archeo Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 a jeszcze jedno, nie wiecie kto tam strzelał z 9mm, bo mam jego łuski:), oczywiście nie liczę na odpowiedź.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koń Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 Jakieś cztery, pięć lat wstecz policja wykużała z tych bunkrów złodziei którzy obrobili jakieś sklepy w Celestynowie. Stąd mogą być te łuski, albo jeszcze z wojny.W pewnym okresie ćwiczyła tam też jednoska wojskowa z Emowa.A odnośnie zdjęć to muszę poszukać tylko nie mam całych bunkrów koniec lat 90.z PoważaniemkońPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 01:29 19-06-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archeo Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 hehe możliwe, ale te dziewiątki są z 1996 roku produkcja:),no i po zbiciu spłonki to napewno byly dwie sztuki broni, wszystkie wywalone w jednym miejscu zebrałem je z powierzchni 1 m2. wracając do tematu jakby w tygodniu było jakieś odkopywanie to ja jestem jak najbardziej chętny. swoją droga mieszkam w mińsku mazowieckim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koń Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 To by się zgadzało mogą to być łuski z pocisków wystrzelonych przez policję podczas tej akcji.Datowanie łusek i czas ich użycia to nie zawsze ten sam rok, amunicję też się magazynuje.Ja mieszkam parę kilometrów od bunkrów i dosyć dobrze znam okolicę i kilku ludzi kopiących na bunkrach.z Poważaniemkoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archeo Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 tak wiem, byłem w wojsku i wiem z jak starej amunicji czasami się strzela:), co nie zmienia faktu że nadal czekam na info z terminem odkopywania bunkrów w czasie tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 Bylem w sobote na bukrach i kopalśmy do puzina wiec tak nic do ciebie nie ma lepie byś na pomugł a i dobra rada miescowych zasze moze byc wicej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Luty 2004 Share Napisano 9 Luty 2004 Przejezdzalem kolo bunkrow w sobote ok 11 gdzie wtedy byles Szamanie ciagle pienisz sie na forum masz tysiace pomyslow a przy łopacie cie nie widzialem przejezdzam trase z otwocka do dabrowki regularnie co tydzien a ciebie jeszcze nie widzialem kopiesz korespondencyjnie? ps po co pilowac gebe z jakims czubkiem co sobie jaja robi-Praktikerem gdyby mial zamiar was odwiedzic pewnie by przyjechal a tak to tylko miejsce zawalacie na forum mam prosbe chcialbym zlapac kontakt z kims z druzyny moze spotkamy sie na miejscu prosze Szamana o nie podawanie swojego gg bo z analfabetami nie pisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 Mam problem nie udaalo mi sie znalezc bunkra pod Wiazowna szukalem caly dzien ale nic nie znalazlem po wschodniej stronie Szosy lubelskiej czy ktos moze mi pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 poszukaj na stronie podwarszawskie bunkry tam powinna byc mapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 widzialem ja wczesniej ale nie mogłem zlokalizowac schronu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 a o ktory ci konkretnie chodzi o bierny bojowy czy obserwacyjny?moze bede mogl ci pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 o bojowy chyba 105 obserwacyjna120 i bierna101 juz widzialem sa obok siebie ta 105 jest gdzies kolo kosciola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 nie jakies 100-moze 200 metrow od lubelskiej za plotem jakiejs bazy lub fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 dzieki poszukam w tygodniu jakby co to sie odezwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 Po pierwsze, nie 101 tylko 501 i nie 105 tylko 514.Resztki schronu bojowego znajdują się przy płn.-zach. narożniku ogrodzenia terenów fabrycznych (powiedzmy?). Oczywiście po zewnętrzenj stronie, tuż na kanałkiem. Uwaga, obok są mocno rozsadzone pozostałości jeszcze jednego schronu (I czy II wojna, licho wie?). Łatwo się naciąć i wziąć je za 514-kę :-))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudzin Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 To może jeszcze mapkę zapodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Werwolf1 Napisano 15 Luty 2004 Share Napisano 15 Luty 2004 Nie mogę do Was na razie przyjechać mam nawał pracy.Życzę wytrwałości przy odkopywaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi39 Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Witam Nie wiem czy Szaman was informował ale pisze się do ekipy chociaż może bardzie na razie też duchem ale i ciałem też do was do łącze mam własny sprzęt z dojazdem nie będzie problemu . Szaman mówi cos o cegle tez da się zobaczyć bo rozbieram budynek gospodarczy tu w Pogrzeli. Co do zdjęci Hun88 to z szaman podczas wywiadu o pociągu zdobyliśmy kilka na dwóch jest data z 1949 a na pozostałych nic niestety .Szaman mówi że jedno jest to zdjęcie bunkra w Świerku o dziwo obiekt wygląda na cały Zdjęcia ma ja i Szaman więc niedługo reszta ekipy z bunkrów będzie je miała !!!!Szaman przekaż chłopakom ze też chce do stowarzyszeniaZ poważaniem Tomi39Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 01:31 19-06-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 Dzieki Chudzin za wsparcie wypowiedzi,mapa pewnie bardziej pomoze odnalezc obiekt w terenie niz moje wypociny.Prosiłbym Szamana alias tomiego o o to by nie robil ludzi w balona stylistyka i ortografia pokazuja niezbicie ze teksty pisze jedna osoba.Wchodzac na forum szukam ludzi powaznych i wiarygodnych a ty Szamanie masz szczeniackie zagrywki piszesz sobie teksty pochwalne jak masz jakis kompleks to do psychologa a nie na forum.Prosze Cie w imieniu wszystkich powaznych miłosnikow historii o wiarygodnosc i odpowiedzialnosc za to co piszesz jak nie masz ochoty dzielic sie wiadomosciami to trzymaj gebe na klódke i nie zawracaj d....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 Mam zaszczyt powiadomić szanowne grono odkrywców o odkopaniu schronu 514.Tak więc można już zwiedzać cały zespół obronny.ps Przepraszam Chudzina za złamane serce :)ps2Pozdrawiam nieobecnego Szamana . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archeo Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 hmm...? kiedy było ostatnie kopanie? miałem dostać info żeby się pojawić, a tu taka niespodzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 Przepraszam za brak wiadomości ale na dzisiejszy wyjazd zdecydowalismy sie nagle nie mielismy pewnosci czy będziemy mieli transport.Poprzedni wyjazd był w sobotę więc nie zawracaliśmy głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archeo Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 tak bywa czasami, ale mam nadzieje że odkopywanie z zewnątrz mnie nie ominie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archeo Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 tak swoją drogą było coś ciekawego w środku czy tylko śmieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hun88 Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 Odkopywanie na zewnatrz napewno Cie nie ominie. Jest tego tyle, ze starczy dla kazdego. Damy znac jak zaczniemy.W srodku znalezlismy same skarby: butelki, gruz, konserwy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.