Skocz do zawartości

Rekonstrukcyjne dziwadła - vol.2

Horst

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od 20 września 1939 ?
Czyżby data wprowadzenia tego rozkazu wiąże się ze smiercią tego generała niemieckeigo pod Warszawą ustrzelonego jak kaczka przez polskiego strzelca wyborowego ? ;)
  • Odpowiedzi 278
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
I co z tego że podtrzymywała, szelki oficerskie podtrzymywały też meldtasze która nie miała swojego paska naramiennego, do tego mniej się wyróżniały i były znacznie wygodniejsze w użytku :]
Napisano
A gen. Manteuffel np nosił opaske jednostki na prawym rękawie i co z tego ? ;)

Manteuffel był dow.Grossdeutschland czyli Wehrmachtu wiec po jakiej stronie miał nosic opaske skoro była to była prawica armii?...co innego SS ktora nosiła po lewej.
Pozdrawiam!!!
Napisano
do tego mniej się wyróżniały"

Tutaj akurat trafiłeś kulą w płot ober_schutze, bo mam wrażenie, że koledzy noszący koalicyjki właśnie chcą się wyróżniać ;).
Napisano
s wumie koledze do kolekcji brakuje ładownic od mp..
i był by komplecik
ładownica mauser, ładownica mp , i kabura na p08.. no jak by zmiescił to z tyłu na walthera
Napisano
LEON SIATKA Z WŁOSÓW NIE NADAJE SIĘ NA HEŁM NIEMIECKI>MOWA O SZACUNKU A TY CO? OBRAŻASZ GRUPY NIEMIECKIE??? JA DO TAKIEJ NALEŻE I WIELU INNYCH.I JA NIC NIE MAM DO GRUP : POLSKICH,AMERYKAŃSKICH,BRYTYJSKICH CZY CHOŚBY DO ROSYJSKICH.POMYŚL I WEŻ NA WSTRZYMANIE.
Napisano
Fajny szkic, to ja jutro narysuje grenadiera w policyjnym czako albo lepiej, w pikelhaubie, z 2 szablami, wrośniętym w klate MG i sprzężonymi MP40 w dziurkach nosa i czego to dowiedzie?

Zdjecia, zdjecia poprosze.

hmura - czemu chcemu poczytac o konewce? bo sa śmieszni, im wiecej smiesznych rzeczy o nich wyjdzie tym lepiej, a rekonstruktorami bym ich nie nazwał o najwyzej przebierancami ;)
Napisano
Panowie zaczynają przekraczać granice dobrego smaku, powoli, tradycyjnie wątek zaczyna się przeradzać w pyskówkę, doradzam łyk zimnej wody
Napisano

No to zgodnie z tematem - genialna fotka :DDD

szwajcary nie przerobione to raz, kierowca motocykla w spodniach DPM to dwa, ale polski pas i ładownice od moska u goscia po lewej to dwa, z tyłu gosc ma brode...PORAŻKA ta cala KONEWKA. Panowie - odczepcie sie od rekonstrukcji bo taki wstyd...już hażlach był lepszy ; oooo

Napisano
Cóż, zdarzały sie pojedyncze przypadki ale rekonstruuje sie wyjatek a nie regułę, pozatym żołnierz powinien byc schludny i ogolony, a niemcy przywiazywali do tego uwage nawet w dzień kapitulacjim jedynym wyjatkiem są rozne osbataliony, ochotnicy wschodni, kozacy itp jednostki oraz strzelcy górscy - u tych ostatnich broda do 2 cm była dopuszczana ale tylko w czasie wspinaczek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie