konigsberg Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 chelmy na helu... rzeczywiscie jeszcze do 2000 roku cale okopy byly nimi wypelnione i to po brzegi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlos Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 W 1970 kiedy chodzłem do SP 3 Przy ul. Lubelskiej , chodziliśmy do warytowników AC.Drągę tą przebywaliśmy przez zasypane precozja zasypanej broni i amunicji obrońsów Festung Breslau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 27 pieczęci pułkowych któregoś z sowieckich korpusów, który rozbroił się w lecie 1941 roku w puszczy białowieskiej (nie ja to trafiłem) yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Trochę fotek, mam foto wszystkich po kolei, mogę podesłać na maila. yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 no ale jak juz ktos to znalazl w tych Maślicach, to co dalej?? ile osob sie tam zjechalo i wogole co z tym co wyciągneliscie robiliscie puzniej?? :) eldorado po prostu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Witam. Trafionych razem 1 i 5 pfening 145 sztuk oraz sześć podstawek do sztućców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Może ktoś wreszcie odważy sie wrzucic na forum jakieś zdjęcia z Maślic .... Czekam z niecierpliwością Winchester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftwaffe25 Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Nie jestem dobry z matematyki ale:200 hełmów razy min.20 zł=4000 złNa pewno nic nie zostało juz z tych hełmów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Fajnie jest powspominać...konigsberg taki zrzut odznaczeń chyba już sie nam nie trafi,to były złote czasy gdy się wracało do domu z pełnym plecakiem odznaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Panowie, nie zamieszczajcie takich wątków, bo mnie zazdrość zczyści jak kota po tabletkach :( Mieszkam w Borach Tucholskich i tutaj jest mnóstwo klamotów po 39 roku, ale jedynie pojedyncze trafienia, bo były to pierwsze dni wojny i Armia Pomorze walczyła chaotycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 bandolero a co najciekawszego w borach trafiłeś jeżeli można zapytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Rudolf, wolałbym nie pisać o najciekawszych znaleziskach, bo jeszcze jakieś służby się mną zainteresują, zresztą nie wiem, co dla kogo jest ciekawe. Ja najbardziej lubię polskie fanty z 1939, ale jeśli chodzi o wielkość, to największym naszym trafieniem (chodzę z bratem) jest ruski samolot, porozrzucany w środku lasu w promieniu kilometra, nawet silnik jest w kawałkach. Jeszcze nie przeszukaliśmy dokładnie tej miejscówki, może oprócz szczątków szturmowika leży tam jeszcze coś ciekawego, np. jakieś pamiątki po pilocie i strzelcu, którzy raczej nie zdążyli wyskoczyć, bo wszystko wskazuje na to, że maszyna eksplodowała w powietrzu. Pozdro z lasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezo2007 Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Przepraszam Kolegów za wtargnięcie z tak małą rzecza,ale narobiła u Nas trochę zamieszania i najbardziej wryła sie w pamięć.A co do tego zrzutowiska we Wrocławiu to ciekawie jest to opisane w książce Radosława Biczaka pod tytułem Skarby Wojtka Stojaka".P.S.Fajowa ta fota z hełmami.Pozdro.Cezo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 800 niesmiertelników -grudzien 2008.I zadnych niepotrzebnych pytan.Niesmiertelniki oczywiscie niemieckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2009 nieśmiertelniki czyste czy wybite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Wybite.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemope Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Z zapytaniem do bandolero: czy resztki szturmowika znajdują się gdzieś na północny wschód od Tucholi? Również jestem miłośnikiem wrześniowych walk na Pomorzu, a 1945 rok w tym rejonie też nie jest mi obcy. pozdro - przemope Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meyer Kurt Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 ...i było tego 25 sztuk....Pozdrowienia z Dominikany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meyer Kurt Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 ...to tego było 25 sztuk....i jeszcze raz pozdrawiam z Dominikany.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 niezły joke:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meyer Kurt Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Joke albo i nie....Santo Domingo jest takie piękne przy zachodzie słońca...o! właśnie zachodzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 coś Ty, nie widzisz że zaciąga Dominikańskim akcentem? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonVonWin Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 akcentu nie słysze, ale ten dym z cygara mnie drażni :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Tia, pijmy szybciej bo się ściemnia, słońce na Karaibach zachodzi o 15/16 (21 czasu polskiego), cosik cińko ze strefami czasowymi u kolegi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.