cos podobnego. Wynik - zawiasy. Dlaczego? trafilem na bieglego debila dla ktorego nawet karabin cwiczebny byl bronia. Paranoja. Po odwolaniu zostalem uniewinniony, ale dla dobra sprawy" orzeczono praepadek mienia. To bolalo. Przykro mi to pisac, ale moze skonczyc sie sprawa. Zwlaszcza ten naboj. Wazne. Na rozprawie masz takie same prawa jak prokurator. Jestes rownozedna strona w sprawie. Jesli jakis bebilny biegly stwierdzi ze destrukt rakietnicy jest bronia natychmiast wniosek o powtorne badanie w CLK w W-wie. Tam pracuja fachowcy. To tylko tak na wszelki. Mam do dzis wszystkie papiery i w razie czego sluze pomoca. Pozdrowienia
Napisano
Jeszcze raz wslpoczuje i jezeli dojdzie do rozprawy to proponuje nastepujaca obrone:

1. Po pierwsze primo - jezeli naboj KBKS i zardzewiala rakietnica zostana uznane jako bron, to jako obrone bym uzyl Art. 85 paragraf 1. Konstytucji RP, ze obowiązkiem obywatela polskiego jest obrona Ojczyzny, i ty jako bojownik o wolosc i demokracje wlasnie sie przygotowujesz na odparcie ewnetualnych atakow al-Kaidy lub innych wrogow naszego pieknego kraju.

2. Mozesz tez powiedziec ze bales sie o wlasne zdrowie bo ostatnio dostawales pogruzki od internautow i teze „bron” trzymales do obrony wlasnej, bo wedlug Art. 68 paragraf 1, Konstytucji RP, każdy ma prawo do ochrony zdrowia.

3. Poniewaz naboj KBKS (pocisk najprawdopodobniej z olowiu plus toksyczny proch i rowniez toksyczna luska) i zgnila zardzewiala rakietnica to tak naprawde rodzaj chemicznych smieci ktore ty jako amator wynalasca tak naprawde tymczasowo przetrzymywales aby znalezc najlepszy sposob wtornego uzycia materialow w nich zawartych. I tu mozna przytoczyc Art. 86 Konstytucji RP, ze każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie, a ty do tego dopuscic nie chiales.

4. Jezeli pierwsze trzy obrony nie zadzialaja mozna zawsze powiedziec, ze jako artysta amator zbierales rozne materjaly w ramach hasla zamiany „mieczy na lemiesze” i chciales je uzyc do twojego dziela sztuki przytaczajac tu Art 73. Konstytucji RP, ze każdemu zapewnia się wolność twórczości artystycznej, badań naukowych oraz ogłaszania ich wyników, wolność nauczania, a także wolność korzystania z dóbr kultury.

5. Jak juz nic nie pomoze to poprostu powiedz, ze i naboj i raketnice odziedziczyles, przytaczajac Art. 64, pragraf 1, Konstytucji RP, gdzie każdy ma prawo do własności, innych praw majątkowych oraz prawa dziedziczenia. Na zakoczenie dodaj, ze nie masz nic na sumieniu, tak jak gwarantuje Art. 53, pragraf 1, Konstytucji RP, i każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.

A na serio jeszcze raz uwazam cala sprawe za PARANOJE!
Napisano
Roizab łącze się z Tobą w bólu i składam najszczersze kondolencje.
Żeby zawiasy dostać za nabój kbksowy to trzeba żyć w Polsce.
Przed chwilką oglądałem Fakty" i aż ręce mi opadły. Oskarżyli jakiegoś bidnego rolnika za to, że odratował potrąconą sarnę, tymczasem ludzie którzy zatłukli, a potem utopili niedźwiedzia w Tatrach nie spotkała żadna kara.
Paranoja.

Nabój kbksowy...no przecież to broń terrorystów, tym można ambasadę wysadzić...szkoda gadać.
Kiedy tu będzie normalnie??
Napisano
to pewnie odwet za pewną przesyłkę gdzie znajdowały się trzy naboje ;)
jeden od kalasznikowa, jeden od TT , i jeden od KBKS..
pamiętacie?

