liha Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 To jest niesamowite .Traper zgadzam sie z Tobą , pomsee nie nie można.Jak sie kiedyś nie skończyło sprawy raz a dobrze z tą niemiecką hołotą to teraz sie odbija i odbijało będzie w przyszłości.Na takie żądania powinna być jasna odpowiedź sądu i rządu .......znaczy wielki kop w deutche zad i wysłanie z powrotem za Odre , albo jeszcze dalej.Ostatnio bawiłem sie na weselu z niemcami (jakieś 50% gości , znajomi i nie) i usłyszałem jedną rzecz od rodaka ędą żreć póki jadło na stołach będzie bo za darmo" , święta prawda .Będą sie dopominać o ziemie , kasę póki tylko będą mieli jakąś okazje.pozdro.liha
pomsee Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 liha pisząc iemiecka hołota" tarcisz moralne prawo oburzania się na to, że nas nazywają polskimi złodziejami". Hołota, złodzieje, chamy, debile i inni są pozbawieni narodowośc, i są wszędzie.
pomsee Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Acer masz rację wiem przecież, że gdyby mnie osobiście coś takiego dotknęło to nie stać by mnie było na zachowanie dystansu ale skoro tak nie jest to staram się, staram ;)))
liha Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Witam.pomsee... absolutnie nic nie tracę , dziwi mnie że od razu tak to podniosłeś.Oni nas tak zawsze nazywali i zawsze mnie to oburzało.Z mojej wypowiedzi jasno wynika o kogo mi chodzi i jaką narodowość .Po prostu jak i w innych krew sie gotuje jak czytam o takich roszczeniach a.........i tu moglibyśmy zejść na wałkowany wiele razy czy oni zapłacili i oddali..." ale nie zejdziemy.Im trzeba ciągle przypominać co zrobili (i to nie raz) i gdzie ich miejsce.Pozdrawiam.liha
pomsee Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 No cóż poprzez postępowanie jednostek nie można oceniać całego narodu. To nie 1939 r.
U311 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Witam!Panowie do do kogo pretensje i żale?Dorośli ludzie a pyskówka na poziomie Franka" z Koziej Wólki :0)Całego tego zamieszania są winni tylko i wyłącznie polscy urzędnicy zaczynając od gminy kończąc na władzach centralnych.Bardzo ciekawe jest również działanie sędziów prowadzących wcześniej i obecnie takie sprawy jak sprawa poszkodowanej" obywatelki Niemiec.Pani ta wykorzystuje tylko to co stworzyła polska administracja: bałagan, nie spójność przepisów itd.Moim zdaniem ma bardzo duże szanse na odszkodowanie od strony polskiej. I jeśli wygra to jak pisałem powyżej trzeba będzie PŁACIĆ,PŁACIĆ,PŁACIĆ jeszcze raz płacić zgodnie z wyrokiem iezawisłego" polskiego Sądu Panowie !
kokesh Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Bardzo ciekawa sprawa z tymi Niemcami ,pamiętam jak jeździłem do rodziny na mazury w latach 70-tych, i wiele rodzin niemieckich wyjeżdżało wtedy do Niemiec .Z własnej woli, nikt ich nie wypędzał, a wręcz utrudniano im w ich mniemaniu wyjazd do domu .Zrzekali się obywatelstwa i majątków, za ten cenniejszy od złota bilet do raju, ze znienawidzonej komunistycznej Polski .Gdy po latach ciężkiej walki i przelanej krwi Polskich robotników w naszym kraju zrobiło się fajnie i normalnie ,to szczury przypomniały sobie o statku , który nie zatonął.Ciekawe jest również to że Niemcy potrafili odwiedzać [swoje] majątki , a nawet wręczać obecnym ich właścicielom pewne kwoty na utrzymanie budynków w odpowiedniej kondycji, czyżby już wtedy wiedzieli jak się sprawy potoczą .A może od samego początku robiono wszystko aby zostawić sobie taką furtę .Tylu nie rzetelnych urzędników którzy popełniają ten sam błąd ? a może jeden gdzieś wysoko któremu posmarowano łapki miodkiem ,przygotowł tą Nieniecką bombę z opóźnionym zapłonem .Sprawa nadaje się na kolejną komisję śledczą .Pozdro...
