rycerz7 Napisano 14 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Witam! Dostałem meila od koleśa z Alledrogo (od którego wcześniej coś brałem). Napisał że szuka zdjęć rekonstruktorów niemiecki (WH,SS)bo dowiedział się że propagują nazizm itp. Powiedział że solidnie mi zapłaci! Pojawiła się suma 150-200 zł za zdjęcie! Zdjęć z rekonstrukcji mam wiele (z rekonstruktorami niemieckimi też) i mimo solidnej ceny na propozycje nie przystałem (choć taka kasa za jedno zdjęcie...kusiło). Zapomniałem dodać że koleś pracuje w gazecie.Pozdrawiam wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Też mi nowość, dostąłem maila od tego paszkwilanta i nie tylko ja ; oMartwi mnie natomiast że znalazł się ktoś (choć to pewnie wina wieku...) kogo to 'kusiło' już widze jak Ci płacą za te zdjęćia, jak chcesz sie bawić w donoszenie na ludzi którzy najczęściej są bogu ducha winni (słynny 'pluton egzekucyjny' czyli nic innego jak przestrzeliwanie broni wg reguilaminu Bzury pod okiem organizatora) to powodzenia, ale rób to gdzie indziej ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 donosy i podsłuchy teraz w modzie.niewiecie z jakiej gazety? trzeba ja obserwować, bo jak gosc zaciety to i tak cos wysmaruje i zamiesci foty... daj Boże bez zgody włascicela.. i wtedy nasz ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Ów prowokator paskudził również na Odkrywcy, oto cytat z jego posta, który usunął Bocian: witam, Jestem stażystą jednego z dzienników o zasięgu ogólnopolskim interesują mnie informację na temat grup które w pewien sposób pod przykrywką rekonstrukcji głoszą treści faszystowskie,antysemickie oraz komunistyczne. Interesują mnie fotografie z różnego rodzaju imprez-ukazujące niestosowne zachowanie rekonstruktorów. Zapewniam anonimowość oraz wynagrodzenie za nadesłane zdjęcia-lecz tylko wybrane przez redakcję.pozdrawiam" koniec cytatuPrzestrzegam przed kontaktami - to zwykła hiena" szukająca padliny" na żer dla jednego z tabloidów.Oto co napisał w korespondencji do Polonii Militaris, cytuję: przecież na forum odkrywca.pl co i już pokazywane są fotografie z podtekstem faszystowskim! Rozumiem że Pan jako jeden z organizatorów Bzury nie słyszał(lub nie chce słyszeć) o wybrykach pijanych uczestników."koniec cytatu. Jestem pewien, że w najbliższym czasie przeczytam i zobaczym w prasie wyrwane z kontekstu lub nawet podrasowane w Photoshopie fotografie ludzi ze środowiska z odpowiednim podpisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Koleś nazywa się Tomasz Arciszak i pewnie pracuje w jakimś szmatławcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Też dostałem e-maila z propozycją od ww. pana A.Coś na rzeczy więc jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Co ciekawe, w google go nie ma, więc albo nie podaje prawdziwych danych, albo pracuje dla jakiejś mało znanej gazetki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Adres e-mail też szedł od tego nazwiska.Ale to też może nic nie znaczyć. W każdym razie forum Odkrywcy jest jak widać monitorowane w poszukiwaniu jakiejś niejednoznacznej fotografii z reko, a na reko będą przyjeżdżać także fałszywi fotoreporterzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 w sumie po mundurkach, aborcji, IPn-e,i innych goracych tematch, zacznie sie polowanie na nazioli... a moze to młodzierz wszechpolska ten redaktorek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 A to nie ta sama hiena z tego brukowca faktowego, który obasmarował chłopaków na Przełamaniu w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Mirku nie to nie ten obsmarowywacz nas...tamten to dawny redaktor/ dzienikarz jednego z lokalnych dziennikow na ziemi lubuskiej i gdy pracowalwtym dzienniku to bylo wszytsko ok ...ale jak zaczal pracowac dla tego szmatlawca to front sie zmienil...pozdrawiamMaciej goral GoralskiGRH 3 Bastion Grolman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 oj jest tego jest .....obserwója fora celem sensacji ,jezdzą na reko w tym samym celu ,piszą o tym czego nie było ale zawsze mozna i ich złapać na czymś tylko trzeba poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 No i z tego, że złapiesz" takiego? Pójdziesz TY osobiście do sądu? Nie... Podobnie jak nasz Kolega opisany po Przełamaniu ostatnio w Fakcie. Bowiem, żadna z osób tu dyskutujących nie jest prawnikiem (może się mylę)i nie będzie szukać, opłacać prawnika, który wystąpi w jej imieniu. I procesować się latami. Tu jest pies pogrzebany. I dlatego oni" są w tej sytuacji bezkarni!!! Jedynym wyjściem, mając takie doświadczenia, pilnować nie tylko siebie ale także innych, którzy biorą udział w rekonstrukcjach czy zlotach. I bezwzględnie respektować reguły tych imprez wyrzucając pseudorekonstruktorów z nich. A od siebie dodam, że warto by chociażby tu na forum, podawać ich nazwiska. Nie jest to idealne wyjście, ale pozwala na ograniczenie wszelkiego rodzaju incydentów, które mogłyby byc wykorzystane przez takie indywidua o jakich tu mowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Teutonic ...