les05 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Maus, które muzeum masz na myśli. W MWP jest tylko wieża od StuG-a, a w MOB jest niewielki zrzyn. Czyżby ostatnio pojawił sie nowy StuG?
kopacz18 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 to dla ciebie niewielki zrzyn? http://www.odkrywca-online.pl/slajd.php?gn=muz_orla&f=26
Trooper85 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Stan fabryczny to nie jest, ale zrzynem bym go nie nazwał ;)Oczywiście MOB
maus Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 pare latek pracy i może jakąś fundację na rzecz jego odrestaułrowania założyć i by było fajnie ten z MOB i ten z rzeki i było by super widziec dwa na chodzie stugi na jakimś zlocie .
Zbyszek722 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Zobacz sam, w jakim stanie on jest, pusta skorupa bez dachu.Śmiem wątpić czy jest w nim silnik albo skrzynia biegów, jeszcze trochę i trawa zacznie na nim rosnąć. Szkoda tego eksponatu ale nikt nie ma wpływu na to, zapewne brak funduszy.
stangret Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Oprócz tej trawy wszystko się zgadza.Nie takie rzeczy doprowadzano do stanu pierwotnego, ale...Kasa, kasa, kasa i jeszcze więcej kasy.Obecny dyrektor robi co może, ale sam niewiele jest w stanie zrobić bo jak to jest w tym kraju ma po prostu baaaardzo ograniczone fundusze. I tu jest dupa za przepr. zbita.Zresztą, i przy okazji tego złomka nie raz już padały ostre słowa krytyki co do sposobu rekonstrukcji.Jakoś jednak nie pamiętam aby ktoś zaoferował jakąś pomoc przy owym.Gadać, pisac, wytykać błędy każdy potrafi.Co do Grzegorzew Team to myślę że powinniście zaaplikować sobie jakiś mocny środek na znieczulicę i robić swoje aż do szczęśliwego finału, czego Wam serdecznie życzę.pozdrawiamstangret
dr.tommy Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Panowie, aż szkoda takiego ładnego okazu jak ten z MOB. Tu sie podniecacie wydobyciem podwozia, szum robicie o wierzy od niego, a tam juz dawno na powierzchni stoji i rdzewieje. Proponowałbym rozłożyć siły i nie na hura wszyscy rzucać się do pomocy przy tym z Grzegorzewa bo tym już zajmują sie ludzie, którzy mają widać pojęcie i nie przeszkadzac im. A jak słyszę głosy jak kolegi że to skorupa, że silnika nie ma itp. To nasuwa mi sie jedno pytanie. NO TO CO? Jak juz sie nie znajdzie egzemplaż w pełni orginalny i w 100% kompletny to nie warto już sie za niego brać do odnawiania?? Jak by w ten sposób podchodzili ludzie którzy zajmują sie restaurowaniem pojazdów to nie podziwialibyśmy tych aut na różnych zlotach. Pozdrawiam i mam nadzieje że oba będą jeżdzić.
Zbyszek722 Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 W takim stanie wyszedł Stug IV z MOBu rozgrabiony na maksa.Też mam taką nadzieje że Stug z Grzegorzewa kiedyś zacznie mruczeć.
jc1234 Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Owszem ale jak ja się schowam razem GRUBASEM w komorze silnika zaczniemy udawać Maybacha. Mogę w Grzegorzewie nagotować grochówki będzie nam łatwiej. O,a Akagi z Jazłowiakiem za te drwiny będą robić za skrzynie biegów. Nie gniewajcie się ale jesteście niemożliwi.Jacek
akagi Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 jakie drwiny, jakie drwiny.... Człowiek się stara jak może i tylko za jakąś skrzynie ma robić? A kto będzie zmieniał te biegi? A do konkursu ajlepsza grochówka na eksploracji" mogę stanąć , a co mi tam. Zaplecze jest ( uwaga, kryptoreklama, www.chabrowy.pl ) To gdzie i kiedy tą grochówkę dostarczyć ?
stangret Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Jak się porówna zdjęcie z wydobycia ze stanem obecnym to jednak jest niewielka zmiana.Nie liczyłbym jednak na jazdę w terenie tym okazem no chyba że Akagi, Patron i Wars hehe.pozdrawiamstangret
chor. Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Coo?! Raczej zmiana jest ogromna. Na zdjęciu widać ze na wozie zachowało się sporo oryginalnego malowania, po którym to dziś zostało wspomnienie. Tak to jest w ziemi zelastwo ma lepsze warunki niz w polskich muzeach.
