Skocz do zawartości

Największe sprawdzone trafienia

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 months later...
  • Odpowiedzi 127
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 year later...
Panowie, nie zamieszczajcie takich wątków, bo mnie zazdrość zczyści jak kota po tabletkach :( Mieszkam w Borach Tucholskich i tutaj jest mnóstwo klamotów po 39 roku, ale jedynie pojedyncze trafienia, bo były to pierwsze dni wojny i Armia Pomorze walczyła chaotycznie.

Rudolf, wolałbym nie pisać o najciekawszych znaleziskach, bo jeszcze jakieś służby się mną zainteresują, zresztą nie wiem, co dla kogo jest ciekawe. Ja najbardziej lubię polskie fanty z 1939, ale jeśli chodzi o wielkość, to największym naszym trafieniem (chodzę z bratem) jest ruski samolot, porozrzucany w środku lasu w promieniu kilometra, nawet silnik jest w kawałkach. Jeszcze nie przeszukaliśmy dokładnie tej miejscówki, może oprócz szczątków szturmowika leży tam jeszcze coś ciekawego, np. jakieś pamiątki po pilocie i strzelcu, którzy raczej nie zdążyli wyskoczyć, bo wszystko wskazuje na to, że maszyna eksplodowała w powietrzu. Pozdro z lasu :)

Przepraszam Kolegów za wtargnięcie z tak małą rzecza,ale narobiła u Nas trochę zamieszania i najbardziej wryła sie w pamięć.
A co do tego zrzutowiska we Wrocławiu to ciekawie jest to opisane w książce Radosława Biczaka pod tytułem Skarby Wojtka Stojaka".
P.S.
Fajowa ta fota z hełmami.
Pozdro.Cezo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie