Skocz do zawartości

Wołoszański agentem?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Za przeproszeniem .

Cała ta akcja z Wołoszańskim to bzdura.

A co wy tam palicie ? Ja palę radomskie ale jak Pan major woli to Franc pali kamele... "

Jak komuś teczki nie spalili to był zwykły mały pikuś.....

W związku z powyższym czas zaprzestać zajmować się bzdurami tylko wziąć za poważne problemy tego kraju. Tylko że rozwiązywanie poważnych problemów z reguły ie daje głosów w następnych wyborach" .

I tak Polska chyli się ku upadkowi.

Tak już raz w tym kraju było..mniej więcej 240 lat temu.

pozdrawiam .

PS' ostatni gasi światło"
Napisano
Ludzie e e e e !!!!! Niedobrze mi sie robi jak widze te tance i wywijasy jakby tu komus dowalic ", arobic w papiery" albo po prostu opluc. Jakiez to swojskie ( chcialem napisac Polskie, ale obawiam sie patriotycznych wrzasköw ).Mam nieszczescie ( szczescie? ) mieszkac poza granicami naszej kochanej Polski ( tym razem bez ironii ). Ale szlag mnie trafia gdy ( z wlsnej winy, bo nie musze )ogladam wiadomosci w polskiej TV. Jesli juz cos wesolego, to n.p. ze ktos kierowal samochodem z 3 promilami C2H5OH we krwi:-). A reszta to AFERY,AGENCI,SPISKI przeciw POLSCE i.t.d. Chyba cala Polska taka nie jest ? A jesli chodzi o agentöw to zauwazcie ze nawet Niemcy potrafili odröznic agentöw politycznyc STASI od agentöw dzialajacych za granica. Wiekszosc z nich,w zupelnie naturalny sposöb znalazlo zatrudnienie w BND (wywiad panstwowy). Co fachmann to fachmann;-). Chyba zaraz zaczne pisac ze Polska jest niezdolna do samodzielnego bytu panstwowego.......
Pozdrawiam Odkrywcöw" i przepraszam za brak ogonköw w literkach - to moja klawiatörka;.(
Napisano
Kolejny temat zastępczy, zamiast zająć się poważnymi sprawami jak uzdrowienie Państwa i polepszenie bytu jego mieszkańców, już powinni sie martwić rzadzący bo za parę miesięcy nie będzie komu pracować na emerytów:)
Napisano
Proszę szanownych forumowiczów o uspokojenie emocji. Dyskusja dyskusją, w Polsce potrafi być bardzo żywiołowa, ale minimum kultury musi być.

PS: W większości krajów postkomunistycznych podczas przemiany kapitalistycznej nie zdecydowano się na wprowadzenie tzw. grubej kreski i zatajenie akt. W Czechach i Słowacji akta te nigdy nie były utajone, pozostałe kraje dokonały już ozliczenia". U nas, cóż, mądry Polak po szkodzie.
Napisano
A tak a propo to rozmawiał ktoś z was z ludźmi grzebiącymi po śmietnikach co ?? lub tymi którym jest bieda oni wszyscy chcą powrotu komuny i teraz mówią że jak by wiedzieli że tak będzie to sami by donosili !!!!!!-i wcale się im nie dziewie -pozdro
Napisano
Witam!
Pan Wołoszański robił analizy dla wywiadu PRL MSW jako dobry obywatel - prawidłowo dbał o swój kraj jakim była i jest Polska a co za różnica czy socjalistyczna czy obecna!
Polska właśnie dużo traci i przegrywa, ujawniając przez swych notabli osoby współpracujące z wywiadem - żenada, że HO HO HO :0)
Tropiciel" z IPN wczoraj w TVN 24 nie popisał się zupełnie w sprawie Pana Wołoszańskiego, z jednej strony oceniając to sensacją szpiegowską" a z drugiej strony twierdzi, że inf. od agenta Bena" stanowią marnej jakości materiał szpiegowski:0)
Zaznaczam, że ów ropiciel" w swoim środowisku historyków IPN uchodzi za tzw. człowieka sensacji" krótko pisząc mało ciekawego, który chce się wybić za wszelka cenę i zaistnieć :0)
Napisano
Witam
U311, czy pisząc o tropicielu z IPN miałeś na myśłi p. Piotra Gontarczyka ? To ciekawe, co piszesz, ktoś się jeszcze z Tobą zgadza ?

Badylarz
Napisano
No cóż myśle że duża większość ludzi odwiedzająca to forum stawiała za przykład pan Wołoszańskiego - ale myśle że wielu też -teraz zmieni podejście do niego bo to taka moda jest teraz u nas w kraju-pozdro
Napisano
Witam Badylarz" :0)
A Ty zgadzasz się z moją opinią co do tej sprawy ?
Może napiszesz ciekawą i wciągającą odpowiedź do mojego zapytania.
Napisano
Nie wiem jaka jest prawda o Wołoszanskim i co kto o nim mowi, faktem jest jednak, ze to on obudzil we mnie zamilowanie do historii. pozatym podobaja mi sie jego programy i publikacje ktore potwierdzaja jego duza wiedze i umiejetnosci. jak dla mnie moze byc agentem, nie przeszkadza mi to.
Napisano
Tak się składa że za przeciekami do mediów stoi praktycznie cała plejada naukowa IPN - doktor za doktorem.

Poleszak, Gontarczyk, Żaryn, Dudek etc.....

Lustracji chyba nikt już nie kontroluje - wystarczy być pracownikiem IPN, powiedzieć do TVN24 widziałem na jednym papierze podpis Kowalskiego, więc napewno jest zarejestrowany, czyli był TW". I ok.

Dobry i łatwy materiał na habilitację co ? Tylko co on tak naprawdę wnosi do nauki ? Czy odkryciem naukowym jest ujawnienie osób agentów, współpracowników i donosicieli, bez konkretnego zbadania okoliczności każdego przypadku ?
Co wnosi Odkrycie naukowe" metod pracy SB i druków ewidencji dla nauki ??

Badanie rzeczowe historii najnowszej i odkrywanie ciemnych plam tak, ale to co w tej chwili, czyli ideologia ślepej furii i zemsty absolutnie nie.
Napisano
bYŁ AGENTEM? nIE BYŁ AGENTEM? Jest mi to obojetne. Powinniśmy pójść w ślady anglików i takie sprawy powinny być dostępne w archiwach najwcześniej 75-100 lkat od ich zaistnienia. Cały IPN to jedna wielka porażka - służą tylko do wynajdowania kwitów wg.potrzeb, bądź jak powiedziano prędzej dla własnej satysfakcji pracowników. Wołoszański jest dla mnie dziennikarzem który zajmował się historia - i to jest ważne. Robił fajne programy /SENSACJE/ napisał kilka niezłych książek. Szanuję go za to, a pozostałe kwestei w stylu był/nie był, szpiegował polonię, kolegów czy eskimosów - to bajka nie dla mnie. a pro po - ciekawy jestem twierdzy szyfrów w TV
Napisano
Jednak nie, powinny być ujawnione tuż po upadku komunizmu, a nie powstała gruba krecha (zwłaszcza na życiorysach). Wiadomo, za tym stało SB i Kościół Katolicki.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie