Skocz do zawartości

Jakim srodkiem transportu na wykopki??

tomislaw1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Audi A4 to już nie ma co, luksusowy wózek :)

Przed samurajem z braku laku jeździłem gdzie się dało Ibizą, i kiedyś w końcu trafiłem w pniaka...

Po remoncie kazałem założyć podwyższane sprężyny do Toledo.

Ale kiedy jest Samuraj, wszędzie mogę śmiało przejechać.
  • Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie zawsze zassanie wody do filtra kończy sie tragicznie dla silnika.
W wielu przypadkach benzyniaka ( szczególnie starsze silniki ) trochę poprycha, poparska i jedzie dalej.
Nistety diselek zassie wody tylko dwa razy , pierwszy i ostatni. Potem warsztat.
Moja terenówka ( właśnie dobiega pełnoletności ) kilka razy już zaliczyła kąpanie silnika, i jest ok.
Napisano
Dokładnie Tankist tak jak mówisz. Ja często jeździłem przez pewną rzeczkę na granicy bezpiecznego zanurzenia". Pewnego razu po uewach prąd wymył czść dna przy samym brzegu i ja w to oczywiście wjechałem...Silnik zdechł, a ja bezmyślnie próbowalem go odpalić. W końcu kumpel wyciągnął mnie Zetorkiem, odpaliłem i dojechał prawie do domu. W czasie drogi zdechł znowu i znowu Zetorek pomógł. Na drugi dzień okazało się, że w silniku było tyle wody, że to co wyleciało z miski olejowej było parwie przeźroczyste ;) Silnik- przepłukany 3 razy działą jak malina dalej :)
Napisano
honda cr 250 szybko i wszędzie ,może nie daleko bo paliwo potwór lubi, wcześniej suzuki dr 500 moja lala nic nie paliła a zjeżdziła kawał okolicy.pozdrawiam
Napisano
Jeżeli woda dostanie się do komory spalania przez dolot w 100% kończy się to pęknięciem bloku lub wygięciem korbowodu i tu fizyki nie oszukamy ale nie o tym temat :)
  • 7 months later...
Napisano
Ja tam do lasu zawsze swoim audi 80 1,8 lub mondkiem brata 2,0.
Całe życie mieszkałem w lesie i zdażyło mi się już wyciągać między innymi pana leśniczego i jego samuraja.Na prostej drodze tylko koleiny były dość wielkie i troche błota.
Za zwykłym żukiem samuraj leciał jak szmata na stalowej linie.:)))))))))))
Jak do lasu i po drzewostanie" to tylko Toyota landcruiser albo niwa.
A pozatym liczą się umiejętności.
(ale data tego wątku):)

pozdro.
Napisano
pytanie które chyba wielu zainteresuje- jak łatwo podnieść zwykłą osobwke na zawieszeniu?
Tak z 10 cm i będzie git.Miotam się miedzy kupnem samuraja a takim właśnie wiejskim tuningiem, bo na dobrą sprawę to napęd 4x4 do niczego na polnej drodze potrzebny nie jest.
Próbował ktoś?
Napisano
póki co myślę o włozeniu pod sprężyny kawalka dębowej dechy +5 cm i zalożeniu kapci terenowych o wiekszym profilu.Łączny koszt imprezy-kilkaset złotych + cena auta powiedzmy polo/fiesta '90 -1500 zeta.A jak sie rozje...psuje to zepchać w krzaki i kupić drugi
Napisano
Witam. Kidys autobusem. A teraz to maluchem ( tam gdzie dziury) lub Citroen Evasion. Ma wielki bagaznik tak ze sie pol TKSa by zmiescilo xD. Rowerkiem nie probowalem bo po spakowaniu wykrywy lopaty i cosik do picia do plecaka wejdzie tylko maly woreczek lusek. Pozdro
Napisano
Witam
Coz...kiedys na wykopki jezdzilem Skoda 105. Tez woz wjechal doslownie wszedzie, bardzo wiele przezyla w terenie i bardzo jej za t dziekowalem, dopuki jakis @#%&*@#$ mi nie ukradl spod bloku po bardzo wielu latach eksploatacji. W ostatnim czasie uzytkowalem Opla Astre, o wiele gorsze wlasciwosci trakcyjne, nizsza...efekt: przedziurawiona miska olejowa. Obecni przez chwile uzytkuje poczciwego PF 126p, niby sobie radzi, ale nie to samo co niezapomniana Skoda...polecam, pojazd za grosze, a duzo zabawy.
POzdrawiam
  • 9 months later...
Napisano
Do lasu mam simsona S-51( dobry bo mozna łatwo mykńąc między drzewa i nikt Cie w lesie autem nie dogoni, lekki do pchania jak sie cos popsuje, na niedalekie wyjazdy do 30km) na dlasze wyjazdy Citroen Ax 1.5 D ( nawet nieźle daje rade w terenie, trochę tylko zmniejszam cisnienie w oponach i idzie jak burza przez piaski i laski :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie