Skocz do zawartości

hetzer - latebra - ciąg dalszy

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Aha, jeszcze jedno.
Tak na pierwszy rzut oka to ten hetzer został wyprodukowany przez BMM w okresie sierpień-wrzesień 1944 /za W. Spielbergerem/.
Ale pewnie trzeba by się przyjrzeć detalom (jeśli się zachowały) by to potwierdzić.
  • Odpowiedzi 287
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kol Chriss nie to żeby ktoś lub cos goniło.Jest okazja wykonac kopie kół to czemu z niej nie skorzystac.Jak się trafią oryginały to na pewno ekipa remontujaca je zamontuje.Dysponujesz moze tymi zdjęciami?Mógłbys udostępnic?
Pozdrawiam
Napisano
Jak się dowiedziałem temat w MWP z pomiarem kół załatwiony pozytywnie odmownie.
Pozdrawiam Derektora Muzeum.
Kol ASZ71 dzieki za fatygę.
Pozdrawiam
Napisano
Czy cały czas są potrzebne fotki koła Hetzera?Mam parę kolorowych z muzeów.Dajcie znać na emaila: rrayo@wp.pl
Napisano
http://www.odkrywca.pl/galeria,hetzer-z-juraty-skrzynia-biegow,463.html

Galeria z fotkami skrzyni biegów, jak widać jest sprawna i ma parę zaskakujących rozwiązań technicznych.
Napisano
Szwedzi handlowali i z jedna i z druga strona, nic nadzwyczajnego. Znacie czolg z Westerplatte T34/76 I Brygady Pancernej? hehe ten ma lozysko pierwszego kola z lewej burty MADE IN GERMANY.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Swoją drogą o ile się nie mylę to blok silnika był aluminiowy, a głowica żeliwna - dosyć ciekawe. Dlatego tak skorodował, że widać wałek rozrządu i wał korbowy.
Napisano
Elementy aluminiowe z silnika po prostu zmieniły sie w pył.

Chwilowo nie mam informacji o postępie prac bo byłem w Rumuni.
Ale wiem że zostaną wykonane na nowo koła napinające dokładnie według oryginałów 8 otworowych.

Jeżeli by ktoś posiadał elementy gąsienic i zechciał je przekazać byłoby miło.
Napisano
Jestem pod wrarzeniem dokonań majstrów w jakim tępie idą do przodu.Ale także niektórych podzespołów w jakim stanie sa tym bardziej że z morza coś pięknego.Co do silnika to masakra i szkoda ale co do tępa prac to na przyszły rok wyjedziecie nim.Rewelacja panowie oby tak dalej.Pozd;-)
Napisano
Pytanie skierowane do osób, które znają historię walk na Wybrzeżu w 1945. W głównej mierze spis jednostek niemieckich. Być może pomoże to określić przydział, odnalezionego Jagdpanzer 38(t).
Identyfikacja zdobytego w Powstaniu Warszawskim pojazdu została wykonana. Czas na kolejną.
  • 2 weeks later...
Napisano
Niestety ostatnio byłem sporo poza domem, zdaje się że są zakładane wózki po rekonstrukcji a na tapecie są koła napinające. Tempo i zakres prac zależy głównie od sponsorów.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam
Zapewne proponowane koła napędowe przyspieszyły by renowacje, aczkolwiek cena nie jest atrakcyjna ;-).
http://www.allegro.pl/item228129042_para_kol_napedowych_do_hetzera_kompletne.html

Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie