akcej Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 Ile najwięcej podków znaleźliście na jednej wyprawie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Najwiecej 4-5 a co ciekawe w dzien kiedy znajowalem podkowy wychodzily tez inne fanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 WitamCałych 23 jednego dnia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 To ja pewnie pobiłem rekord świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 Pół godziny kopania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 Wyszła ponad setka a drugie tyle jest jeszcze w ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 A na koniec pytanie wszystkie podkowy były typowe jedne ogromne jak łopata drugie małe jak dla źrebaka ta na fotce jest inna ma ostre zakończenia może ktoś wie co to za typ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Witam nie mam fotki , ale co to może być za podkowa która wugląda jak tradycyjna tylko ma połączone dwa końce ze sobą??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Ja tylko dwie- mam nadzieję, że się nie odbije na fantach:)Akcej, z taką ilością masz szczęście na setki dołków, trzeba było obok czterolistnej poszukać:)Może kowal pozbywał się wymiany" w tym miejscu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 kowal nie pozbył by sie takiej ilości stali.... przetopił by je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cplstahl Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Widać, że znalezisko z lasu. Okolice Wisły? Może jakaś kuźnia pułkowa pozbyła się niepotrzebnych podków. Kowal na pewno nie pozbyłby się w ten sposób efektów swojej pracy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Czy w kuźni pułkowej nie pracowali kowale?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cplstahl Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Pomyślałem o kowalu jako o cywilu, a nie żołnierzu. A w wojskowej kuźni pracowalli kowale i podkuwacze.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Na poligonie w moim rodzinnym mieście z dołu wydobyto około 400 kg podków, które nigdy nie zostały wykorzystane. Armia charakteryzuje się niesłychanym wręcz marnotrastwem sił i srodków i nie chodzi tutaj tylko o podkowy...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Na Mierzeji Wiślanej podkowy również wychodzą kilogramami. Kości końskie też :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e g z e k u t o r Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 najprawdopodobniej jest to pozostałość po rzewźni, zabili konie, zelazo wywalili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 No to kolega będzie miał tyle szczęścia, że ho ho, a szczęscie w fantach dopisze:)Pozdrawiam i Życzę Wymarzonych fantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 Wierzcie albo nie- dokładnie 320 szt w idealnym stanie podków powiązanych drutem po 5 sztuk w jednym dole.Znaleziskiem szybko zainteresowali się miejscowi degustatorzy tanich win:) Mam jedną sztukę na pamiątkę.Siedziałem przy tym dołku z kolegą trochę czasu,do chwili wyciągnięcia ostatniej wiązki...a wszystko to odbywało się na Stogach, w miejscu una składowców" :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizio Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 SerwoZa jednym razem udało mi się wykopać ponad 180 podków.Było to na zrzucie śmieci powojennych.Co prawda gdy wykopię podkowe,to ją zabieram,lecz wtedy nie byłem w stanie się z nimi zabrać.Wybrałem około 40 w najlepszym stanie reszta została poświęcona dla złomiarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.