FalkenBurg Napisano 2 Październik 2007 Autor Share Napisano 2 Październik 2007 Mam małą prośbę pragnę mieć niemiecki hełm M38 stosowany przez fallschirmjager i niestety nie mogę sam znaleźć takowego ani kupić choć by samego dzwonu w dobrym stanie za minimum 200/300 zł z alledrogo . Więc proszę was o sprawdzenie swoich zbiorów celem zbadania czy nie posiadacie takowego w agonalnym stanie chętnie taki odkupie za jakąś symboliczną sumę lub coś zrobię za tai hełm,bo nie chce żerować i za darmo fanty dostawać lecz odkupić lub zapracować jakoś na niego ,ponieważ mój sezon powoli sie kończy (szkoła) ale za to w sobotę mógł bym sobie odnawiać hełm w spokoju ciesząc sie nim ponieważ od dłuższego czasu mama na niego chrapkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Nie chce sie kolego martwic, ale to jest skandalicznie drogi helm i do kwoty jaka podales dopisz jeszcze jedno zero, a i tak bedzimy dalej mowic o skorupe , pewnie przywoitej ale w dalszym ciagu skorupie, za stan agonalny nie mam pojecia ile ktos moze sobie winszowac.P.S. .... a korzystajac z okazji, czy nie ma ktos przypadakiem do oddnania berndorfera zbednego za co łaska ??? ;-))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 no !!!! nie tylko ty masz na niego chrapkę !!! hehheh-na aledrogo już za 400 zeta kupisz kopię -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 M-38 za 300 zł....jak napisał arogonauta, same skorupy dochodzą do 3000..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 2 Październik 2007 Autor Share Napisano 2 Październik 2007 co do wyceny skorupy to kiedyś widziałem takową jak szła za 350 zł może podrobiona była ale kto by ja aż tak postarzył i zniszczył a potem za cenę kopi oddał ale różne cuda sie zdarzają , a może ktoś poda linka do tanich plastikowych kopibo jak zarazie znalazłem jakiś militarystyczny sklep i była kopia z włókna szklanego a gdzieś kiedyś widziałem z ładnego plastiku kopie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Wiem Acer wiem , na wlasnej skorze przerobilem to zagadnienie, kilka lat temu mialem okazje kupic sama miske w akceptowalym stanie za nikczemny tysiac zlotych, ale ze byly pilniejsze wydatki ( cholera- zawsze sa pilniejsze wydatki) ... do dzis sobie pluje w brode......... ale nie mozna miec wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Ten właśnie zmienił właściciela .....a za ile to już lepiej przemilczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 A tu masz adres gdzie możesz sobie zamówić odpowiedni rozmiar M-38http://www.hessenantique.com/SearchResults.asp?Search=m+38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 dzięki ale czy jest jakaś tańsza stronka szukam zwykłego plastikowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Najtaniej będzie ulepić z plasteliny:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chor. Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Szlag trafił... W latach jeszcze dziewięćdziesiątych w pewnej szkole w klasie historycznej zalegał sobie taki spadochroniaż przyniesiony przez kogoś za podciagnięcie oceny. Był co prawda postrzelany jak sito ale ogólnie mocno trzymał sie kupy i nawet te kilka przestrzelin dodawało mu uroku". Miałem chęć na niego i zdobył bym go bez problemu po nauczyciel od histori był bardzo miłym gościem i dobrze z nim żyłem, jednak obiektem zainteresowań mojego starszego brata były wówczas odznaki, więc skwitował to krótko- młody na cholere ci taki odziurawy ogryzek, przestań zwłuczyć złom do domu. A ja głupi go posłuchałem pluję sobie w brodę do tej pory.Szkoła leży w pułnocnym podkarpaciu.A morze on tam jeszcze jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Oj, ja też pamiętam zbiorki w sali historii :/Bagnecik 1891 mosina, igła stan, dwa pałasze, rakietnica a raczej jej szkielet, puchy p-gaz niemieckie, hełmy z kalkami wh :(Przeszłość-marzenie do tej pory pewnie wywędrowały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Znam w Szczecinie taką szkołę, że niektórych koniami musieliby odciągać:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 4 Październik 2007 Autor Share Napisano 4 Październik 2007 umie jak jeszcze chodziłem do podstawówki były giwery klamry radu i hj parę hełmów karpik daj zdjęcie tej klasy ;D bo ja do podstawówki nie mam już wstępu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 Też nie mam wstępu do tej szkoły. Pilnuje jej sławny pan Zygmunt(identyfikatory i inwigilacja). Odziwo zbiera prof. od gegry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 Panowie, proszę by nie zrobił się z tego wątku bazar...Ciekawe macie wspomnienia ze szkoły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Październik 2007 Share Napisano 4 Październik 2007 A ja myślałem, że to od początku był bazar;) Sorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 5 Październik 2007 Share Napisano 5 Październik 2007 Zaczynało się nieciekawie (tzn bazar) , ale teraz jakoś tak zeszło na lepszą drogę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.