Skocz do zawartości

Filmy Nacjonalistów Rosyjskich szkalują Polskę na Youtube

TomHagen1

Rekomendowane odpowiedzi

Moi panowie

Od dłuższego czasu na www.youtube.com grupa rosyjskich nacjonalistów szkaluje Polskę, wojsko polskie, przytacza nieprawdziwe dane, oskarża nas o zbrodnie wojenne itp, itd. Wodą na młyn są przytaczane przez nich artykuły prasowe z gazet rosyjskich i z ...Gazety Wyborczej, np:

wymordowanie jeńców wojennych z 1920r przez Polskie Wojsko:

http://youtube.com/watch?v=Kt4vkncL27s

Sprawa Katyńska:

http://youtube.com/watch?v=r6lTucymQfY

tu celuje zwłaszcza kretyn z Rosji Darki881

Na początku były z mojej strony konkrety ale i ja już tracę cierpliwość. Jeśli jesteście zalogowani na youtube, dajcie jakiś komentarz - Post a text comment lub naciskając kciuki punktujcie z waszym sumieniem poszczególne wypowiedzi. Nie możemy pozwolić aby świat uwierzył w te kłamstwa wobec naszej bezczynności. Walczmy o naszą historię. Pozdrawiam

w Rosji niestety liczba neonacjonalistów przerasta najśmielsze wyobrażenia..
osobiście nie chcę miec z nimi do czynienia poza internetem :)
a to że uważają Polaków za takich, a nie innych to już mentalnośc..
dla mnie narodowośc to nie powód do podziałów, a o Katyniu i całej reszcie kłamstwo ma krótkie nóżki.

pozdrawiam!

Panowie spokojnie. W Rosji od dawien dawna bardzo żywe były nastroje skrajnie antypolskie, które przycichły w latach PRL-u a teraz w naturalny sposób znów wracają. I nic na to się nie poradzi. Żyjemy w świecie globalnego dostępu do mass mediów i zawsze znajdzie się debil, który znajdzie miejsce aby propagować swoje poglądy. Na tym samym Youtube są filmy z ekshumacji katyńskich przeprowadzonych przez Niemców z odpowiednim komentarzem. Poza tym co komu szkodzi aby wstawić odpowiedni film czy filmy zrobione przez Polaków, który prezentuje nasz punk widzenia? Ale na pewno wstawienie odpowiednich komentarzy do filmów tego dupka też nie zaszkodzi.

• 5 weeks later...
Niestety w Rosji postsowieckiej wszyscy prawie ludzie, wykształceni w sowieckich szkołach, w izolacji od świata, wierzą w takie brednie.
Dla mnie było szokiem, jak nasz własny minister MSZ Rotfeld przyznał się w wywiadzie dla Wyborczej, że o prawdy o Katyniu dowiedział się dopiero przy pisaniu doktoratu!!!

Ciekawy jest w tym filmiku, kompletnie nielogiczny, miks ideologii sowieckiej z nacjonalizmem rosyjskim, utożsamiający np. Ukrainę z Rosją, a de facto z Rosją radziecką. Petlura dla nich to zdrajca", ale nie wiadomo, kogo zdradził, czy swoich braci Ukraińców, czy Lenina, czy Denikina? A to przecież byli śmiertelni wrogowie!

Zero logiki. Ale niestety ich odbiorcom to nie przeszkadza.

A ja się wcale temu filmowi nie dziwię. W każdej nacji są skrajni nacjonaliści, dla których prawda" istnieje w takiej formie w jakiej ją sobie wykreowali. Dysponując technologią i serwisem takim jak youtube mogą umieszczać w nim dowolne treści. Czy wśród nas brakuje ludzi, dla których Ruscy" to ludzie gorszego gatunku? Nie brakuje.

Chyba nie mówisz o mnie? Wystarczy spojżeć na historię Rusi od okresu średniowiecza, po dziś dzień, rosjanie pragnęli silnej władzy, poczucia bata nad sobą, bo w normalnych warunkach , nazwijmy to demokratycznymi, nie potrafili sobie poradzić.Pajacem dla mnie jest każdy wszechrusek i każdy wszechpolak, bo nie potrafi ni jeden ni drugi myśleć samodzielnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie