scout69 Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Arsenał amunicji u zbieracza militariów w Hajnówce Ponad 1,3 tys. sztuk różnej amunicji strzeleckiej, granaty moździerzowe, pociski i zapalniki artyleryjskie znaleziono w budynku gospodarczym na jednej z posesji w Hajnówce. Według saperów, przynajmniej część pocisków mogła w każdej chwili wybuchnąć. O znalezisku powiadomił dzielnicowy. Okazało się, że mieszkaniec Hajnówki na posesji należącej do jego teściowej ma arsenał amunicji z czasów II wojny światowej. Według meldunku policji, było tam m.in. blisko dwadzieścia pocisków artyleryjskich różnego kalibru i 71 zapalników do nich.Saperzy ocenili znalezisko jako bardzo niebezpieczne i grożące wybuchem. Właściciel arsenału został zatrzymany przez policję, grozi mu zarzut przynajmniej nielegalnego posiadania broni.Jak ustaliła policja, zbieranie amunicji przy użyciu wykrywacza metalu to hobby tego mężczyzny.
AKMS Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 yło tam m.in. blisko dwadzieścia pocisków artyleryjskich różnego kalibru i 71 zapalników do nich."Trzeba być kretynem aby coś takiego trzymac na posesji...Pies go grzał. Moze policja zpobiegła tragedii?
Louis Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Jeśli to był faktycznie taki zbiór o jakim piszą (a nie wiadro łusek) to dobrze się stało, że to badziewie zlikwidowali...
woytas Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 tylko znowu pada magiczne slowo wykrywacz...
karpik Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Musiało paść, bo pewnie takowy znaleziono:)Tylko nie nazwałbym, zbieranie w szopie gumna- hobby".
ja20 Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Ciekawy jestem czy pociski to nie były puste skorupy, a zapalniki nie były samymi czubkami" bez detonatorów.
dudzin Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 To jest m.in. ta broń, które teoretycznie mogła zostać użyta do popełnienia przestępstwa?
jacenty2004 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Na pewno chciał z tym napadać na banki,posterunki policji i jednostki wojskowe żeby w końcu zrobić marsz na Warszawę obalić rząd i zostać dyktatorem albo innym tyranem !!!
tm/39 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Czyli wychodzi Panowie na to że jest sezon ogórkowy i trzeba o czymś pisać ( czyt.znaleźć sensację ).Panie Dzielnicowy czas na urlop !!!
jacenty2004 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 to na samym dole pod lufą do goriunowa to co to jest?
sturmann Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 najważniejsze że wiadomo, iż pan dzielnicowy jest tutaj panem dzielnicowym...jak to było w Alternatywach 4. Dla pismaków i podrasowujących interwencje policmajstrów, każdy zapalnik (również pusty), jak i korpus pocisku czy grucha panzerfausta (również puste) jest śmiertelnie niebezpieczna. no przeciez można komuś to zrzucić na głowę. Jeżeli jest debilem trzymającym fanty niebezpieczne to pies go drapał
pokemon Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Zwróćcie uwagę na inny problem np. mafia i broń. Stawiają wykrywacz obok. Wpada Policja, rewizja. Skąd ta broń? Chodzę z wykrywką...to moje hobby. Takie akcje biją w nas poszukiwaczy, więc w ogóle nie żałuję tego kolesia. Trzeba myśleć, bo po to mamy głowę
AKMS Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Dudzin, zdjecie, które wstawiłes zupełnie nie dotyczy omawianego tematu. Dlaczego wprowadzasz ludzi na tym forum w błąd? Robisz to celowo?Twoje zdjecie pochodzi z tej strony:http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4372755.html
dudzin Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Jeszcze rano jak je ściągałem to było jako ilustracja do artykułu odnośnie arsenału w Hajnówce.Zresztą sam założyłem temat broni w UW w Białymstoku z podaniem linku i wtedy tej fotki tam na pewno nie było.
AKMS Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Czyli wychodzi, że chyba wszystkie artykuły o militariach i niewybuchach ilustruja jednym i tym samym zdjeciem. Parodia.
tm/39 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 To jakaś paranoja !!!Ja sobie myślałem ,że to sezon ogórkowy , a to psmaki są nie odpowiedzialni i niech nie tłumaczą wszystkiego - Kaczką- bo to obecnie sprawa polityczna ???
tm/39 Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 To jakaś paranoja !!!Ja sobie myślałem ,że to sezon ogórkowy , a to psmaki są nie odpowiedzialni i niech nie tłumaczą wszystkiego - Kaczką- bo to obecnie sprawa polityczna ???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.