Skocz do zawartości

Poroźba

FalkenBurg

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małą prośbę pragnę mieć niemiecki hełm M38 stosowany przez fallschirmjager i niestety nie mogę sam znaleźć takowego ani kupić choć by samego dzwonu w dobrym stanie za minimum 200/300 zł z alledrogo .
Więc proszę was o sprawdzenie swoich zbiorów celem zbadania czy nie posiadacie takowego w agonalnym stanie chętnie taki odkupie za jakąś symboliczną sumę lub coś zrobię za tai hełm,bo nie chce żerować i za darmo fanty dostawać lecz odkupić lub zapracować jakoś na niego ,ponieważ mój sezon powoli sie kończy (szkoła) ale za to w sobotę mógł bym sobie odnawiać hełm w spokoju ciesząc sie nim ponieważ od dłuższego czasu mama na niego chrapkę .

Nie chce sie kolego martwic, ale to jest skandalicznie drogi helm i do kwoty jaka podales dopisz jeszcze jedno zero, a i tak bedzimy dalej mowic o skorupe , pewnie przywoitej ale w dalszym ciagu skorupie, za stan agonalny nie mam pojecia ile ktos moze sobie winszowac.

P.S. .... a korzystajac z okazji, czy nie ma ktos przypadakiem do oddnania berndorfera zbednego za co łaska ??? ;-)))))))))))

co do wyceny skorupy to kiedyś widziałem takową jak szła za 350 zł może podrobiona była ale kto by ja aż tak postarzył i zniszczył a potem za cenę kopi oddał ale różne cuda sie zdarzają , a może ktoś poda linka do tanich plastikowych kopi
bo jak zarazie znalazłem jakiś militarystyczny sklep i była kopia z włókna szklanego a gdzieś kiedyś widziałem z ładnego plastiku kopie .

Wiem Acer wiem , na wlasnej skorze przerobilem to zagadnienie, kilka lat temu mialem okazje kupic sama miske w akceptowalym stanie za nikczemny tysiac zlotych, ale ze byly pilniejsze wydatki ( cholera- zawsze sa pilniejsze wydatki) ... do dzis sobie pluje w brode......... ale nie mozna miec wszystkiego.

Szlag trafił... W latach jeszcze dziewięćdziesiątych w pewnej szkole w klasie historycznej zalegał sobie taki spadochroniaż przyniesiony przez kogoś za podciagnięcie oceny. Był co prawda postrzelany jak sito ale ogólnie mocno trzymał sie kupy i nawet te kilka przestrzelin dodawało mu uroku". Miałem chęć na niego i zdobył bym go bez problemu po nauczyciel od histori był bardzo miłym gościem i dobrze z nim żyłem, jednak obiektem zainteresowań mojego starszego brata były wówczas odznaki, więc skwitował to krótko- młody na cholere ci taki odziurawy ogryzek, przestań zwłuczyć złom do domu. A ja głupi go posłuchałem pluję sobie w brodę do tej pory.Szkoła leży w pułnocnym podkarpaciu.A morze on tam jeszcze jest??

Oj, ja też pamiętam zbiorki w sali historii :/

Bagnecik 1891 mosina, igła stan, dwa pałasze, rakietnica a raczej jej szkielet, puchy p-gaz niemieckie, hełmy z kalkami wh :(

Przeszłość-marzenie do tej pory pewnie wywędrowały....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie