Rumburak Napisano 9 Październik 2007 Autor Share Napisano 9 Październik 2007 Kolejna informacja o pijanym ułanie: http://www.tutej.pl/cms.php?i=26536 To chyba się im często zdarza? Chyba w Białymstoku też było takie zdarzenie? I słyszałem, że na Bzurze kilka lat temu też ułani się niedobrze z końmi obchodzili jak się napili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 jest juz na forum o tymhttp://www.odkrywca.pl/czy-cos-wam-sie-moze-przypomina-,524802.html#524802tylko coś zaciekli obrońcy prawdziwych" ułanów zamilkli. Ale cierpliwie czekamy co tym razem za teze w obronie pijaków przedstawi miszka7-1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszka7-1 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Wal się akagi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 walut walut :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 o, żyje...:)))i jaka kultura bije z jego słów>Miszka, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Ułan nie wielbłąd - wypić musi. A i jest też taka teoria, która głosi że w tym naszym dziwnym kraju na trzeźwo żyć się nie da [ja niestety już nie mam zdrowia]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamelot Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 .. a moze ten ułan % dostrzegł aryjskie rysy twarzy u swej ofiary;-)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Coś Ci się kamelocie pomieszało z tymi aryjczykami, no chyba że masz na myśli spadkobierców tradycji 1 szwadronu tatarskiego 13 Pułku Ułanów, bo oni to podobno kumys tylko pijali[ją]. Ale gdzieś czytałem, że kumys to też przefermentowany napój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Tacy ludzie to wstyd dla grup rekonstrukcyjnych. Ciekawe z jakiej sa grupy, i czy grupa pokrywa sie z ta co zabalowala" w Kosakowie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hildebrand Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Wyobraźcie sobie koledzy, co za wichura by powstała, gdyby tak zachował się ktokolwiek z iemieckiej " strony rekonstrukcji.... Mogłoby to oznaczać prawie, lub naprawdę koniec odwtórstwa tej grupy, jeśli nie całego ruchu. Ale tu nie widać jakoś takich emocji... Zwłaszcza ze strony naszych wrześniowych" kolegów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Balans to w Rosji ez vodki nie razbieriosz" ale robimy duże postępy i wkrótce i Rosje dognamy w tym zakresie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Pewnie iemcy", tak jak na prawdziwych Niemców przystało, są zdyscyplinowani i brak im tej naszej ułańskiej fantazji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Pomsee no nie wiem, podobno jako naród północy mamy temperament południowców właśnie po naszych przodkach, którzy za kołnierz nie wylewali". A pijali nie tylko jakieś węgrzyny i trójniaki, ale i okowitę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrSmith Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Jaki tam z niego ułan". Jakiś stary pijak.Choć może łepek go sprowokował, obraził, różnie to bywa. Najczęściej obie strony są winne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janowicz Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Ułan wcale nie był pijany. Jak podaje telewizja stan, w jakim znajdował się ułan, to tzw. choroba filipińska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 To Kwaśniewski jest rekonstruktorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Nie wiem czy Kwaśniewski jest rekonstruktorem ale na tym filmie doskonale widać że byli ministrowie spraw zagranicznych rekonstruują Armię Rosyjską ( na minucie 2,16)http://www.youtube.com/watch?v=Izw56HZH4LI&mode=related&search= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 w Choroszczy bywam co roku na wakacje :P już se to wyobrażam jak po rynku smiga z szablą, swoja drogą nie wiedziałem że mieszka tam jakis rekonstruktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Nazwanie takiej moczymordy rekonstruktorem, uwłacza każdemu rekonstruktorowi, nie tylko kawalerzyście, za tego typu zachowania powinien być dożywotni wilczy bilet. Ludzie się starają promować rekonstrukcje, pokazywać jej dobre strony etc a przz takiego ochlapusa-pajaca wszystko moze sie popsuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 ohoho Fantazja ułańska zawsze w narodzie była . Ale żeby w czasach pokoju łeb komuś szablą..... hahahah. Nabroił ,złapali , wytrzeźwieje i odpowie za to. Co do postu powyżej, reenaktors (jeden czy wielu bo liczba mnoga?) , spokojnie , nie rzuci to cienia na rekonstruktorów , po zacietrzewieniu w krytyce sądze że liczba przy nicku odpowiada raczej ilości lat. Dożywotni bilet to lubie hahahahahahha dobrze , że niewielu tak myśli.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Już wiem - Winien jest Hubalhttp://www.kunter.pl/hubal.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 O k... :((((((((((((Wybaczcie, ale nic innego się nie da powiedzieć. Po prostu trzeba sobie strzelić w łeb.Ja wiem, że są woblery na czasie" marki Hubal, ale...Brawo TomHagen za dziennikarskie śledztwo. Zaraz pojawi się tanie wino marki Ponury". Day after. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Nie powiem nic odkrywczego, nie mierzmy wszystkich jedna miarą, tak jak zdarzają się rekonstruktorzy piesi po ataku wirusa filipińskiego tak i zdarzają się ułani zawiani. Z tym, że na tych drugich po pierwsze ciąży większa odpowiedzialność w czasie rekonstrukcji (bo zwierzak niestety nie myśli) po drugie bardziej są, że tak powiem a świeczniku" i ludzie z racji sentymentu postawy samego ułana zwracają na nich uwagę.Generalnie jak impreza dwudniowa zawsze znajdzie się jakaś czarna owca i zawsze ale to zawsze nie spotkałem jeszcze chwalebnego wyjątku znajdzie się taki co go poniesie fantazja ułańska- zrobi coś a potem się pyta .. nic Ci się nie stało..." (sic! ile razy słyszałem taki tekst jak nie do siebie to do kolegów z WH... chyba taka nienawiść bierze w nich jak się tak napatrzą na tych niemiaszków... a potem lance do boju, szable w dłoń wehrmacht-owca goń!goń!goń!) ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 hehehehhe i nawet nagrodę wygrał...mocarz :))) moleskul , nie przejmuj się tak mocno , nie ma co sobie w łeb strzelać ...tylko walnąć 6 hubalaków - takie czasy , browar regionalny to i nazw szukają jak mogą ... a że różnie to już z tym bywa....liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 meleskul.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.