Robert. Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Mi ostatnio na szlaku udalo się spotkac takie dwa sympatyczne labędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert. Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Mi ostatnio na szlaku udalo się spotkac takie dwa sympatyczne labędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert. Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Z dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Chyba chory bo żadnych ran nie miał. Koziołek był na tyle sprytny, że uwalił się przy uczęszczanym szlaku turystycznym:)Karpik zadziałał i za pół godziny widziałem jak jedzie i wraca dostawczak z zieloną sarenką na boku:)Brawo dla tych ludzi. Świątek, piątek w pogotowiu.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 W wodzie też ożyło.Gratuluję postawy Karpiku.pozdrobalans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 Fajny młody kozioł. Szkoda by go było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 zeszłe wakacje:)) i powiem wam ze mi zwieracze zafalowały jak nagle na mnie takie stado wylazło z lasu :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 jak kolega w aucie przepuszcza takiego dzika przez jezdnie a drugi za chwilę szarżuje mu w bok w bok auta to chyba wściekły nie?od kiedy dziki auta atakują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Takie zwierzątko - robi wrażenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 ...i od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Saturnia pyri (Denis & Schiffermuller, 1775) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Nie S.pyri ,a S.pavonia - porównaj :http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=167&country=XXhttp://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=158&country=XXPyri nie widywano w Polsce bodajże od 1938 r. Ale motyl i tak piękny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 kiedyś, o zmroku - myślałem, że to koliber...zawisak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Zawisaków trochę się spotyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 a które to z Afryki przylatują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Np. te :http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmierzchnica_trupia_g%C5%82%C3%B3wkawiększość zawisaków normalnie bytuje u nas, trochę przylatuje z południa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 ponowie pytanie, to normalne, że dziki atakują auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 jeżeli auto ma samczy wygląd - to tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Dla leśników to bjar tylko Pawica gruszówka i wsio.Potem pokażę wam pewną monstrualną larwę :)Może odgadniecie co :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Zawisaków trochę się spotyka.Nawet całą masę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 http://www.lepidoptera.pl/ListFamily.php?family=Sphingidae&country=PLzawisaków w Polsce jest 20 gatunków, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 A wie ktoś jaka jest inna nazwa zwyczajowa np. Zawisaka borowca ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 http://www.mikrojezioro.met.pl/atlas_zw/owady/fruczak_golabek.htmlPodejrzewam, że za większość pomyłek z kolibrem odpowida ten owad. Sam się kiedyś zdziwiłem jak zobaczyłem. Kolorowy i opalizujący. Przy szarówce naprawdę można pomylić.Wracając do tematu to miałem ostatnia bliskie spotkanie z rozwścieczoną pszczołą. Na polach postawili obwoźne ule i ktoś chyba wybierał miód, jak zauważyłem z daleka. Jedna próbowała kilkakrotnie mnie dziabnąć kilka razy i raz jej się udało w skroń, ale słabo bo nie zostawiła żądła. Oddałem jej saperką. Jednak chyba słabo jej oddałem bo widziałem jak odfrunęła z ziemi i poleciała po koleżanki w stronę ula. Ewakuowałem się z poletka czym prędzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.