Szarubek Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Ponoć powodem jest różnica zdań między ministrem, a generałem, na temat rozwoju polskiego lotnictwa. To oczywiste, że minister lepiej zna się na lotnictwie od lotnika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 DarekD.Rozumiem że fotka przekonuje do F16. Aby zestrzelić F16 trzeba 2 ruskich samolotów rodem z gwiezdnych wojen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 O ile mi się wydaje, to SU-47 z fotki Darka rozwala F-22 Raptora, który jest jednak wyższą półką od F-16 najnowszych wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 to znaczy że F16 jest jeszcze lepszy? no bez przesady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Jak to F-16 jest lepszy od F-22 ??? :0F-16 to F-16, Spokojna głowa Rosjanie też będą mieli sprzęt że oko zbieleje - ot chociażby tego SU-47 czy PAK-FA.Dosyć tej amerykańskiej propagandy sukcesu F-16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Chyba jednak generał zostanie:http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8639029&rfbawp=1165854891.819&ticaid=12d72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 zastanawialo mnie to, ze taka wiadomosc o odwolaniu wydano w niedzielne popoludni - minister mial siakis dyzur? czy mu sie dni pomylili ?Szarubek a jaka opinia w srodowisku" na temat generala panowala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 1. :)2. na temat F16 nie mam zdania (ale poczytać lubię) - mi najbardziej podoba się F14 (i o ile pamiętam z Harpoona - bardzo skuteczny z tymi swoimi phoenixami:) 3. na każdą akcję jest reakcja i czy na F16 odpowiedzia będzie SU47 czy SU(tutaj odpowiedni numer)czy inny system przeciwlotniczy to się dopiero zobaczy. Na razie myślę lepiej że latamy na NATOwskim sprzęcie, będzie mniej okazji do friendly fire:) I hope.Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 Woytas - niewiele mogę powiedzieć o aktualnym dowódcy Sił Powietrznych, gdyż od prawie pięciu lat uprawiam inny rodzaj lotnictwa. Gdy zaś się spotkamy z kolegami z dawnej eskadry, dyskutujemy na zgoła inne tematy ;-)Największy konflikt między lotnikami, a dowództwem był chyba w 1998 roku, a kulminacją była katastrofa 11 listopada, a potem jej omówienie...Dowódcą był gen. Dziok.Darek - sojusznicy wygarną do każdej maszyny, która będzie miała niesprawny transponder. Teraz nie strzela się do celów w zasięgu wzroku.A reakcja Rosji już jest - rozmieszcza w okolicach Brześcia na Białorusi wyrzutnie pocisków S-300Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Z tymi naszymi F-16 jest lepszy numer, bo dopiero teraz wyszło na jaw, że nasi chyba nie czytali tego co im strona amerykańska podsunęła do podpisania. Okazało się bowiem, że wyraziliśmy zgodę na serwis pogwarancyjny...za oceanem zamiast w kraju [np. w zmodernizowanych w ramach offsetu zakładach w Bydgoszczy]. To se nasi polatają wte i wewte przez Atlantyk, tylko czy starczy pieniędzy na normalną eksploatację tych maszyn?balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 normalna czyli do Afganistanu? Wystarczy - najwyzej dostaniemy w zamian jakiegos starego OHP - bo mialy byc zdaje sie 3 sztuki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 I kolejne nie moga doleciec.Jeden znowu miał awarię.Przypomina mi się kabaret TEY i rozmowa Laskowika z Rudim S zwanym Bolkiem.Towaju nie będzie tjaktoj się zepsuł.Bolek ile traktor ma kół?Czteji.Ile się zepsuło? Jedno.To ile jest dobrych?Trzy.To tak mów trzy dobre.Przecież to to samo.Ale jak brzmi TRZY DOBRE.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 14 Grudzień 2006 Share Napisano 14 Grudzień 2006 panowie wystarczyłoby aby któryś z was dwa lat temu poczytał Urbana -wtedy już to wszystko tam przwidzieli heheheheh-pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 15 Grudzień 2006 Share Napisano 15 Grudzień 2006 A co się tyczy F-16 to jak pisałem u Urbana dziennikarz już dawno wyniuchali że kontrakt jest nie korzystny łącznie z serwisem za granicą i offsetem i to że nie otrzymamy nowych strategicznych technologii-bo jeżeli chodzi o USA to prawo nie przewiduje eksportu nowych technologii -a teraz eureka !!! Ktoś przeczytał umowe !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 15 Grudzień 2006 Share Napisano 15 Grudzień 2006 ciekawe, - ciekawe i kolorowe...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 a tak na marginesie w piatek 15-ego pierwszy kaczojastrząb wykonał dwa loty na naszym niebie.Ogólnie nic nie ciekawego troche głośno przy starcie jak kazdego odrzutowego mysliwcai lata tak jak kazdy. więc o co sie tak wszyscy podniecają? samalot jak samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 a kto latal nasi czy g.i ? asze" loty podobnoa na styczen byly planowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fakker Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 latali na szparce jeden nasz i g.i.ale tak jakoś kiepściutko kiepściutko...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Kłopotliwa sprawa, nie ma ona głębszego dna, to tylko moja wina, moja wina, moja wina.Jakiś czas temu wzburzony przebiegiem paru dyskusji na forum poprosiłem moderatorów o ostrzejsze reakcje. Nie do końca jednak jasno przedstawiłem i sprezycowałem wytyczne w przypadku wątków zapalnych. Miało to studzić gorące wypowiedzi juz w zarodku, tutaj zadziałało jakoś inaczej"Wszelkie spory między użytkownikami serwisu powinny być załatwiane poza forum.Usunąłem Wasze słuszne posty nie aby zamieść sprawę pod dywan ale żeby ten ciekawy wątek dalej toczył się w normalnej atmosferze bez niepotrzebnych żali, w końcu święta mamy :)Jeszcze raz mea culpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Dziękuję za wyjaśnienie sprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Dzięki śliczne-pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 myślę że to wynikło z nieporozumienia ale juz ok. wracając do tematu myślę że F-16 zadziwią nas jeszcze nie raz !!!-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 z mojej strony tez ok :)dosyc miodu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 zastanawia mnie ile osob kupilo dzialke celowo by wyciagnac odszkodowanie- przy budowie ktoregos z planowanych lotnisk w okolicach Warszawy podobno jedna z organizacji ekologicznych" wywierala czy nadal wywiera jai\\kies podejrzane naciski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Ja to sobie myślę tak. Jeśli autostrada albo lotnisko było w planach zagospodarowania terenu, o ile takie były (kiedyś były), to sam sobie jesteś winien że kupiłes mieszkanie obok lotniska albo obok planowanej autostrady.Szkoda ze nie budujemy floty sterowców, byłoby cicho i ekologicznie. A poza tym ja to lubię posłuchać dopalacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.