Lemeryt Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Kolego mark-met1, powtarzam się ale jeśli ktoś chce pozbyć się części niech pisze na priv.Pozdrawiam
Cronos Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Ciekawa sprawa... w galerii Odkrywcy jest takie cóś http://www.odkrywca-online.com/galeria,rso,tank2.html ciekawe co się z tym stało, można by coś razem skombinować
Lemeryt Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 W sumie 16 sztuk plus dwie szpilki.
ollaff Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Powoli wrak jest coraz bardziej kompletny:)
Lemeryt Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Kolego Ollaff, na razie nie bierzemy tego pod uwagę. Z samą konserwacją i pozyskiwaniem części jest sporo pracy. Dodatkowo rama jest mocno nadszarpnięta zębem czasu, ale niczego nigdy nie należy wykluczać. Powoli do przodu……na zdjęciu nowy nabytek koło zębate przód.Pozdrawiam
ollaff Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Jeśli wasz projekt będzie się nadal rozwijał w takim tempie i nie zabraknie wam zapału to myślę że ten wrak jeszcze pośmiga! Pozdrawiam
lokfan Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Witam!Panowie spokojnie! Tak jak napisał nasz kochany lemeryt wersja do odpalenia" to raczej pobożne życzenia chociaż... Chcemy pozyskać jak najwięcej części by skompletować przynajmniej podwozie.I aby na ekspozycji muzealnej stanęło coś co nie jest tylko kupą zardzewiałych blach , ale kawałkiem pojazdu.Mimo że RSO nie był pojazdem tak efektownym jak pojazdy stricte bojowe. Dla nas jest to kawałek ciekawej, acz mało znanej historii naszego terenu, i dlatego staramy się w parę osób pod skrzydłami inicjatora całego tego tematu czyli właśnie lemeryta doprowadzić ten kawał żelastwa do jako takiego stanu! Liczymy na pomoc z Waszej strony! Pozdrawiam!lokfan
Lemeryt Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Ostatnia z wczorajszych zdobyczy, koło zębate tył…
Lemeryt Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Pocieszajace jest to że zdobyte części są w dość dobrym stanie...Pozdrawiam Wszystkich
Woodhaven Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 Dzięki zlikwidowaniu drzwi, uszczelnieniu i podwyższeniu burt uzyskano wystarczającą pływalność . Przód kadłuba uzyskał także łodziowaty kształt , a z tyłu znalazła się pojedyncza śruba napędowa.
dangbo76 Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 kiepsko radzę sobie ze zmniejszaniem obiętości zdięć - to samo kółko ale z innej strony, myślę że to od waszego pojazdu
dangbo76 Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 A to już inna studnia lecz kółko takie samo, w okolicy widziałem cztery takie, może jest ich więcej. Zdięcia pozostałych pokażę innym razem bo już puźno a dzień miałem ciężki. Życzę powodzenia.
Kiler Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Mysle, ze uda Wam sie skompletowac podwozie, nawet na tym forum pokazywano sporo czesci do RSO. Podejrzewam, ze Wasze RSO nie tylko bedzie jezdzilo ale nawet plywalo. Powodzenia!
Bocian Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Wątek został przeniesiony na główne na prośbę autora
Lemeryt Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Napisano 18 Wrzesień 2007 Witam wszystkich.Dzięki wam ten wątek stał się nie tylko opisem odkrycia wraku , lecz rozwija się jako watek tematyczny dotyczący RSO. Dlatego przeniesiony został na główna stronę tego forum, i mam nadzieję że będzie się dzięki Wam nadal rozwijał.P.S. Dzięki Bocian
Lemeryt Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Napisano 18 Wrzesień 2007 Wielu z Was deklaruje posiadanie części, część nawet wkleja ich zdjęcia. Żeby nie być namolnym po raz ostatni pisze o możliwościach przekazywania przedmiotów do Muzeum Regionalnego „Dom Grecki” w Myślenicach. Możliwości są dwie:- darowizna na rzecz muzeum, w zamian każdy otrzymuje dokument potwierdzający przekazanie przedmiotu do muzeum, pisemne podziękowanie i „uścisk ręki”- kupno części, tu nasze możliwości są ograniczone ale zawsze warto rozmawiać, więc piszcie na priv. Zapraszam do współpracy, w ten sposób każdy z Was może wziąć udział w tym projekcie.p.s. Mam nadzieję że Administrator wybaczy mi tę propagandę.
esterendensen Napisano 21 Wrzesień 2007 Napisano 21 Wrzesień 2007 Witam.Pogratulować zapału!!! Okazuje się,że chcieć,to móc.Jeśliby naprawdę zebrać sie do kupy,to faktycznie można by coś poskładać.Ja niestety nie posiadam części do tego pojazdu,ale apeluje do innych,aby pomóc przy rekonstrukcji.Po co kisić części w stodole,jak można coś poskładać razem.Gdyby każdy miał taki zapał jak koledzy,którzy wygrzebali i wyczyścili wannę" to świat wyglądałby inaczej.Nie bądzcie pazerni.Dodajcie swój klocek do tej układanki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.