Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Świetnie to zrobiłeś, brawo! W zasadzie nie mam pytań, ale czułość (sensitivity) wiadomo, że nie jest wartością stałą bo trzeba zmieniać w zależności od terenu i szukanych fantów no i Volume powinien być cały czas ustawiony na maksa. Jakich słuchawek używasz?

Pozdrawiam

VW
Napisano
wykonalem to kilka sezonow temu,odnosnie sluchawek to uzywam tych od infinium,gdyz go posiadam,ale sezon temu pomoglem koledze zrobic inna modyfikacje,ktora umozliwia regulacje w czasie kapieli,to wezwanie bylo trudniejsze,ale co tam Polak potrafi,cena materialow wyszla okolo 40euro plus robocizna i pare browarkow,a moze i cos mocniejszego,oto fotki
Napisano
Witam.Panowie mam pytanie,już niedługo będę posiadaczem GT.

Jak Gt reaguje na kamienie magnetyczne? i czy można jakoś zniwelować sygnał od takowych kamieni?

Już widzę że daleka droga przede mną .Proxima była bajecznie łatwa,a tu te modulowane dzwieki i pokrętła....uuff"

pozdro.:)
Napisano

Ostrzegam , dwa razy zdarzyła mi się sytuacja urwania tej śruby mocującej podłokietnik i uchwyt elektroniki (zmęczenie materiału ) . Dla świętego spokoju wymieniłem na stalową .
Warto mieć w zapasie taką śrubę w razie awarii jeżeli używacie tej z tworzywa.

PS
Pawcion123 mam już GT trochę i nie widziałem jeszcze kamienia magnetycznego ;).

Napisano
Ja też nie widziałem kamienia magnetycznego , czesto szukam w tak nasiąkniętej glębie jak gąbka i wykrywka ani nie pisknie jest bardzo stabilna .
Dani a Ty jak sobie np. z Zwinięta folia czy sreberko z czekolady bo u mnie musiał bym bardzo wyskoko podnieść dyskryminacje co wiadomo powoduje omijanie monetek ciekawych i kolorowej drobnicy.
Napisano
PUMA1 ja mam dyskryminację na zero , raczej nie zdarza mi się sytuacja , że interpretuje sygnał: śmieć" -idę dalej . Sprawdzam co w trawie piszczy ;) .

pozdro.
Napisano
Dani a jak dostaniesz taki sam sygnał na Monetkę srebrną i na śmieć sreberko z fajek to też pomijasz i idziesz dalej ?
Napisano
Masz rację Dani interpretacja interpretacją ale lepiej sprawdzić praktycznie opatką".Przekonałem się o tym wielokrotnie,a gt-ka mam już trochę czasu.
POZDRAWIAM.
Napisano
Witam.
Czy może ktoś z posiadaczy GT zrobić test w powietrzu z 2złotówką współczesną bez dyskryminacji i na all metal,bo miałem Tesoro Vaquero i chcę wiedzieć czy warto kupić GT.Vaquero bez dyskryminacji i na all metal dodam,że sięgał 2zł-42cm w powietrzu.
Pozdrawiam.
Napisano
Witaj Camiusss w powietrzu to może Gt z 10 cm złapie 2 Złote polskie. Ale odwrotnie jest w ziemi tu zasięg na monetki i kolorki rośnie bardzo bo to wykrywacz wieloczęstotliwościowy a w innych wykrywaczach jak łapie monete np. z 30 cm w powietrzu to w glebie spadnie do np. 22.
Napisano
Camiusss Gt w terenie ma trochę większy zasięg od Vaquero, ale gorzej radzi sobie w mocno zaśmieconym miejscu, namierzanie jest trudne no i waga- na pewno nie pobiegasz bez wysiłku kilka godzin jak z tesorakiem. Więc albo zasięg albo komfort ;)
pozdro
Napisano
Draven na zaśmiecone tereny ustawiasz go na Disc OFF ustawiasz na wciśnietym Threshold ustawiasz pokrętłem Threshold minimalnie słyszalny sygnał i przełanczas na Silent Seatch szukasz bez sygnału wiodącego ale zasięg masz ten sam lub nawt troszke większy niż na Threshold.Namierzanie nie jest wtedy trudne bo jest tak czuły gdzy wykopiesz ziemie a w niej jest moneta to ryszając ziemą w strone sony nawt bardzo pomału będziesz wiedział gdzie jest montetka bez machania ziemią koło cewki.
Napisano
Możliwe, napisałem tylko to co wiem z obserwacji GT w akcji.
A takie pytanie jeszcze, jak chodzicie na dyskryminacji to GT widzi wtedy np bagnet albo żelazną klamrę?
Napisano
Widzi widzi i to bardzo głęboko i z tego wszystkiego to jest najciekawsze że chodze na kolorową drobnice ale nie omijam większego złomu.
Napisano
PUMA1 toć napisałem , że nie olewam żadnych sygnałów :), nawet o bardzo niskim tonie , lepiej mieć pewność , że nic się nie pominęło .
pozdro .
Napisano
Dani ja też nie olewam żadnych sygnałów jak Ty ,a rozróżnianie tonów w Gt to raczej bajka wszystkie są bardzo podobne różnią się tylko odległością przedmioty od cewki jak daleko od cewki to wykrywacz płacze cicho jak przedmiot blisko od cewki to Gt płacze głośno, nazywam ten dźwięk i moja mama płakaniem .
Seku ja chodze z nim wolno a także karzdym innym wykrywaczem wolno po dziadkowemu to zależy od użytkownika sprzętu ja wole wolno dokładnie ale znam ludzi co wchodzimy na 1 hektar pola ja ide pomału dokładnie on przebiegnie hektar pola przez środek w dwie minuty i już mówi tu nic nie ma .Nawet prawie w karzdej instrukcji jest rysunek jak powinna zazębiać się cewka wychyłowo wracając powinieneś wrócic nie dalej jak 10 cm od wychyłu poprzedniego żebyś dokładnie zbadał teren więc ja nie wierze że jak ktoś przebiegnie pole i jego wychył cewki zazębia się co 3 metry i mówi że nic tu nie ma (jedziemy dalej ) a ja zrobie ten teren pomału i wyciągne ze sprzętu ile się da.
Napisano
PUMA, widzę u Ciebie ciekawe nastawy, ja biegam na takich
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/pict0055.jpg
od kolegi mieszka,na razie uczę się rozróżniać sygnały, ale Twoje ustawienia ciekawe, czyżby lepsze ?
Napisano
Te co pokazałeś ustawienia to są na militarke i na włączonym PinPoint dyskryminacja wtedy nie działa więc pokrętło Disc i Notch śmiało na zero. A Próbowałeś już chodzić na dynamiku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie