Skocz do zawartości

Poznań Krzesiny F-16

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 303
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
1. :)
2. na temat F16 nie mam zdania (ale poczytać lubię) - mi najbardziej podoba się F14 (i o ile pamiętam z Harpoona - bardzo skuteczny z tymi swoimi phoenixami:)
3. na każdą akcję jest reakcja i czy na F16 odpowiedzia będzie SU47 czy SU(tutaj odpowiedni numer)czy inny system przeciwlotniczy to się dopiero zobaczy. Na razie myślę lepiej że latamy na NATOwskim sprzęcie, będzie mniej okazji do friendly fire:) I hope.
Darek

Woytas - niewiele mogę powiedzieć o aktualnym dowódcy Sił Powietrznych, gdyż od prawie pięciu lat uprawiam inny rodzaj lotnictwa. Gdy zaś się spotkamy z kolegami z dawnej eskadry, dyskutujemy na zgoła inne tematy ;-)
Największy konflikt między lotnikami, a dowództwem był chyba w 1998 roku, a kulminacją była katastrofa 11 listopada, a potem jej omówienie...
Dowódcą był gen. Dziok.
Darek - sojusznicy wygarną do każdej maszyny, która będzie miała niesprawny transponder. Teraz nie strzela się do celów w zasięgu wzroku.
A reakcja Rosji już jest - rozmieszcza w okolicach Brześcia na Białorusi wyrzutnie pocisków S-300
Pozdrawiam - Szarubek

Z tymi naszymi F-16 jest lepszy numer, bo dopiero teraz wyszło na jaw, że nasi chyba nie czytali tego co im strona amerykańska podsunęła do podpisania. Okazało się bowiem, że wyraziliśmy zgodę na serwis pogwarancyjny...za oceanem zamiast w kraju [np. w zmodernizowanych w ramach offsetu zakładach w Bydgoszczy]. To se nasi polatają wte i wewte przez Atlantyk, tylko czy starczy pieniędzy na normalną eksploatację tych maszyn?

balans

I kolejne nie moga doleciec.Jeden znowu miał awarię.Przypomina mi się kabaret TEY i rozmowa Laskowika z Rudim S zwanym Bolkiem.
Towaju nie będzie tjaktoj się zepsuł.Bolek ile traktor ma kół?Czteji.Ile się zepsuło? Jedno.To ile jest dobrych?Trzy.To tak mów trzy dobre.Przecież to to samo.Ale jak brzmi TRZY DOBRE.
Pozdrawiam

A co się tyczy F-16 to jak pisałem u Urbana dziennikarz już dawno wyniuchali że kontrakt jest nie korzystny łącznie z serwisem za granicą i offsetem i to że nie otrzymamy nowych strategicznych technologii-bo jeżeli chodzi o USA to prawo nie przewiduje eksportu nowych technologii -a teraz eureka !!! Ktoś przeczytał umowe !!!!!

a tak na marginesie w piatek 15-ego pierwszy kaczojastrząb wykonał dwa loty na naszym niebie.Ogólnie nic nie ciekawego troche głośno przy starcie jak kazdego odrzutowego mysliwcai lata tak jak kazdy. więc o co sie tak wszyscy podniecają? samalot jak samolot

Kłopotliwa sprawa, nie ma ona głębszego dna, to tylko moja wina, moja wina, moja wina.

Jakiś czas temu wzburzony przebiegiem paru dyskusji na forum poprosiłem moderatorów o ostrzejsze reakcje. Nie do końca jednak jasno przedstawiłem i sprezycowałem wytyczne w przypadku wątków zapalnych. Miało to studzić gorące wypowiedzi juz w zarodku, tutaj zadziałało jakoś inaczej"

Wszelkie spory między użytkownikami serwisu powinny być załatwiane poza forum.

Usunąłem Wasze słuszne posty nie aby zamieść sprawę pod dywan ale żeby ten ciekawy wątek dalej toczył się w normalnej atmosferze bez niepotrzebnych żali, w końcu święta mamy :)

Jeszcze raz mea culpa.

Ja to sobie myślę tak. Jeśli autostrada albo lotnisko było w planach zagospodarowania terenu, o ile takie były (kiedyś były), to sam sobie jesteś winien że kupiłes mieszkanie obok lotniska albo obok planowanej autostrady.
Szkoda ze nie budujemy floty sterowców, byłoby cicho i ekologicznie.

A poza tym ja to lubię posłuchać dopalacza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie