Arminius Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 A teraz w całej krasie z pochwą. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 kapelusz z głowy, przed Tobą, Szanowny Arminiusie, zaiste jak na pracę pilnikiem ;) piękna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Arminiusie gdzie można kupić jakiś twój produkt jeżeli jest taka opcja? Zależy mi na tym :) Pozdrawiam ! Mój mail to ; barson96@wp.pl napisz proszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 20 Maj 2011 Share Napisano 20 Maj 2011 Nie prowadzę zakładu produkcyjnego,jestem tylko członkiem i zbrojmistrzem jednej z prowincjonalnych GRH i ile mi talentu starcza wspieram moich kolegów z grupy i przyjaciół z innych grup.To co prezentowałem to tylko moje hobby. Z wykształcenia jestem rolnikiem a z zawodu urzędnikiem państwowym, pasją do dłubania w żelastwie jestem obciążony genetycznie.Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 21 Maj 2011 Share Napisano 21 Maj 2011 hahahahha jesteśmy chorzy Panie kolego na to samo. Obciążeni genetycznie. hahaha rewelacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Maj 2011 Share Napisano 21 Maj 2011 A ja mam pytanie - czy czerwonoarmiejcy mogli nosić mausera C96, bo na razie nie stać mnie na mosina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Mauser C96 był bardzo popularną bronią podczas rewolucji sowieckiej jak mawiano u nich a teraz niech przemówi towarzysz Mauzer" oczywiście nie był tak popularny jak Nagant który produkowała Rosja carska i sowiecka . Szczególnie Mauser C96 lubiany był przez komisarz ludowych. Radziłbym zajrzeć do archiwalnych zdjęć jak był noszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Poco do zdjęć, Janek Kos w czterech pancernych za pasem nosił. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 A tu zdjęcie jednego takiego znalezione naprędce w internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Mój Stenisław". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Myślałem że do c96 były tylko drewniane kabury - kolby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Jak widać nie tylko, ale i drewniane kaburo-futerały posiadały w pełnej wersji specjalną skórzaną obudowę z wyciorem i kieszeniami na przybory do konserwacji broni. Trafiają się też mniej czy bardziej udane kabury robione przez właścicieli broni widziałem taką ze sklejki z podpisem cyrylicą właściciela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 Tu w pełnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 22 Maj 2011 Share Napisano 22 Maj 2011 A tak swoją drogą kolego Nadwojciechu stenisław niczego sobie można śmigać na akcję pod arsenałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Coś temat przysechł czyżby wszyscy wyjechali na wakacje? Wrzucę więc kilka fotek moich prac. Zaczęło się od pretensji kolegów że zrobiłem za mało bagnetów i nie mają czym wojować,w związku tym musiałem zakasać rękawy i wziąć się do roboty kilka miesięcy i oto efekty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Skórki na żabki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Wypiłowane jelce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Zamiast bielizny na strychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Montowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Montaż cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 30 Czerwiec 2011 Share Napisano 30 Czerwiec 2011 Nareszcie spoczynek po pracy o mało nie dostałem eksmisji od rodzinki. A scyzoryki śmigają już po rekonstrukcjach. Ja właśnie odrabiam pańszczyznę dla rodzinki przy pędzlowaniu ścian. A jak tam u was panowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 3 Lipiec 2011 Share Napisano 3 Lipiec 2011 http://mksten.dobroni.pl/blog/index.php?p=galeria&ID=8190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arminius Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 No to to ja rozumiem i niech mi ktoś powie że się nie da zrobić polskiego kb czy innego sprzętu polak rzemieślnik potrafi . Hiszpanom Japończykom i Chinolom się opłaca , a naszym firmom które to powinny profesjonalnie robić to się nie opłaca, a jak coś z łaski zrobią to w tak zaporowej cenie żeby im po kilkudziesięciu czy kilkuset egzemplarzach zwróciły się nakłady i osiągnąć maksymalny zysk. Weszła właśnie nowa ustawa o broni stając się wielką szansą dla polskiego rynku broni . Zapotrzebowanie na broń kolekcjonerską dekowaną i w wersji salut w rozsądnej cenie jest ogromne, chciałbym mieć Radomskiego kb w wersji salut w cenie do 1000zł i wielu z was na pewno także . Puki co tego modelu w Indiach czy Chinach nie produkują , ale pewnie kiedyś zaczną . Dostałem na imieniny kopię przedwojennego polskiego radia Eltra wykonaną w Chinach in się opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 PTRD - kompletnie się tego nie opłaca robić za 1000 zł :o). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.