zyziu Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 poprzednia niedziela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 W zasadzie to już chyba jest lato 2007, ale jeszcze dorzucę do tego postu fant z ostatniego dnia czerwca...Danielp.s. Chyba przydałby się już temat Lato z wykrywką 2007" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darmatt Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Goldfingerzalezy mi na rozmowie z Tobą. Moje gg: 1266969lub tele 509 765 221 pusc smsa z numerem to zadzwonię.Dzieki,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Ja jeszcze nie mam wykrywki, ale szedłem z kumlem po poznańskiej cytadeli. Jeśli nie wierzycie to nie wieżcie, ale ja swoje znalazłem. Mianowicie gdy szedłem taką opuszczoną ścieżką zobaczyłe niski murek. OK, ale była na nim taka troszeczke rozkopana ziemia, patrze krążek, myśle napewno jakaś monetka PRL-u, ale tak patrze przecieram i doczytuje się 10 Reichspfennig, z tyłu gapa. Ucieszyłem się jak nic. Dobra ide dalej patrze na ziemie i widze coś jak by łuska, patrze i okazało się że to łuska od polskiego mausera z 1937r. Pozatym troche wcześniej, na boisku szkolnym znalazłem wbetonoeaną łuske, którą oczywiście potem wyciągnełem" młotkiem, do teraz nauczyciele wf-u głowią się z kond ta dziura na boisku :). Na cytadeli znalazłem też połowe łuski cięższego kalibru, a na cmentarzu, przednią częć od jakiegoś pocisku moździerzowego. No i przed kumpla chatą też łuseczka wyszła. Co o tym myślicie? POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 sorki za będy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Ja myślę saper, że kup jednak wykrywacz, to się zdziwisz ile jeszcze nie znalazłeś :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Witam saper. Podejrzewam ze usuwajac ta luske z boiska poprostu usunales punkt geodezyjny:> U mnie na osiedlu pelno jest powbijanych lusek w chodnik. I widzialem kiedys jak doslownie przed moim domem szanowni panowie geodeci osobiscie umiejscowili takowa luske w betonie:>Pozdrawiam T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Nie Tomislaw. Wiem u mnie w paru miescach też są te punkty. Ale ta łuseczka leżała powiomo. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp_petrov Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Hello ALL!I have found shell from German ship UG" (I am not sure about correct spelling) in black sea not far from the Sevastopol. Unfortunately, I couldn't recognize a producer and year (newspapers from the ship have DD October 1943). But, I found link to your forum http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=301661 Polskie, nasze ojczyste Arm.75wz.97From: "ubenfurer\" (I have translated his msg)Can you help me identify this shell? I will be very appreciated for your help!Many thanks,Alexey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp_petrov Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 it is the picture of shell...Alexey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alp_petrov Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 file Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Nie wiem o co mu chodzi ale, mi to wygląda na denko od łuseczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Nie wiem o co mu chodzi ale, mi to wygląda na denko od łuseczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Wylowil to z Morza Czarnego,kolo Sewastopola i prosi o identyfikacje,ja sie na tym nieznam wiec mu niepomoge,moze ktos inny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 Wyglada na denko polskiej luski 75mm ze Starachowic do armaty wz.97. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 chodzi chyba mu o producenta i jak tam dotarła mniej więcej , tylko po angielsku niech ktoś to sklei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.