Skocz do zawartości

Dzielny dzielnicowy ...

scout69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Arsenał amunicji u zbieracza militariów w Hajnówce

Ponad 1,3 tys. sztuk różnej amunicji strzeleckiej, granaty moździerzowe, pociski i zapalniki artyleryjskie znaleziono w budynku gospodarczym na jednej z posesji w Hajnówce. Według saperów, przynajmniej część pocisków mogła w każdej chwili wybuchnąć.
O znalezisku powiadomił dzielnicowy. Okazało się, że mieszkaniec Hajnówki na posesji należącej do jego teściowej ma arsenał amunicji z czasów II wojny światowej. Według meldunku policji, było tam m.in. blisko dwadzieścia pocisków artyleryjskich różnego kalibru i 71 zapalników do nich.

Saperzy ocenili znalezisko jako bardzo niebezpieczne i grożące wybuchem. Właściciel arsenału został zatrzymany przez policję, grozi mu zarzut przynajmniej nielegalnego posiadania broni.

Jak ustaliła policja, zbieranie amunicji przy użyciu wykrywacza metalu to hobby tego mężczyzny.
Napisano
yło tam m.in. blisko dwadzieścia pocisków artyleryjskich różnego kalibru i 71 zapalników do nich."
Trzeba być kretynem aby coś takiego trzymac na posesji...
Pies go grzał. Moze policja zpobiegła tragedii?
Napisano
Jeśli to był faktycznie taki zbiór o jakim piszą (a nie wiadro łusek) to dobrze się stało, że to badziewie zlikwidowali...
Napisano
Na pewno chciał z tym napadać na banki,posterunki policji i jednostki wojskowe żeby w końcu zrobić marsz na Warszawę obalić rząd i zostać dyktatorem albo innym tyranem !!!
Napisano
Czyli wychodzi Panowie na to że jest sezon ogórkowy i trzeba o czymś pisać ( czyt.znaleźć sensację ).
Panie Dzielnicowy czas na urlop !!!
Napisano
najważniejsze że wiadomo, iż pan dzielnicowy jest tutaj panem dzielnicowym...jak to było w Alternatywach 4. Dla pismaków i podrasowujących interwencje policmajstrów, każdy zapalnik (również pusty), jak i korpus pocisku czy grucha panzerfausta (również puste) jest śmiertelnie niebezpieczna. no przeciez można komuś to zrzucić na głowę. Jeżeli jest debilem trzymającym fanty niebezpieczne to pies go drapał
Napisano
Zwróćcie uwagę na inny problem np. mafia i broń. Stawiają wykrywacz obok. Wpada Policja, rewizja. Skąd ta broń? Chodzę z wykrywką...to moje hobby. Takie akcje biją w nas poszukiwaczy, więc w ogóle nie żałuję tego kolesia. Trzeba myśleć, bo po to mamy głowę
Napisano
Dudzin, zdjecie, które wstawiłes zupełnie nie dotyczy omawianego tematu. Dlaczego wprowadzasz ludzi na tym forum w błąd? Robisz to celowo?

Twoje zdjecie pochodzi z tej strony:
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4372755.html
Napisano
Jeszcze rano jak je ściągałem to było jako ilustracja do artykułu odnośnie arsenału w Hajnówce.
Zresztą sam założyłem temat broni w UW w Białymstoku z podaniem linku i wtedy tej fotki tam na pewno nie było.
Napisano
Czyli wychodzi, że chyba wszystkie artykuły o militariach i niewybuchach ilustruja jednym i tym samym zdjeciem. Parodia.
Napisano
To jakaś paranoja !!!

Ja sobie myślałem ,że to sezon ogórkowy , a to psmaki są nie odpowiedzialni i niech nie tłumaczą wszystkiego - Kaczką- bo to obecnie sprawa polityczna ???
Napisano
To jakaś paranoja !!!

Ja sobie myślałem ,że to sezon ogórkowy , a to psmaki są nie odpowiedzialni i niech nie tłumaczą wszystkiego - Kaczką- bo to obecnie sprawa polityczna ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie