Lemeryt Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 21:34 23-11-2008
Bocian Napisano 14 Listopad 2007 Autor Napisano 14 Listopad 2007 Chwilowo jest przerwa zimowa w pracach. Przedni pancerz składa się z paru płyt i pospawanie tylko pierwszej nie jest dobrym pomysłem. MAG, TIG , elektroda czy acetylen - Pyra75 jeżeli jesteś spawaczem to zdajesz sobie sprawę że przy takiej grubości płyt nie da się tego zrobić ani 311, ani 141, a powszechnie dostępne MIG/MAGi z drutem 0,8-1mm też średnio bez fazowania dwóch stron. Pozostaje MMA elektrodą o zbliżonym składzie. Najpierw trzeba jednak odkręcić spodnią płytę i dojść do gniazda jednego z wózków żeby podwozie miało fabryczną wytrzymałość i nie robiło tylko za kwietnik.
Lemeryt Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Poprzednie zdjęcie wkleiłem dwa razy, Bocian jeśli możesz wytnij jedno...
Lemeryt Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Zrobiła się z tego mała galeria, ale myślę że miło popatrzeć :).
Lemeryt Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Ot koniec bajki, gdybyście mieli jakieś materiały dotyczące RSO, bądź informacje o częściach do niego to dajcie znać.Jeszcze raz gratuluję i POZDRAWIAM !
pomsee Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Nie ma Jacy2003 na forum to i nie ma nowych wiadomości. Szkoda :(
Bocian Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 Hetzer stoi zakonserwowany i czeka do wiosny na zdjęcie dolnej płyty i rozebranie przekładni. Skompletowane zostały brakujące ogniwa gąsienic, wykonane rysunki kół napinających które zostaną odtworzone. I na razie tyle.
Heruss Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Idzie wiosna ....w związku z tym pytanie co z Hetzerem?? Czy stoi pod chmurką czy stoi w jakimś zabezpieczonym miejscu? Może jakoweś fotki ? No chyba że się nic nie zmieniło to to ostatnie odpada.Heruss
Heruss Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Hallo....?!?!?! Echo ;))))))))))) Eeeechhhhoooooo!!!!
wm71 Napisano 10 Kwiecień 2008 Napisano 10 Kwiecień 2008 Myśle że nie tylko kolega Heruss jest ciekawy co słychać w tym temacie,ale jest nas dużo więcej
wojtekA Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Musimy sie uzbroic w cierpliwosc.Z opisu i zdjec wynika ze stan Hetzera byl bardzo zly, nie oczekujmy wiec naglych badz szybkich cudow.Czas i rdza zrobily swoje.Teraz to zmudna, mozolna i ciezka praca, bez fajerwerkow.Nie wiem jakie sa zalozenia - cele konserwatorow, ale raczej do stanu w pelni mobilnego nie uda sie go przywrocic.Raczej stacjonarna ekspozycja, co i tak byloby wielkim sukcesem.Zycze powodzenia i jestem pelen uznania dla dotychczasowych efektow.
panadam12 Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 moze podkrasc czesci z MWP w wawie oni i tak sie nie polapia a ten hetzer bedzie jezdzil:))
Bocian Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 Hetzer stoi zakonserwowany i czeka do wiosny na zdjęcie dolnej płyty i rozebranie przekładni. Skompletowane zostały brakujące ogniwa gąsienic, wykonane rysunki kół napinających które zostaną odtworzone. I na razie tyle.Nie ma jeszcze wiosny i chyba jest za zimno żeby grzebać i zdejmować płytę. Będę za tydzień w okolicach to mogę podjechać popytać co się aktualnie dzieje.
Heruss Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Wydaje mi się że wiosna jest już od 21 marca (no chyba że się mylę ;)) Może Bocian chodzi Ci o pogodę(znaczy się stoi pod chmurką :( ), pojedź i daj znać czy coś się rusza czy rdzewieje.PozdroHerussPS nie musisz się powtarzać wiem co napisałeś 5 postów wyżej.
Bocian Napisano 14 Kwiecień 2008 Autor Napisano 14 Kwiecień 2008 Heruss również nie musisz się powtarzać a post z fotką był zbędny i natarczywy.Dzisiaj dowiedziałem się że została wyjęta i oddana do konserwacji chłodnica, Jarek kupił już 25 brakujących ogniw gąsienic i będzie próba rozruszania i uruchomienia pozostałych. Jest jakiś problem z odtworzeniem kół napinających, firma która miała je wykonać wycofała się z obietnic. Jarek zobowiązał się do rekonstrukcji podwozia i przekładni w zakresie możliwości jakim dysponuje i na tym się jego rola zakończy, jego marzeniem byłoby doprowadzenie podwozia do stanu w pełni jezdnego. Do rekonstrukcji reszty nie ma ani możliwości ani doświadczenia ani odpowiedniej wiedzy więc co dalej z Hetzerem i jakie są plany należałoby zapytać Latebrę. Ogólnie nie chce być nikogo rzecznikiem a wiadomości przekazuje jedynie z powodu znajomości z Jarkiem.
Heruss Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Najmocniej przepraszam że mój post był natarczywy ;). Myślę że tydzień to dość długi czas na odpowiedź. Dziekuję Ci serdecznie za nowiny i jak zauważyłeś najlepiej by było żeby Latebra" wypowiedziała się : ...co dalej" i jakie mają dalsze pomysły.HerussPS. ciężko być bezstronnym szczególnie Tobie...czasem współczuję Ci a czasem nie ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.