traper6 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Niestety pracuję do północy i nie mogę uczestniczyć w najgorętszym czasie forum tzn. wieczorem.Kol.Kokesh zgadzam się z Tobą DOSŁOWNIE we wszystkim co napisałeś.Pamiętam ucieczki tych szczurów i trudności z jakimi się spotykali, pamiętam ich wyrzekania się polskości i plucia na nasz kraj, pamiętam sprzedaże ich gospodarstw, pamiętam urystów" odwiedzających swoje" domostwa.Jestem ciekaw co oni wtedy myśleli czy Dbajcie o to bo my tu wrócimy" ?Kolego PomseeHmmm.... Jakby tu napisać żeby Cię nie urazić.ŻYCZĘ CI Z CAŁEGO SERCA żebyś NIGDY !!! nie musiał przechodzić tego co pan Głowacki.Żebyś nigdy nie poczuł się we własnym domu jak parias i złodziej, abyś mógł w spokoju we własnym domu wychowywać dzieci i wnuki,abyś nie doczekał chwili jak jakiś niemiec przyjdzie do twojego domu i usłyszysz Raus polen,das hier mein !Przemyśl to sobie Polaku.Musimy z tym walczyć.Dajcie im tylko palec.......
kokesh Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Jest jeszcze jedna strona tego medalu ,mianowicie to że niemiecki rząd sam nakłania i popycha do działania tych którzy rzekomo mają prawo do nieruchomości w naszym kraju,podsuwając im odpowiednich adwokatów ,i finansując całą tą intrygę .To jest taka niemiecka przypadłość, mówić co innego niż się po cichu robi .Jak bobrze my to znamy z naszej historii.Jestem tym bardziej poruszony ,że nasz rząd nie robi nic konkretnego ,nie krzyczy na cały świat, jak to nas chcą skrzywdzić , jak chcą zamordować naszych obywateli wyrzucając Ich na bruk, z Ich własnych domów .Bo to co słychać w mediach jest jak pierdnięcie komara w porównaniu z burzą jaka się zbiera nad ziemiami podobno odzyskanymi .Lecz z drugiej strony czego można się spodziewać po prezydencie któremu jakiś satanistyczny klecha wyzywa żonę od czarownic ,i pluje żydostwem w twarz , a on mówi że to pewnie deszcz pada .Oj biada nam biada .Pozdro...
martian. Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Kokesz racja w 100% ale które media mają mówić a takich łahostkach" TVN, Polsat, Radio Zet, Gazeta wyborcza i inne tego typu? Oni zajmują ważniejszymi działaniami takimi ja bezustanne opluwanie rządu i ew. sensacjami. To wręcz było by niezgodne z ich interesami.Chodzi właścicieli owych mediów.
balans Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Martian, znowu jakaś kolejna spiskowa teoria dziejów???Znowu wszystkiemu są winni dziennikarze, górale" i cykliści?!Rząd jaki jest, każdy widzi [tu oficjalnie stwierdzam, że mi się podoba, powiem więcej: podoba mi się jak niewiem co].pozdro
aegirsson Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Zaniedbania w kwestiach własności na tych terenach sięgają jeszcze tow. Wiesława. To paradoks, ale wtedy było tyle ględzenia o tych Ziemiach, że odzyskane, że byliśmy, jesteśmy, będziemy, że granica pokoju na Odzrze i Nysie Łużyckiej i co, i mammy pasztet dzisiejszy, że Polacy mieszkający tam mogą stracić kawałek ziemi, dom, mieszkanie w kamienicy. Ale w praktyce Gomułka nie jest winien, tylko nasz wschodni sąsiad, który, tak myślę, chciał kiedyś polskie Ziemie Pn. i Zach. przejąć. Które media opluwają rząd ? Czy organ KC PiS, Wprost też opluwa go ?
acer Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Za czasów tow. Władysława Gomułki gwarantem ówczesnego stanu własności były nie sądy i notariat a siła zbrojna WP, i kilka tysięcy czołgów sowieckich w NRD.Wtedy też ziomkostwa istniały i działały nawet bardziej niż teraz, ale mieli świadomość, że nie ma możliwości prób dochodzenia swojego", bo nawet moga nie mieć możliwości uzyskania wizy wjazdowej do PRL, nie mówiąc o podjęciu jakiś kroków prawnych.Spiskowe teorie dziejów były zawsze Balans :))Przepraszam - za wyjątkiem ZSRR w latach 30' - tam wytępiono wszystkich spiskowców :)))Zresztą czy kiedykolwiek był jakiś rząd w Polsce, na który nie rzacano by błotem ???Albo dorobkiewicze, złodzieje, przestępcy, łapówkarze, albo nieroby.....teraz jeszcze doszli erotomani/seksoholicyKażdy powinien sobie sam odpowiedzieć na pytanie jak kogo odbiera i ocenia.