a tak poważniej, to wyrazy współczucia kolego roizab..
zapewne ten nabój od KBKS mógł byc wykorzystany do jakiegoś aktu terrorystycznego conajmniej..
niestety prawo jest skrajne..
życzę powodzenia i pozdrawiam!
Napisano
Ja stary, współczuję wam Młodym tej Demokracji i tych doskonałych prawników stanowiących PRAWO. Byłem nastolatkiem za czasów mrocznego" stalinizmu.
Czytając Wasze posty to zaczynam wątpić , kiedy była Demokracja i Wolność . Współczuję że żyjecie w Państwie Prawa, ale to Wasza rocha"!!!
Za moich lat młodzieńczych , posiadałem setki nabojów kbks /w szkolnym kółku strzeleckim w liceum nikt tego specjalnie nie ewidencjonował brało się paczkami bez podpisów/ i co więcej jeździliśmy do leśniczego /na rowerach/, on miał kbks i strzelaliśmy do wyczerpania amunicji. I gwarantuję Wam że, żaden stójkowy" ani tym bardziej prokurator by sobie tym d..y nie zawracał, i nie zawracał, po prostu miał ważniejsze sprawy! I jeszcze jedno za moich czasów jak pijany klient na wsi jechał na rowerze z gospody i trafił na postrachunkowego" to ten mu spuszczał powietrze z opon i zabierał pompkę /jeśli takową posiadał/, i było po sprawie" , ale teraz jest Europa i demokracja z byle g..em trzeba do SĄDÓW 5-godzinnych.
Najserdeczniej Pozdrawiam
,,Tak trzymać prawo jest prawo.
PS Śmieszne to Prawo i to Państwo Prawa, szkoda nafty na dyskusję
G.W.
Napisano
Ale o sssoo chozzzzi? Nie badzmy dziecmi, ustawa jaka jest wszyscy wiemy i dopoki sie nie zmieni trzeba albo nie zbierac albo bawic sie w partyzanta i udawac, ze nas nie ma (nie pokazywac, nie chwalic sie, nie kupowac na All etc etc etc).

A koledze tak czy siak wspolczuje - duzo nie straciles, ale konsekwencje moga byc rozne.
Napisano
Witam wszystkich, ano emocje trochę już opadły, najpierw kilka odpowiedzi: wykrywacz posiadam ale nie mieli do niego zastrzeżeń, na alegro tylko kupowałem ale wyłącznie odznaczenia lub białą broń a i tego bardzo niewiele, telefonu kompa ani twardych dysków nie zabrali, atmosfera podczas przeszukania była raczej normalna przetrzepali wszystko i tyle zresztą niczego nie miałem schowanego wszystko było w szafkach lub na ścianie jak najbardziej na wierzchu, Panowie dopiero po wejściu do domu jak zobaczyli kolekcję to stwierdzili że jestem kolekcjonerem, wydaje mi się że wcześniej sądzili że jadą do jakiegoś przestępcy, terorysty czy handlarza bronią, najgorsze jest to jaka opinia do mnie przylgnie w sąsiedztwie, tragedia
bardzo jestem ciekaw kto mi się tak przysłużył,
nie jestem przecież jakimś bandytą czy terorystą
Kolego stangret jakby do czegoś doszło to się odezwę
Pozdrawiam
Napisano
Na wykopki jeździsz pewnie samochodem? Może po tablicach ktoś cię zgłosił, że się szwenda ktoś podejrzany i pewnie bomb szuka.

PS.Dobrze że nie wpadli na pomysł żeby ci sprawdzić czy masz legalnego Windowsa czy Office i mp3 :)
PS2
Zawsze i wszędzie P.....a j....a będzie.
Napisano
Nie to jest jakies niedorzeczne, za pocisk od kbks problemy z Policja. U nas kiedys praktycznie kazdy mieszkaniec mial jakies pociski w domu bo wykopywali z wydm i to nie od kbksu a od mosina i mausera. W glowie sie nie miesci ze z powodu takich popierdulek robia problemy. Taki pocisk jest mniej niebezpieczny od karnistra z benzyna, paranoja. Rozumiem jak ktos ma 20 karabininow na chodzie" ale z powodu jakis pociskow lol moze obawiaja sie ze z procy chciales wystrzelic ten pocisk z kbks ;)
Napisano
bardzo dobrze ja jako wyborca pisu popieram w pelni polityke zwalczania na kazdym kroku bandziorow ,to nic ze to tylko 1 nb do kbks ! od tego sie to wlasnie zaczyna ,za chwile moze byc juz tego wiecej i wiecej. a teraz bedzie na to uczulony ,nie wezmie tego w lapy ,bedzie mial zwyczajnie do tego awersje.
Mowie to na swoim przykladzie ,mialem kiedys mauserka ,zabrali mi go ,teraz zaczalem zbierac rybki i hodowac znaczki pocztowe. Dziekuje panu ministrowi i jego kolegom za tą nauczke ,nauczylem sie ze pewnych rzeczy nie mozna trzymac w domu ,zwlaszcza jak mamy takich bystrych strozow prawa...

to oczywiscie sarkazm z mojej strony,to ze z powodu zlomu rakietnicyi i 1 szt ammo ma koles problem wcale mnie nie dziwi...Kolejna sprawa w sadzie bedzie.

Ciekawi mnie bardzo ,a chyba tego watku tutaj nie poruszono ,w jaki sposob trafila granatowa policja do niego ,czy byl to efekt uboczny allegro ? czy zyczliwych ? moze jakis klezka ktory wpadl ,wydal go zeby swoje winy odkupuc ?

pozdro pik78
Napisano
Szendzielarz z.!
Kiedy rozprawa? Może Odkrywca" zorganizuje jakąś stosowną pikietę pod sądem? Sprawa jest poważna...
Czołem!
PS. Majaczy mi przed oczami taki plakat w stylu klasyka Kitchenera. Drab z blachą w łapie, szósta rano, uchylone drzwi i tekst: Czy TY miałeś już nalot w domu?"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie