kris78 Napisano 26 Czerwiec 2007 Autor Napisano 26 Czerwiec 2007 Bardzo prosze o pomoc w identyfikacji i o przyblizona wycene . mam do wsyzstkich odznaczen dokumenty
kris78 Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 ciekawe ile z tych ok 200 fotek które mam było juz publikowanych
iskra Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 kris78- jak sprzedasz ten RODZNNY SKARB to będzie to najgłupsza rzecz jaką zrobisz.Przepiękna pamiątka rodzinna
matrix14xxx Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 piekne!Wazon -20złTelewizor LCD -3000ZłSamochód- 50000złPamiatki rodzinne bezcenne...Pzdr
jerzyn2000 Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Czy można prosić o fotki orłów. Jestem nimi zainteresowany. meil: jerzyn2000@o2.wp
huk 100 Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 a.korbaczewski -jeżeli już to na motocykl -pozdro:):)
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 mowglyn z tą sowiecką to jest wogóle zagadkapo prostu jestwiem ze dziadek był w armii carskiej i pruskiej lub austro węgierskiej w każdym razie niemiecko języcznejkomunistów nie lubił więc skąd to to nie wiemnie mam się już jak zapytać :(nawet nie wiem co to
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 kijow daj maila podesle ci w wyzszej rozdzielczości
a.korbaczewski Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 jeśli jest to za 2 tysie to siadam na cokolwiek.
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 mowglyn jak to możliwe ze zdjęcie którego mam orginał było publikowane wielokrotnie ?nikt z mojej rodziny na pewno go nie publikował
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 21 czy to tez jakies ogólnie znane zdjecie które każdy ma w szafie ?Ps czy to moze byc zachodnia polska w latach 1914-1918
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 22 kolejne foto które mnie zaciekawiło ? ubiór powiedziałbym raczej wschodni ... mozecie coś napisać na temat takich umundurowań (lata i rejon świata)
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 23 mundur tej armii o której mowie niemiecko języczna (na marginesie niemiecki czy austryjacki ?)
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 24 to kolega dziadka. twarz mu cos przestrzelilo . widze ze mundur polski (tyle rozrozniam) ale nie wiem jaki stopien i ew. formacja
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 25 będe wdzięczny za zidentyfikowanie Panów ze zdjęcia. ja poznaję tylko jednego
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 26 tez prosze o identyfikację Panów ze zdjęcia.Poznaję tylko marszałka
Catadero Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 kris78 jeśli to pamiątki po Twoim Dziadku,to powinna to być ostatnia rzecz jaką zechcesz sprzedać!I to tylko w przypadku,gdy nie będzie komu zostawić w testamencie.Te starocie z każdą chwilą zwiększają swoją wartość.Sentymentalną także,co będziesz mógł ocenić dopiero po latach.
mowglyn Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Kris78!Będzie łopatologicznie! To co rozumiemy poprzez zdjęcie jest jedynie utrwaleniem (na papierze fotograficznym) obrazu uwidocznionego pierwotnie na negatywie. Z negatywu (dawniej płytki szklanej, później celuloidowej lub ch** wie jakiej kliszy) można wykonać w zasadzie DOWOLNĄ liczbę odbitek. Słowem: z jednego negatywu (moim zdaniem można tu mówić o oryginale) można wykonać wiele odbitek (moim zdaniem można tu mówić o kopii). W przypadku niektórych zdjęć żołnierze Legionów, zresztą jak wszyscy żołnierze armii prowadzących pomyślne działania wojenne, zamawiali sobie takie odbitki na pamiątkę... .Ot i cała filozofia...Pozdro!PS. Jak masz negatyw, to możesz zrobić z niego kolejne odbitki na drugi dzień po wykonaniu pierwszej (lub pierwszej serii!), w kolejnym miesiącu, roku, a teoretycznie nawet za 100 lat!PS 2) Żeby nie było jajec" poszukam książki, w której widziałem Twoje (;D) foto...
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 mowglyn ,a jeśli wiem gdzie jest negatyw to moje jest bardziej orginalne od przedruku z książki ? ;)Nie męcze tego tematu bo wyjaśniłeś mi jak mogło wyjść. Zarząd związku czawartaków upubliczniał niektóre jego zdjęcia i wiersze(dziadek był jakby ich kronikarzem)tak było np w 1943 kiedy patryjotyczne wiersze dziadka jakimś cudem wydrukowali w gazecie na terenie gg. (jak znajde tą gazetę to wrzuce fotkefoto 27 co to za motocykl ?
JoncaA Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 Nie wykluczyłbym ,że całkiem sporo. To z samochodem z Kielc miało nawet swoją edycję pocztówkową" w latach trzydziestych ; było, tak z rok temu na allegro - tak jako odbitka fotograficzna, jak i pocztówka. W końcu nic dziwnego, to dopiero od niedawna mamy fotoaparaty w telefonach, a w 14 roku jeszcze się nikomu nawet nie śniło o błonie zwojowej. Jak już tych kilku-kilkunastu fotografów upozowało swoje zdjęcia i utrwaliło na szklanych płytach to robiło z nich mnóstwo odbitek....A tak na marginesie - zmartwię cię pewnie, ale abstrahując od tego, że odbitek powstało wiele i pewnie jest jeszcze kilku ludzi w Polsce, u których je znajdziesz, to nawet gdybyś był jedyny, to nijakich praw, a już z pewnością autorskich, ani ty, ani rodzina z pewnością nie macie. Jesteście właścicielami kartoników pokrytych emulsją, 0czywiście, że o pewnej wartości materialnej jako przedmioty - możesz dostać za to pieniądze, ale zgodę lub brak zgody na publikację może wydać tylko autor (i dostać za to honorarium z tytułu przeniesienia praw"), a że od roku 14 minęło tak ze 93 lata, to i to nie...
kris78 Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Napisano 14 Grudzień 2007 28 Ktoś wie kim są Panowie po lewje stronie fotografii ?Czy to zdjęcie może przedstawiać nadawanie odznaczeń?
Pytanie
kris78
Bardzo prosze o pomoc w identyfikacji i o przyblizona wycene . mam do wsyzstkich odznaczen dokumenty
153 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.