Skocz do zawartości

STUG z Grzegorzewa wydobycie ODSŁONA DRUGA!!! - c.d

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No cóz Jaca, zrozumienie czytanego tekstu nie jest twoja najmocniejszą stroną. Co robić są ludzi co tak mają. Nie gustuję też w twoim knajackim języku więc oszczędź sobie wogóle uwag o mojej osobie. Po trzecie słowo trudny pisze się w języku polskim przez u" otwarte. W razie gdybyś był dyslektykiem podaję link do słownika ortograficznego online: http://so.pwn.pl/
Po czwarte: Bez odbioru.
  • Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Brawo Jaca masz rację ,klawiaturowcy dużo piszą a mało robią my mamy ta satyswokcję że coś robimy.
Mam pytanie czy ktoś się przyłożył do wydobycia ? oprócz pyskówek na Forach. My ponosimy jakieś koszta i poświęcamy nasz wolny czas.
Napisano
Nie chcę się nieproszony bawić w czyjegoś adwokata, ale chyba faktycznie źle odczytaliście post kol. pomsee [ten z g.8:42]. Wiem, że atmosfera na forum w tym temacie jest gorąca, bo jest tu kilku sympatyków", którzy chyba dostaną apopleksji jak już wyrwiecie [czego jestem pewny] tę wannę, ale pomsee [tak jak i ja] jest po Waszej stronie.

Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia
balans
  • 1 month later...
Napisano
Witam
Panowie jest susza niski stan wody, lepszych warunków na wydobycie już raczej nie będzie na co czekacie? zaraz jesień, deszcze, zimno. Dzieje sie coś w tym kierunku??
Pozdrawiam
Napisano
rozmawiałem z kpt Ogrodniczukiem (podczas ostatniego otwartego dnia muzeum w ramach święta WP) który stwierdził że w tym roku niestety nie ma szans na wyciągnięcie wanny Stuga, między innymi z przyczyn wysokiego poziomu wody choć to raczej nie jest najważniejszy powód
Napisano

No fakt.Poziom wody to pikuś.A w takim razie co jest tym powodem?Brak zgody Unijnych Rolników na wjazd cięzkiego sprzętu na plantację ryżu?Bo w sobotę to to wyglądało tak.
Pozdrawiam

Napisano
między innymi z przyczyn wysokiego poziomu wody choć to raczej nie jest najważniejszy powód"
Jak nie jak tak? :)
Ludzie tam się nie da podejść, a co dopiero wydobywać.
Pozdr. wars98
Napisano
Panowie nie potrzebnie denerwujecie się , napisałem to co usłyszałem od kpt Ogrodniczuka. To że teraz tam jest sadzawka" nie oznacza że później np za dwa - trzy miesiące sytuacja nie ulegnie poprawie. Ponadto ze słów kpt Ogrodniczuka wynikało że problem nie leży tylko w warunkach terenowych, niestety ze względu na odbywajacą się imprezę, przewijające się tłumy zwiedzających Ogrodniczuk nie miał czasu na wchodzenie w szczegóły i tyle. Szkoda ze będzie trzeba poczekać na ostateczne rezulaty do przyszłego roku. Natomiast niecierpliwym polecam muzeum powstania słowackiego w Bańskiej Bystrzycy gdzie można zobaczyć egzemplarze i Stuga, i IV" i równiez 250" jak i 251" i ciekawostkę czeski czołg Skodę na bazie którego robiono Hetzery. Ekspozycja zewnętrzna jest bezpłatna a wnętrze muzeum mozna zobaczyć za jedyne 70 koron (ciekawostka to np mp 41 czy pięknie zachowany sturm)
pozdrawiam
Napisano

No to się ubawiłem.Chłopie za dwa-trzy miesiące będzie wygladac tak.Wtedy Cie zaprosimy wjedziesz sprzetem potem przepompujesz wode (albo odwrotnie) a my wytargamy dziada.
Zgadzasz sie?Jak nie to nie pisz o czymś o czym nie masz pojecia i nie podgrzewaj atmosfery bo zaraz beda komentarze typu:Wbic płotek Larsena potem igłofiltry na miesiac potem helikopter i wanna na wierzchu".
Pozdrawiam

Napisano
Panie Jaca 2003 po co te nerwy, z góry wiadomo że jeśli będzie gorzej to co najwyżej w tym roku będzie można jedynie kolejny raz w ramach wspomnień oglądnąć galeryjkę z wyciągnięcia baszty.
Napisano
Witam.Jestem jednym z klawiszowców" , ponieważ o tym wydobyciu dowiaduję się tylko i wyłącznie z tego forum (nie mam możliwości aby w to miejsce przyjechać);tak jak wiele osób jak przypuszczam.Czytaniu jednak przeszkadza fakt iż pomimo założenia części drugiej tego tematu, prócz zdjęć (ciekawych)i konkretnych informacji (tych w temacie) , występują tu popisy i pouczenia sfrustrowanej osoby. Jaca2003 to jest już nudne i marne , napisz jakieś konkretne informacje (vide post wyżej), jak w ogóle je posiadasz , a z przyjemnością dowiem się czegoś nowego ....i weź Prozac ;)) .pozdrawiam.liha
Napisano
Przede wszystkim nie płotek", a ścianki szczelne z grodzic. Zresztą to byłaby najlepsza metoda (może bez tego helikoptera) tylko niestety trochę bardziej kosztowna.
Napisano
Jaca
Nie każdy Ci wrogiem i nie każdy który zabiera głos w tym temacie szuka z Tobą zaczepki.
Ludzie maja prawo wiedzieć co się dzieje a jak my im tego nie powiemy to kto?
Poza tym forum to też takie miejsce gdzie nie wszyscy muszą mieć takie zdanie jak TY czy ja. Czytająć Twoje posty w których atakujesz na ślepo wszystkich i za wszystko ma się wrażenie że ludzie zaangażowani w Grzegorzew to banda pieniaczy, egoistów, malkontentów i wszystko wiedzący" fachowcy z każdej dziedziny. A sam dobrze Wiesz że tak nie jest.
CSWL i Muzeum Broni Pancernej ma swojego rzecznika prasowego jest nim kpt. Tomasz Szulejko.

Pozdrawiam Jacek
  • 1 month later...
Napisano
Witam wszystkich.

Czy coś nowego może się dzieje w temacie?? Mam na myśli dalsze prace przy restaurowaniu baszty Stug-a. Jakieś może są nowe fotki i informacje??

pozdrawiam
Napisano
Czytałem to już, śledzę ten wątek na bieżąco. Czy drobnica"(wyposażenie wnętrza) ze Stuga została lub jest konserwowana(czy tylko na razie grubsze fragmenty)??
Czy górna płyta z włazami dowódcy i strzelca została dopasowana do nadbudówki??

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie