orkan Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 Czy może ktoś mi wyjaśnić które GRH zarządały od MON i BBN hoteli w ramach przygotowań do defilady. Kto eskalował żądania wobec organizatorów?Z-ca szefa BBN twierdzi na innym forum że GRH nie będzie na defiladzie, gdyż po spełnieniu ich żądań były nowe w tym te hotele.Dla mnie to szok jesli to prawda. Czy ktoś mógłby naświetlić sprawę z drugiej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Organizatorem defilady miała być Fundacja Pułku 4 Piechoty Księstwa warszawskiego. Na propozycję położenia uczestników w hotelu złożoną przez BBN, Fundacja poprosiła o środki na 40 noclegów organizowanych przez Campusa w cenie 40 zł z wyżywieniem za dobę. Dodatkowo Campus miał dostarczyć wyżywienie dla 250 osób biorących udział w defiladzie za 1300 złotych. Noclegi miały posłużyć dla przenocowania Cytadeli i innych osób spoza Warszawy.Łącznie kwota za wyżywienie i przenocowanie uczestników wyniosła więc za dwie noce i posiłek 4500 złotych brutto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 No dobra, ale o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Jaki jest powód odwołania udziału w defiladzie członków grup rekonstruujących WP 1939 ? Ja tam miałem przyjechać do Warszawy 14-ego rano na własny koszt i przenocować też na własny koszt. Wyżywiłbym sie pewnie sam.A tu wczoraj telefon, że rzekomo ułani dali ciała" i stad kłopoty. Nic z tego nie rozumiem. Aż mi sie wierzyć nie chce poza tym, że BNN nie chciało dac 4500 zł. No chyba, ze w tym przypadku akurat mamy chwilę na tzw. anie Państwo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Dalej nic nie rozmumiem, ale trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 A w ogóle to jest jakaś defilada? Bo słyszałem , że nie ma. I powodów było wiele.Więc cała dyskusja jest bez sensu. Co roku organizujemy Defildę rekonstrukcyjną 11 listopada - będzie też w tym roku, będzie sie można pokazać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Nic nie wiadomo o co chodzi, co, kto, komu ale wiadomo tylko jedno o stawkach pieniężnych, kosztach..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 KBP: Jaki jest powód odwołania udziału w defiladzie członków grup rekonstruujących WP 1939 ? Ja tam miałem przyjechać do Warszawy 14-ego rano na własny koszt i przenocować też na własny koszt. Wyżywiłbym sie pewnie sam."1. Miały być dwie defilady: jedna wosjkowa w południe i organizowana przez BBN o godz. 16.00. GRH miały brać udział w tej drugiej.2. Jeśli jesteś z Cytadeli, lub miałeś wystąpić z Cytadelą, to ta GRH zgodnie z umową z Przemkiem miała zabezpieczone 25 strzelających karabinów, 25 noclegów z 14/15 i 15/16 z wyżywieniem i 1500 złotych na zwrot kosztów podróży. LOW i Strzelcy Kaniowscy nie mogli przyjechać. Z żadną inną grupą nie prowadzono w tym stanie organizacyjnym rozmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KBP Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Ja o nic nie mam pretensji. Nie liczyłem na załatwienie noclegu, ani zwrot kosztów dojazdu. To mogłem sobie sam zorganizowac i nie oczekiwałem żadnej rekompensaty z tych 1500 zł.Nadal jednak nie wiem, dlaczego impreza" z naszym m.in. udziałem została odwołana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 dobra, znalazłem taki link http://www.nfow.pl/viewtopic.php?t=21732&postdays=0&postorder=asc&start=60ale nic a nic nie rozumiem.....Co tak bardzo poruszyło Pana Generała , że zrezygnowali z defilady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Smutne jest to, że ktoś prowadzi negocjacje w imieniu jakiś GRH, doprowadza do fiaska negocjacji i w ten sposób dorabia gębę wszystkim grupom w Polsce.Najwyraźniej niektórzy nie wiedzą, że nie ma ogólnej organizacji skupiającej GRH. Być może znaleźliby się ludzie, którzy mogliby nawet bez tego obiadu za 4,5 tys. zł? PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 raczej wątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Noclegi w hotelach ???ale wymagania to szkoła już nie wystarcza ??Akagi może coś wiecej na temat tej defilady ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 defilut defilut defilut :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H2HSnake Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 No nie! najpierw defilada z okazji rocznicy Bitwy pod Monte Cassino klapa, a teraz to?! czy w tym kraju można coś normalnie zorganizować?! tak, żeby wyszło? niech poprzebierają żołnierzy z jednostki reprezentacyjnej w mundury PSZ na zachodzie i żołnierzy Września39 i niech maszerują! :)przecież doskonale wiedzą jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Ja? Kamil, mnie tylko spytali czy przyjade pancerką.Odpowiedziałem, że bardzo chetnie. Ale pare dni później odwołano wszystko.a co do hotelu, to ja mam 45 minut autem do Centrum Wawy więc raczej odpadam :)))))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t sarna Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 W imieniu Stowarzyszenia oświadczam, że ewentualny udział SRH Cytadela miał być BEZWARUNKOWY i całkowicie BEZPŁATNY. Oferta organizatorów - noclegi i zwrot kosztów przejazdu - była skierowana jako pomoc dla najdalej mieszkających z myślą o ćwiczeniach w przeddzień uroczystości.Nigdy nie stawialiśmy, nie stawiamy i nie będziemy stawiać wymagań ani jakichkolwiek warunków, zwłaszcza finansowych. Zaś przyjęcie uczestnictwa jest wyłącznie sprawą demokratycznego głosowania i jest aprobowane przez indywidualne zgłoszenia na forum wewnętrznym stowarzyszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Brawo Tomek nareszcie konkretna wypowiedź to problem kasy znaczy 4500 sie rozwiązał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 To pytanie kto z kim negocjował i na jakiej podstawie zgłaszał żądania w imieniu rekonstruktorów.Czytam komentarze na forum nfow.pl i jest mi naprawdę i szczerze bardzo przykro.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Krzysiek, ja nie wiem, ale masz to chyba na górze , cyt.: Organizatorem defilady miała być Fundacja Pułku 4 Piechoty Księstwa warszawskiego" , kon.cyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Tak czytam i wątek pieniędzy jakiś podejrzany się zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Czy w defiladzie mieli brać udział tylko członkowie grup wrześniowych", bo jeśli tak to co tam do gadania miała Fundacja Pułku 4 Piechoty Księstwa warszawskiego" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Ok, dzięki wielkie, przegapiłem. I rzeczywiście Fundacja miała zamiar zebrać 300 rekonstruktorów II RP?Da się pokazać tylu na defiladzie?PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 W defiladzie wziąć miały udział oddziały XVIII wieku, XIX wieku i XX wieku. II RP miała być reprezentowana przez 50 osobowy oddział pieszy, zaprzęg działka ppanc. i taczankę wz. 36. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Rozumiem. Dzięki za odpowiedź.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.