jc1234 Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Akagi podnosze rękawicę". Gdzie : Grzegorzew pod mostem, kiedy- nie wiem. Gotujemy to samo ? No i taką zabawę lubię. Jacek
stangret Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 O jezu. Przestańmy się podniecać oryginalną farbą bo inaczej wszelkie rekonstrukcyjne sprzęty będą wyglądać jak krowy w ciapki.Jak ktoś chce oryginał w malowaniu epokowym to niech od razu wsadzi sprzęta w naczynie próżniowe a potem niech tam wejdzie i przeprowadzi konserwacje i odbudowę. Życzę sukcesu.Czemu tylko biadolimy, narzekamy, wytykamy.Kilka antagonistycznych obozów.Podchody i dziwne pisma.Niby jedność a jednak podział wielki.OTO POLSKA WŁAŚNIE!!!pozdrawiamstangret
akagi Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 hmmm..... jak to było .... aha!... i byś nie gnił w lesie... wróć w Poznaniu , śle ci te dwa nagie miecze, .... wróć, dwa pełne kotły grochówki...czy jakoś tak.
akagi Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Czemu tylko biadolimy, narzekamy, wytykamy.Kilka antagonistycznych obozów."---------------------------------------------------Stangret , wiesz jak popatrzyłym dziś na to co stoi przed warsztatem pod okiem panzergrzesia... (7TP, TK-3, dwa Boforsy, dwa Hotchkissy, jakieś działa, PAK-75, wz.34 w remoncie, parę ton blachy na nastepne pojazdy .... mam dalej wymieniać?) to ja nie wiem o co ci chodzi...Czasami sam zachodzę w głowę, jak nam się jeszcze części nie mylą. pozdrawiam JaH - FWP
stangret Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Akagi. Nie raz pisałem,że CHWAŁA WAM ZA TO CO ROBICIE.Podziwiam i kibicuję, wspieram duszą i sercem, a jak za mało, to co mam zrobić?Akagi. Wykażcie choć odrobinę chęci dobrej woli i współpracy bez tego my". Zacznijmy zupełnie normalnie rozmawiać wśród zainteresowanych na tematy rekonstrukcji pewnych sprzętów. Czy osobiście nie uważasz że StuG z Grzegorzewa wzbudza zbyt wiele niepotrzebnych emocji i rozgrywek?Jak ktoś zaczął,niech dokończy bez głupich podchodów.Dla mnie osobiście jest to co najmniej dziwne i intrygujące trochę.Fatalnie to wygląda bynajmniej.pozdrawiamstangret
jc1234 Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Ja bardzo proszę nie ubliżać mi od jakiś Krzyżaków. Pojedynek na grochówkę-bardzo proszę, nagie ... też mogą być ale nie żadne miecze. Akagi-bądź mężczyzną, weź chochlę w dłoń i stań (przy kotle) na utwardzonej ziemi. Jacek
akagi Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Jacek, ale wiesz ... ja dość dawno czytałem Sienkiewicza, ale jak mnie skleroza nie myli to te kwestie mówi Krzyżak do Jagiełły. Chochla gotowa, ale gdzie tam znaleźć ubitą ziemię? Wszystko podmokłe.
akagi Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Czy osobiście nie uważasz że StuG z Grzegorzewa wzbudza zbyt wiele niepotrzebnych emocji i rozgrywek?Jak ktoś zaczął,niech dokończy bez głupich podchodów."---------------------------------------------------Stangret czy jesteś pewien tego zdania?Innymi słowy czy mogę trzymać cię za słowo i ręczysz honorem, że takie jest twoje zdanie?
stangret Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Nie bardzo rozumiem akagi o co Ci chodzi z tym słowem i honorem.Jakoś ta składnia kupy się nie trzyma.Co do grochówki to z chęcią spróbuję.pozdrawiamstangret
balans Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Akagi z całym szacunkiem, ale chyba zupełnie niepotrzebnie dymisz" w tym wątku. Cenimy Was za to co robicie w temacie polskich panzerów, więc po co to psuć zupełnie niepotrzebną ironią? Tym bardziej, że tajemnicą Poliszynela jest, że bardzo wielu dałoby bardzo wiele, aby Teamowi z Grzegorzewa pomieszać szyki. I ja się temu nawet specjalnie nie dziwię, bo fant ma wielką wartość i to nie tylko historyczną... Róbcie swoje, róbcie to za co Was większość podziwia i pozwólcie innym robić swoje. P.S. 1Tak na marginesie, ponieważ zawsze dawałeś do zrozumienia, że jesteś w wąskim gronie najlepiej poinformowanych w tych tematach, to może napisz parę słów na temat tego Muzeum, co to...P.S. 2Jeżeli wanna tego StuGa zostanie już wyrwana i będą rozprowadzane cegiełki na jego remont, to ja się chętnie dołożę.balans
Zbyszek722 Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 Ponawiam pytanie z dnia 2008.06.19 20:24;30 do Pani Redaktor lub Proteusa. Co to za Muzeum Broni i Militariów na które powołuje się Pani Redaktor ?. Dlaczego na jego temat panuje cisza?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.