martian. Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Ja wcale nie twierdzę, że podoba mi się wszystko w tym rządzie wręcz wiele mnie przeraża. Twierdzę, że oglądając Tvn 24, czy słuchając Radia zet za innych kadencji i opcji politycznych nie nie zauważyłem tak wiele nienawiści i przyklaskiwania wrogom rządzących wówczas w Polsce. Dziś przyklaskują nawet w brew interesom polskim, jeśli tylko mogą dopiec obecnej opcji. A co do spiskowych ....to trochę przesadzasz Balans to ty widzisz wszędzie spiskowców głoszących spiskowe teorie dziejów.
aegirsson Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 no bo takiego bagna to dawno nie było, ale w sumie trzeba szukać plusów, no bo jak ich nie szukać, gdy słyszę, że pp. Kaczyńscy chcieli pchnąć Fotygę ( 2 lata temu ) na premiera..., to by było dopiero
pomsee Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Martian chyba masz antenę na jakieś specjalne stacje bo ja oglądając te, o których piszesz nie widzę tego wszystkiego co Ty. Zaznaczam: Ani ślepy ani głuchy nie jestem.
aegirsson Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 może tam szyfrem zapodają i trzeba mieć Bombę żeby odczytać to
balans Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 No toś mnie Martian rozszyfrował. Muszę złożyć samokrytykę, faktycznie ostatnio zdarza mi się słuchać nie tylko Radia/Telewizji Ojca Dyrektora. Ale z drugiej strony to co ONI mi mogą za to zrobić, jak ja już stary jestem i mam raka...
AKMS Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Napisano 26 Lipiec 2007 dorobkiewicze, złodzieje, przestępcy, łapówkarze, albo nieroby.....teraz jeszcze doszli erotomani/seksoholicy"Acer, ci teraz to przebijaja dosłownie wszystkich...
pomsee Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Obserwując tę tendencję rozwojową aż strach czym się popiszą ich następcy :(
kokesh Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Już kiedyś to pisałem ;jaki silny naród i jak mocna gospodarka musi być w tym naszym kraju ,skoro wytrzymała już rok rządów takich jełopów . Przy naszej gospodarka Niemiec lub Francji przypomina domek z kart, na chybotliwym stole .Pozdro...
martian. Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Polak potrafi .... z tą gospodarką oczywiście. I wytrzymał rządy nie tylko tych jak to napisałeś jełopów" ale wielu innych i jeszcze licząc wszystko razem ponad 200 lat.Pomsee ja też uwierz mi głuchy i ślepy nie jestem. Szczególnie przoduje tu Radio zet co przerywnik to jakiś wtręt na temat Kaczyńskich lub innych z obozu rządzącego na początku zabawne lecz przejadły mi po paru miesiącach te niektóre wręcz niesmaczne docinki. Olejnik i inni z TVN umieją tylko zadawać kłopotliwe pytani(bardzo dobrze, że zadają)ale np dobrą i mądrą odpowiedź zbywają i zagajają następne pytania. Przypomina to trochę oskarżenie bez możliwości obrony. To moje wrażenia każdy może mieć inne.ZACZĘŁO!!! sie coś dziać w sprawie Nart nawet w Tvn mówili I Prezydent coś obiecał. Pożyjemy zobaczymy.
pomsee Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Martian ten rząd nie zasługuje na inne traktowanie. Dopuszczenie do salonów" Leppera co odbija się teraz ohydną czkawką, koalicja z paryjką Giertycha mającą minimalne poparcie i bezczelnie gardłującą o dobro wyborców" poprzez wywoływanie kolejnych skandali, to parcie do władzy, łamanie zasad demokracji - oczywiście nie wprost w myśl cel uświęca środki" ta atmosfera walki wszystkich ze wszystkim i obrzydliwe lizusostwo wobec Radia Maryja" i jej lidera, który reprezentuje najgorszy nurt w polskim katolicyźmie i wreszcie fatalna polityka zagraniczna wychwalana przez trybunów w rodzaju Kurskiego czy Gosiewskiego to wszystko powoduje, że ten rząd jest wdzięcznym celem dla mediów. Wiem doskonale, że Kaczyńscy mają wizję, że poruszyli wiele spraw dotąd pominiętych ale te osiągnięcia" są tak mizerne, że giną w powodzi wiadomości kompromitujących. To nie jest rzą wierzący obywatelowi i dający mu coraz większą władzę obywatelską to rząd nieufności i podejrzliwości o mentalności kacyków PRL, którzy lepiej wiedzieli co dla społeczeństwa" jest lepsze.A tak przecież nie można. Mimo wszystko Polska to EUROPA. A oni chyba czują się jaby byli w Białorusi wersji light.
aegirsson Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Dodajmy jeszcze lżenie i mieszanie z błotem np. Wałęsy, Prof. Bartoszewski też jest be dla rządzących
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.