żadna z osób tu dyskutujących nie jest prawnikiem ..." - mylisz się :)))))))))))))))pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Zanim Pan dziennikarz chcący nawiązać współpracę z osobami które by mu pomogły zdemaskować ruchy neofaszystowskie w grupach rekonstrukcyjnych,został usunięty z forum ,to użyto wobec nigo niewybrednych epitetów przez przedstawicieli w/w frakcji. Nad czym niezmiernie ubolewamy.PASI !!!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Akagi... wiem, że są takie jak TY wyjątki :-) Oczywiście miałem na myśli ogół braci rekonstrukcyjnej. Ty szef Fundacji PM może możesz pozwolić sobie na walkę w sądach, ale większość może sobie tylko popsioczyć np tutaj. Taka jest smutna prawda!!! Oczywiście popieram Kolegę Meleskula w stosunku do tych którzy używają obelżywych słów wobec innych. Wypowiedzi w stylu trapera6 sa pożywką dla takich poszukiwaczy" jak Tomasz Arciszak i wielu mu podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_mi44 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 W najbliższym czasie pojawi się najprawdopodobniej w GW szmatławy tekst szkalujący 3 grupy odtwarzające niemców. Nie pytajcie skąd wiem, kolega prosił abym nie mówił- niestety tekst bedzie dotyczył również grupy którą zna.( Gość mówił kolesiowi że on to rozumie ale szef nie pozwoli na pozytywny wydzwięk tego co sie pojawi). Podobno Pan dziennikarz" :):) należał do grupy odtwarzającej Wojsko Polskie.Myślę że nikt kto naprawde poznał środowuisko reko.... nie pisał by bzdur typu: nazistowskie grupy rekonstruktorskie ( bo takich w polsce nie ma) chyba że był na patelni w Darłowie i zabaczył paru naje.... gości pod namiotem odtwarzających gimnastykę prawego przedramienia i stwierdził że był na imprezie rekonstruktorskiej:):):). Cóż mogę powiedzieć- olać pismaków szmatławych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Zawsze można spróbować pozwu zbiorowego :-PAle jak zawsze w takiej sytuacji jest problem z egzekwowaniem opłat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 powiem tak:1. nie dac się tym gnojkom dziennikarzom2. podać do sądu każdego dziennikarza3. straszyć!4. niech czują respekt!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Tak na marginesie - bo myslałem, że to już było wałkowane -Szefem Fundacji PM jest Magda Równicka, fundację założył Paweł Rozdżestwieński. Moja skromna osoba robi tylko RH Bzura" - w imieniu własnym oraz działając jako pełnomocnik F. PM d/s Bzury. Nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Postaram się, w razie czego, aby FPM złożyła pozew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Olać" nie rozwiazuje sprawy. Ale zamiast straszenia" pozwów" (to zwykłe potrząsanie szabelką) i obrzucania gnojkami"...Proponuję:- utrzymywać kontakt, jeśli się narzucają (żeby nie mogli gadać kłamstw za plecami);- działać wedle zasady: maksimum uprzejmości - minimum uczynności", czyli spławiać grzecznie;- ciągnać kulturalnie za język;Nie ma się co ekscytować, ani obrażać. Pracy jest na rynku (pewnie także dziennikarskim)tak mało, że trudno się dziwić, iż jakiś nieudaczny pismaczek (współczujemy mu szczerze) w rozpaczy szukania tematu sięga po tanią prowokację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Pozew zostawiamy sobie na ostatek, prawda? Nie można dać satysfakcji pierwszemu z brzegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 I każdą korespondencję z tymi węszycielami" dokumentujcie. Nie widzę powodu, żeby się dać traktować przedmiotowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 No cóż grupy nawiązujące do wojsk niemieckich mają nielada wyzwanie - na pewno zawsze znajdzie się ktoś kto na widok gapy i sfastyki będzie krzyczał o szale neonazistów zupełnie nie rozumiejąc istoty rekonstrukcji historycznej. Zauważcie jak łatwo dać się złapać dziennikarzom/fotografom - wystarczy iść do Empiku i zobaczyć jedną z kolorowych gazet poświeconych tematyce militarno-historycznej. W aktualnym numerze jest relacja ze styczniowego MWB w Łodzi i artykuł zdobi kilka fotografii. Poza standardami jak TKS, sprzęt itp ... największym zdjęciem do artykułu jest fotka z chłopakami, którzy zapewne dla wesołej draki nakleili sobie kartkę zbieramy na piwo". To zabawne - ale jakiś edytor w redackji zdecydował się właśnie to zbieramy na piwo" i niemiemickie mundury z II wojny wyeksponować jako największe foto. Nie wiem w jakim kontekście, bo nie miałem okazji poczytać. Warto chyba jednak nieco się pilnować na imprezach masowych - wysytarczy 5 sekund nieuwagi lub zapomnienia i dosłownie można mieć piekło w następnym numerze brukowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.