Skocz do zawartości

Podlasie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czesc szendzielarz z.
Ja tam chodze codziennie, od rana do wieczora i w dodatku na dwa baty". W lewym reku mam rutusa a w prawym jabla na grubsze sprawy.
Pzdr.
Napisano
Ostre fanty tam na Krywlanach jeszcze są, muszę tam jutro jechać. Jakby pan Wojtek chciał się wyzbyć żelazka to ja bym był chętny. Pozdro
yasiooxx@wp.pl
Napisano
Mam pytanie... znalazłem identyczne żelazko też z takim wkładem. Nie jestem szpecem od zelazek a w sumie to sie kompletnie na nich nie znam. Czy takie zelazko jest stare i jaka jest jego orientacyjna wartosć?? Nie chcę się go pozbyć:P
Napisano
taa ,yasioo nasz chyba ma sporo rzeczy do wyprasowania , nie prosciej kupic nowe w skliepie ? pozdro pik78
kopiecie na krywlanach ,uwazajcie bo traficie na sklad flakow 2cm i do 15mm mg151 ,sporo tam tego jest czasem sie trafiaja w skrzynkach ,tasmach...
Napisano
Panie Cronos ja za takie żelazka (z oryginalną rączką) płaciłem raz 70 złotych raz 100, różnie, chyba taka jest ich wartość. Pozdro
Napisano
Witam Szanownych Panów z Podlasia.
Mam takie pytanie. Jakie są najczęściej spotykane fanty na Krywlanach?
Czy ktoś mógłby wrzucić fotki jakiś ciekawych znalezisk z Krywlan? I jeszcze jedno pytanie, czy to prawda że znajdował się tam śmietnik przed 2WŚ. Chodzi mi o las Solnicki między lotniskiem a Olmontami. Podczas przejażdżki rowerowej natrafiłem tam na stare i już zarośnięte betonowe drogi. Czy to był dojazd na lotnisko przed 2WŚ?
Dzięki za info.
Pozdrawiam
Napisano
Witam!

A tak... wz.36 się u nas trafiają. Miałem kiedyś ładną sztukę, 70-80% farby. No, ale wolę WP... ;-)

Egzekutor, z regionu jesteś? Czy tylko moje tereny szabrujesz? :-)

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano

jak wcześniej wspominałem, podlasie, to nie tylko monety i jakiś ziemny złom..

-puszka na pocisk 10,5 cm Nb.Werfer 40
-puszka na maskę pgaz. x 2
-łuska SU 122
-łuski pruskie schneider 1915 x 3
-łuska 76,2 mm ZIS 3
-łuska 57 mm radziecka
-łuska 45 mm radziecka
-polcka 75 mm
-polski bofors 40 mm wz. 36 x 4 szt.
-łuska KWK 40, panzer 4
-łuski LG 2Kp 40 ( dusenkanione ) 2 szt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie