huk 100 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Musze ci powiedzieć 1szybki że twoja wypowiedz mnie zaintrygowała ? Już się zacząłem zastanawiać jak go przewieść do domu hehe-czy ktoś może potwierdzić tą teorię –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 łuski mnie prześladowały tam ostatnio -wszystkich nie daje bo nie ma sens tego g… wklejać -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 klucze jakieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 i nasadka -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 HukuCzy na tym polu na którym znalazłeś siekierkę trafiają się fragmenty glinianych skorup ? Coś co by sugerowało że jest to fragment naczynia ?Jeżeli tak to stąpasz po kruchym lodzie.Jest to na bank stanowisko archeo.Dokładnie cmentarzysko.W neolicie i wczesnym brązie pochówki wyglądały w ten sposód że do wykopanej jamy (płytkiej) wkładano naczynia z obiatą (tzn.papu na drogę) przysypywano to ziemią i na to miejsce wtaczano kamyki" wg.Twoich zdjęć właśnie o takich gabarytach.Prawdopodobnie na przestrzeni wieków zostały przesunięte przez rolników na krawędź pola bo przeszkadzały im w orce.Ale nie koniecznie.......Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Już rozmawiałem na temat tego miejsca z odpowiednimi ludźmi i nic nie wskazuje na żadne stanowisko –siekierka jak pisałem została znaleziona na orance –trudno było ją chyba namierzyć wykrywaczem nie ?co do kamienia z otworami to też jest teoria iż po prostu ktoś je chciał połupać i pozyskać budulec –jest ich tam sporo w promieniu paru kilometrów .Ale jeżeli by się coś trafiło to wiem kogo mam zawiadomić Traper 6-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Chodząc po stanowisku neolitycznym na ziemiach polskich nie masz prawa znależć za pomocą wykrywacza czegokolwiek metalowego z tej epoki,aczkolwiek zdarzają się spektakularne odkrycia.Patrząc na siekierkę, oraz na wielkość tych kamieni,rodzaj gleby,budowę morfologiczną terenu i szatę roślinną (to wszystko widać na Twoich zdjęciach)można PRZYPUSZCZAĆ o istnieniu osady i cmenterzyska.Alo skoro powiadomiłeś kogo trzeba ... to masz u mnie 5+ i bonusa w postaci browara przy najbliższej okazji.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Słuchaj Traper czy twoje odwiedziny są u mnie na wątkach to efekt po tym jak wytchnąłem ci że piszesz bzdury na głównym ? Trochę są spóźnione .Radze ci poczytaj jeszcze twoje wejścia na towarzyskim .Ja już mam pewien obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 fajny ten kamień :) lażą takie też w mojej okolicy... niemcy by wyciągnąć je z pola do lasu dziobali dziury i wkładaki tam jakieś bolce żelazne....zaczepiali linę i wio koniki ;] ... są takie w pobliskim lesie u mnie ...niektóre jeszcze z tymi uchwytami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 huku jesteś strasznym frustratem,osobą która nie lubi przyjacielskich wskazówek (aż się boję użyć słowa krytyki),szukającą gdzie i komu wbić szpilę.Osobą która bez względu na to czy ma, czy też nie ma racji musi mieć do powiedzenia ostatnie zdanie,co widać po cyferkach przy twoim nicku,siejącą ferment w środowisku poszukiwaczy.Na twoje wątki wchodziłem z ciekawości i wierz mi że na tym forum jest dużo osób piszących lepiej i ciekawiej od ciebie.Zastosuję się do starego powiedzenia że pewnym" osobom się ustępuje i tak też czynię.Ponadto nawiązując do słow naszego ohatera narodowego" Bogusia Lindy to Nie chce mi się z tobą ..... gadać".KONIEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Dwa wielkie głazy narzutowe stoją w okolicy miejsca gdzie pracuję. Również mają powbijane bolce( żelazne i drewniane)Wyraźnie Ktoś próbował je poprostu rozłupać na mniejsze kawałki. Może tak też było w Twoim przypadku Czarnykot, a może i w Twoim Huk? W ten sposób dzielono kamienie już parę tysięcy lat temu. Jak będę miał czas w pracy to zrobię fotki. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2007 traper6 –masz racje zareagowałem tutaj za gorąco i źle odebrałem twoje intencje- -przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Naprawdę doceniam i szanuję ludzi którzy potrafią się przyznać do błędu.Spoko.Jest O.K. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2007 jak to gdzieś napisałem-lepiej późno niż wcale hehe- gorąco pozdrawiam huk 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2007 a dzisiaj tylko- Specjal heheheh aż sie łezka w oku zakręciła -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 pod ślimaka?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 też płaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Siekierka, kamyki - a nie był to jakiś krąg czasem megalityczny" :> ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 Chyba te elementy wyrzutni już były tutaj ?-ale daje jeszcze raz bo po umyciu pod ciśnieniem wyszło trochę oryginalnej farby -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 24 Maj 2007 Autor Share Napisano 24 Maj 2007 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.