sten Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Daj linka tej aukcji.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokfan Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Witam!Służę uprzejmie. Ebay niemiecki:http://cgi.ebay.de/Steyr-Daimler-Puch-Fahrzeuge-Feinmechanik-3450-Seiten_W0QQitemZ280176056018QQihZ018QQcategoryZ86258QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItemPozdrawiam!lokfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Mietek oczywiście masz rajcie to ciągnik STZ 3 Komsomolec był protoplastą dla RSO. STZ 3 został zbudowany w latach 30 a zdobyte na początku wojny STZ 3 służyły w WH pod nazwą Artillerieschlepper 630.Dla porównania zdjęcie kolejnej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Ja przymierzam się do zakupu ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 Do dyskusji o ramach niezbędne są zdjęcia zabytku który na dzień dzisiejszy wśród obiektów zabytkowych Małopolski zajmuje 2 miejsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 Ten Wawel ciągle na pierwszym miejscu :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 Już widać że rama z ostatniego zdjęcia wklejonego przez Woodhavena jest inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 I jeszcze jedna poszukiwana pozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 Zdjęcie które już wklejałem. Alianci nieco odsłonili ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Gratuluję Lemerytowi cierpliwości i wytrwałości. Jeżeli będzie jeździł chciałbym być jednym z pierwszych , który się nim przejedzie. Oferuję również sprawne ręce, bo niestety z finansami u mnie krucho.Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Witaj ;-) ml Fajnie że dołączyłeś do nas ...... skontaktuj się z Lemerytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 W tą sobotę dostałem e-mail od kolegi Louis-a z konkretną ofertą pomocy w odbudowie RSO. Oferta konkretna człowiek konkretny, koniec końców dziś w drzwiach Muzeum pojawił się listonosz przeklinając swój (dosłownie) ciężki los... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 A oto przekleństwo naszego listonosza i jednocześnie powód do radości w Muzeum. Towarzysze ! Zwracam się do Was z gorącym apelem róbcie tak aby nasz listonosz jak najczęściej przeklinał w drzwiach Muzeum, przecież wszystkim nie może być dobrze !Wielkie Dzięki dla Kolegi LOUIS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Super .... już sobie wyobrażam jak Lemeryt się cieszy z kolejnej blaszki z dziurką .A ja przedstawiam rzadko spotykana część do RSO nakładka na gąsienicę na lód inaczej łyżwy Jeszcze mamy chyba do pokazania na forum jak wyglądała rama do PAKW sumie tez się cieszę ze powolutku Lemeryt rośnie nam w piórka ........ dzięki wspaniałym ludziom.Sam bardzo ubolewam ze jestem tak daleko i nie mogę nic konkretnego zrobić no ale może przyjdzie taki czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 Cieszę się faktycznie ogromnie, jednak nie tylko z „blaszki z dziurką”. Choć sam przedmiot też sprawia mi przyjemność, to nie jest to jedyny powód mojego dobrego humoru. Mówi się często na tym forum o „skłóconym środowisku” , „trolach” o tym że wszyscy sprzedają części za ojro. Sam myślałem że ten wątek nie ma szans na pokojowe przetrwanie, jednak funkcjonuje bez kłótni i rozwija się wnosząc bądź co bądź wkład w poznanie pojazdu jakim był RSO. Okazuje się też że są ludzie którzy potrafią przekazać bezinteresownie części czy też poświęcają czas na wyszukiwanie informacji o RSO. Określenia „ogryzek” „blaszka z dziurką” „zrzyn” są na pierwszy rzut oka trafne, dla mnie jednak ta historia to przygoda, spełnienie jednego z marzeń i punkt wyjści do realizacji szerokiego projektu historycznego o którym opowiem Wam innym razem. To nie jest forum „Odkrywcy” lecz „Odkrywców”!!! Sami je tworzymy a to jak wygląda i funkcjonuje zależy tylko od nas. Ja staram się jak mogę…Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 Woodhaven ta homilia nie jest ripostą do Twojej ostatniej wypowiedzi nie jest też wymierzona przeciwko Tobie. Tak mi się ostatnio nazbierało przemyśleń... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 No cóż ja każdą ciężko zdobytą część określam pieszczotliwie blaszką z dziurką i nie ma co nad tym się rozwodzić.... W moich ustach to komplement.Sam jestem szczęśliwym posiadaczem mechanizmu obrotowego od tygrysa jak i części od messera ( który czeka na wydobycie ) i te części są dla mnie moimi ukochanymi blaszkami z dziurką. Ale masz jak w banku jak będziesz składał tygryska to Ci je przekaże.Każdy z nas posiada taką swoją blaszkę z dziurką od czegoś tam ..... i ma bo ma i dlatego doceniam wszystkich którzy postanowili Ci pomóc przekazując choćby najmniejszy element RSO. Najważniejsze w tym projekcie jest to by zrozumieć że tylko wspólnym wysiłkiem możemy cos zrobić.Ponieważ w obecnej sytuacji mam bardzo ograniczone możliwości pomagam jak umiem szukając jakichkolwiek dokumentów zdjęć części które możliwą lepsze poznanie konstrukcji. Ale ....... zbliżają się święta więc szykuję małą niespodziankę a może nawet dwie.................Pozdrowienia dla listonosza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Widzę, że projekt RSO mknie" do przodu. Jestem pełen podziwu dla kolegów, którzy bezinteresownie wspomagają go kolejnymi częściami. Okazuje się, że w naszym środowisku jest wielu pasjonatów, którzy potrafią doceniać pracę innych, a jak trzeba to nawet wspomóc częściami. Pozdrowieniaszczepciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 WitamBardzo miło się czyta wasze posty)))Ja osobiście na razie nie pomogłem, ale może będzie mi dane wam pomóc jeszcze)))))Pozdrawiam miłośników, RSO aby tak dalej!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 Moskit1 i ml witam w klubie miłośników rdzy i RSO. Ostrzegam ta choroba nie jest uleczalna, może się tylko pogłębiać. ml chętnie skorzystam z Twojej propozycji pomocy, będę tam jutro wieczorem.Szczepciu jak tam Twoje spawy", ja trzymam kciuki ?!? I dzięki za pomoc !Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Witam wszystkich fanów RSO Potrzebuję pomocy Ponieważ nie daje mi spokoju nie rozpoznana część z dnia. 2007-08-31 19:01:00A podejrzewam ze związane jest to z ogrzewaniem ( heating fuel tank ) kabiny RSO/1. W kabinie po stronie pasażera znajdował się zbiornik wraz z wlewem oraz zaznaczony jest uchwyt pompy powietrznej palnika grzewczego Flame heater air pump handle .I stąd moje pytanie czy ktoś spotkał się z podobnymi agregatami grzewczymi stosownymi w niemieckich pojazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Proszę o pomoc w tłumaczeniu Czy to jest akt przyznania srebrnej odznaki za rany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Lameryt napisałeś:Do dyskusji o ramach niezbędne są zdjęcia zabytku który na dzień dzisiejszy wśród obiektów zabytkowych Małopolski zajmuje 2 miejsce..."iTen Wawel ciągle na pierwszym miejscu :(."Nie przejmuj się wawel jest przereklamowany:)))Jak dla mnie RSO rządzi:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 A ten potwór już był?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 Starszy brat(??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.