FalkenBurg Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Mam małą prośbę pragnę mieć niemiecki hełm M38 stosowany przez fallschirmjager i niestety nie mogę sam znaleźć takowego ani kupić choć by samego dzwonu w dobrym stanie za minimum 200/300 zł z alledrogo . Więc proszę was o sprawdzenie swoich zbiorów celem zbadania czy nie posiadacie takowego w agonalnym stanie chętnie taki odkupie za jakąś symboliczną sumę lub coś zrobię za tai hełm,bo nie chce żerować i za darmo fanty dostawać lecz odkupić lub zapracować jakoś na niego ,ponieważ mój sezon powoli sie kończy (szkoła) ale za to w sobotę mógł bym sobie odnawiać hełm w spokoju ciesząc sie nim ponieważ od dłuższego czasu mama na niego chrapkę .
Argonauta Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Nie chce sie kolego martwic, ale to jest skandalicznie drogi helm i do kwoty jaka podales dopisz jeszcze jedno zero, a i tak bedzimy dalej mowic o skorupe , pewnie przywoitej ale w dalszym ciagu skorupie, za stan agonalny nie mam pojecia ile ktos moze sobie winszowac.P.S. .... a korzystajac z okazji, czy nie ma ktos przypadakiem do oddnania berndorfera zbednego za co łaska ??? ;-)))))))))))
huk 100 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 no !!!! nie tylko ty masz na niego chrapkę !!! hehheh-na aledrogo już za 400 zeta kupisz kopię -pozdro
acer Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 M-38 za 300 zł....jak napisał arogonauta, same skorupy dochodzą do 3000.....
FalkenBurg Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 co do wyceny skorupy to kiedyś widziałem takową jak szła za 350 zł może podrobiona była ale kto by ja aż tak postarzył i zniszczył a potem za cenę kopi oddał ale różne cuda sie zdarzają , a może ktoś poda linka do tanich plastikowych kopibo jak zarazie znalazłem jakiś militarystyczny sklep i była kopia z włókna szklanego a gdzieś kiedyś widziałem z ładnego plastiku kopie .
Argonauta Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Wiem Acer wiem , na wlasnej skorze przerobilem to zagadnienie, kilka lat temu mialem okazje kupic sama miske w akceptowalym stanie za nikczemny tysiac zlotych, ale ze byly pilniejsze wydatki ( cholera- zawsze sa pilniejsze wydatki) ... do dzis sobie pluje w brode......... ale nie mozna miec wszystkiego.
Woodhaven Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Ten właśnie zmienił właściciela .....a za ile to już lepiej przemilczeć
Woodhaven Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 A tu masz adres gdzie możesz sobie zamówić odpowiedni rozmiar M-38http://www.hessenantique.com/SearchResults.asp?Search=m+38
FalkenBurg Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 dzięki ale czy jest jakaś tańsza stronka szukam zwykłego plastikowego
chor. Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Szlag trafił... W latach jeszcze dziewięćdziesiątych w pewnej szkole w klasie historycznej zalegał sobie taki spadochroniaż przyniesiony przez kogoś za podciagnięcie oceny. Był co prawda postrzelany jak sito ale ogólnie mocno trzymał sie kupy i nawet te kilka przestrzelin dodawało mu uroku". Miałem chęć na niego i zdobył bym go bez problemu po nauczyciel od histori był bardzo miłym gościem i dobrze z nim żyłem, jednak obiektem zainteresowań mojego starszego brata były wówczas odznaki, więc skwitował to krótko- młody na cholere ci taki odziurawy ogryzek, przestań zwłuczyć złom do domu. A ja głupi go posłuchałem pluję sobie w brodę do tej pory.Szkoła leży w pułnocnym podkarpaciu.A morze on tam jeszcze jest??
acer Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Oj, ja też pamiętam zbiorki w sali historii :/Bagnecik 1891 mosina, igła stan, dwa pałasze, rakietnica a raczej jej szkielet, puchy p-gaz niemieckie, hełmy z kalkami wh :(Przeszłość-marzenie do tej pory pewnie wywędrowały....
karpik Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Znam w Szczecinie taką szkołę, że niektórych koniami musieliby odciągać:)))
FalkenBurg Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 umie jak jeszcze chodziłem do podstawówki były giwery klamry radu i hj parę hełmów karpik daj zdjęcie tej klasy ;D bo ja do podstawówki nie mam już wstępu
karpik Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Też nie mam wstępu do tej szkoły. Pilnuje jej sławny pan Zygmunt(identyfikatory i inwigilacja). Odziwo zbiera prof. od gegry.
Hitboy64 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Panowie, proszę by nie zrobił się z tego wątku bazar...Ciekawe macie wspomnienia ze szkoły :P
karpik Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 A ja myślałem, że to od początku był bazar;) Sorka.
Hitboy64 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Zaczynało się nieciekawie (tzn bazar) , ale teraz jakoś tak zeszło na lepszą drogę :)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.