Skocz do zawartości

Nowe zdjęcia 7TP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdjęcie ze strony 22 u Trojcy. Nie jest to ta sama parka, co na zdjęciach zrobionych na tzw. grobli. Jak napisał Grendel, na tamtych zdjęciach jest za mało miejsca", aby te fotki przedstawiały te same maszyny. Oprócz tego na zdjęciach z grobli, widać, że pierwszy czołg się palił, a na tym zdjęciu nie widać nic takiego.
Swoją drogą, to zdjęcie jest o tyle ciekawe, że przedstawia obok siebie, zniszczone nasze czołgi, ale również zniszczonego niemieckiego panzera.
Pzdr
Bodziu

• Odpowiedzi 567
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Niewykluczone, ale oba zdjęcia są zbyt kiepskie. Ze starych" 7tp zauważyłem właśnie, że na kilku zdjęciach jest ten sam (z Koszyc?) co u Trojcy.

Pzdr,

jotes
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Napisano
Ciekawe, że nikt nie zauważył?
Wkleję wieczorkiem.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6145688754&rd=1

Pzdr,

jotes
Napisano
Jak to mi napisano, krew sie o tego Losia moze polac...I pewnie sie poleje, wiedzac ile zdjec Losi z balkenkreutzami jest w obiegu.
A zdjecia sa z Targow Lipskich w 1940 roku (pisze) - przyznaje sie bez bicia, ze tez nie moglem przeczytac i gdy Trufelhunter mi napisal, sam na oczy przejzalem ;o)
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Jotes zauważyli, ale z pewnych względów nie informowali.
Z targów Lipskich to jest pierwsza taka seria zdjęć. Do tej pory było publikowane chyba tylko jedno zdjęcie naszego 7TP stamtąd, a na pewno zdjęcie Łosia z krzyżami było jak dotąd tylko jedno.
Tak więc jak napisał Grendel o te zdjęcia będzie walka.
Pzdr
Bodziu
Napisano
Wg opisu aukcji pod Radomiem. Wygląda na trafiony w kadłub i spalony. Wydaje mi się, że było juz jedno zdjęcie tego wozu, nieco bardziej z drugiej burty, a w tle jakiś mur ceglany. Spróbuję poszukać.

Pzdr,

jotes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie