okejos Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 o Kraju midoem i mlekiem płynącym.....http://www.afg.sk/expanzne-zbrane-novovyroba/expanzny-samopal-mp-38-nova/a najlepszy tekst Voľný predaj nad 18 rokov."kredyt bym wziął... samochód zastawił .... :D :D :D:Dale teoretycznie każdy moze wystąpic o pozwolenie na bron rekonstrukcyjną.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 nawet nie trzeba by jechac :) wysyłają do Polski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 1472 EURO za współczesną hukową hybrydę MP38 i MP40 to jednak sporo (2 i 3 zdjęcie przedstawia sprzedawany przedmiot, pierwsze to MP38 z netu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Bandi ma racje ,cena jest z kosmosu, za ta kase moge miec ze trzy epokowe mausery 98K z papierami i na chodzie plus koszt frachtu do PL ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 A koszty procesu za sprowadzanie broni z zagranicy (podchodzi pod handel bronią?), nielegalne posiadanie broni, niszczenie miejsc archeo (bo skądś te Mausy wyjęli, nie?) itd. Chyba że Kolega mieszka w normalnym kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Jak widzisz Argo czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną kolegów.Nirven, Argo wyraźnie napisał, że to koszt broni z papierami i frachtem (tłumacząc na Twoje - z dokumentami przewozowymi tzw. zgodą przewozową i transportem do polski) z normalnego kraju. Przeczytaj, pomyśl, daj dotrzeć informacji do mózgu a potem pisz głupoty o wyciąganiu mauserów ze stanowisk archeo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Jelsi to było do mnie ( bo kolega nie sprecyzował), to oswiadczam Koledze ze mieszkam w Polsce i mam legalnie i na chodzie TT i Mosina ( z broni wojskowej bo mam jeszcze poza tym inna broń), sprowadzenie broni z zagranicy to operacja banalna choc koszt frachtu ostatnio niestety nieco podrozał, mozna to zlecic koncesjonowanemu sklepowi ale mozna tez załatwic samemu ( juz sporo ludzi sciagneło rozna bron z zachodu głownie z Niemiec i Czech), odsyłam do lektury stosownych przepisów.P.S wykopy mnie ze względu na stan zachowania nie interesują ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 PS ooo widze ze mnie Bandi uprzedził ;-)poza tym pozdrowienia ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Cena jest kosmiczna mocno, ale wszystko, co fajne, najpierw ma cenę z kosmosu, co pozwala zarobić na klientach, którzy mają więcej hajsu niż cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty2223 Napisano 22 Kwiecień 2013 Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Witam kolegów i prosze o radę, mam zamiar zakupić replikę do reko, co sądzicie o przedmiotach oferowanych przez tego sprzedawce: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7622158 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 22 Kwiecień 2013 Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Porownaj, http://www.gunpics.net/uk/stenmk3/stenmk3.htmlhttp://www.primeportal.net/armory/yuri_pasholok/browning_rkm_wz28/https://www.google.com/search?q=mg+34&client=firefox-a&hs=gkO&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_5x1Ucq3IcTurQGZ5YGwAQ&ved=0CEMQsAQ&biw=1067&bih=595ze sie ludzie nie wstydza takie potworki na swiatlo dzienne wyciagac i jeszcze tyle kasy wolac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 22 Kwiecień 2013 Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Nie demonizuj, 34-ka jeszcze jest do uratowania, bo wyglada na ciekawy material wyjsciowy, reszta faktycznie potworki ( zwłaszcza ten browning) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel M. Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 Mam takiego Mausera ASG którego szwagier dostał od jakiegoś swojego kolegi . Nawet nie źle wygląda ale ja jako miłośnik Ludowego Wojska Polskiego byłbym szczęśliwy mając takiego Mosina idealnego do munduru z lat pięćdziesiątych . Kolba z tworzywa sztucznego . Komora zamkowa trochę zewnętrznie różni się od oryginału . Szkoda tylko , że stopka kolby przykręcona jest śrubami krzyżakowymi , imitacja wyciągu na zamku jest zrobiona z plastiku i kurek nie wykonuje ruchu podczas strzału takiego jak w prawdziwej broni ( być może w moim jest popsuty ) . Nie zajmuję się rekonstrukcją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel M. Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel M. Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Czołem Panowie i odwiedzające te forum Panie.Zamieszczę kilka zdjęć mojego wymarzonego Mausera K29, którego od ostatniej niedzieli jestem szczęśliwym posiadaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Replikę tego Mausera wykonał mój kolega Altenreich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Zamieszczam te zdjęcia byście mogli ocenić jego pracę pod kontem odwzorowania oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 04. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 07. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 08. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polplastoka Napisano 21 Czerwiec 2013 Share Napisano 21 Czerwiec 2013 Foto 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.