Skocz do zawartości

StuG IV z Grzegorzewa (zdjęcia + informacje)

wars98

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 183
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A dziękuję, akagi, dziękuję. Ja Ciebie również pozdrawiam z całej siły. Ale widzę, że niewiele wiesz, a chciałbyś się dowiedzieć i prowokujesz rozmowę w tym kierunku...
W tym miejscu chciałbym dodać iż to co chciała osiągnąć Szanowna Pani redaktor Swoim artykułem w kwietniowym numerze ODKRYWCY było chamstwem, natomiast to co robi teraz jest zwykłym (...wycięte...). Redakcja zapewne wie o czym piszę więc może odniesie sie do tego i oświeci pozostałych czytelników tego forum.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 10:45 05-05-2008
Napisano
Grubas myslę, że przygniatająca większosć uczestników forum nie jest zainteresowana Waszymi przepychankami ze swiatem ale datą, kiedy wanna Stuga ujrzy swiatło dzienne.
Napisano
Odpowiedź: nie wiem kiedy wanna StuGa ujrzy światło dzienne. Sam chciałbym wiedzieć.
To nie są przepychanki ze światem. Pewna firma" z Wrocławia podkłada nam nogi i robi wszystko aby zniechęcić nas do dokończenia tego tematu.
Napisano
A ja bym bardzo chciał podziwiać w tym roku W NASZYM KRAJU, a nie u Helmutów, perfekcyjnie wyremontowanego StuG-a IV wystawionego w przyzwoitych warunkach w poznańskim muzeum. I podziwiać zarazem też ogrom pracy wszystkich pasjonatów, którzy się przyczynili do [mam taką nadzieję] wydobycia i uratowania dla nas tego cennego zabytku.
Jak również mam nadzieję podziwiać w tym roku hulającego" po polach na Bzurze, a odbudowanego przez FWP, cennego dla nas zabytku jakim jest TK-3. I również podziwiać ogrom pracy tych, którzy go odbudowali.
I oby tak się stało, i tyle w tym temacie.
Napisano
Grubas -przogromne pozdrowienia od grubasa dla grubasa :)))

Temat StuG'a traktuję wyłącznie jako odskocznię od dnia codziennego i kompletnie mnie nie rajcuje w sensie stricte - czyli mało mnie obchodzi kto go, kiedy - byle to byłoby jak najszybciej.
A sam napisałeś w odpowiedzi - nie wiem kiedy. Więc może nie przybiajmy się kto jest bliższy prawdy.
I w tym miejscu zwracam ci uwagę na post pomsee , gdzie pada kluczowa sprawa - nikogo nie obchodzi kto się z kim nie lubi, tylko kiedy pojazd wreszcie wyjdzie. Mógłbym się pod tym postem podpisać.

Balans - FWP nie ma nic do TK-3 poza tym , że przechodzi remont w warsztacie panzergrzesia (czyli FWP)
Ale to czy i gdzie bedzie pokazywany zależy wyłącznie od własciciela pojazdu. Tylko i wyłącznie.

pozdrawiam
Napisano
Z całym szacunkiem, balans, ale muszę sprowadzić Cię na ziemię. Zakładając, że w tym roku reszta pojazdu wyjedzie z dołka nie widzę najmniejszych szans żebyś zobaczył go w tym roku perfekcyjnie wyremontowanego.
Napisano
Kol. Grubas, nie no oczywiście, że w tym roku" to był taki skrót myślowy. Wielkim sukcesem będzie już jego wydobycie i wstępne zakonserwowanie. Życzę powodzenia!
Kol. Akagi, ja nie wnikam w szczegóły, ja jedynie chciałem podkreślić [chociażby na podstawie programu Było nie minęło"] ogrom pracy ludzi związanych z tym projektem. No i wiadomo, że własność prywatna to rzecz święta. Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że właściciel TK-3 pozwoli go od czasu do czasu podziwiać innym, bo to przecież będzie dodatkowa satysfakcja. Tak przynajmniej mi się wydaje...

Pozdrawiam obu Panów
balans
Napisano
A w sumie jak chłopaki kasę mają top dlaczego mieli by go nie odnowić w jakiś ludzki sposób, no chyba, że klekot straszny z niego będzie i trzeba sztukować.
Napisano
Ja też chciałbym aby odbyło się to jak najwcześniej ale oprócz zapału osób w to zaangażowanych potrzebna jest też bezdeszczowa pogoda przez co najmniej kilkanaście dni w okresie letnim. I to jest główny powód dla którego na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie określić dokładnej daty. Inna sprawa, że najprawdopodobniej wieść pójdzie w świat o już prowadzonych pracach a nie o planowanych....
Napisano
Jak bedzie śliczna pogoda i przedewzystkim bez grama" deszczu to pewnie w tym roku bedzie szansa na szarpniecie drania z gleby. Pozdrowienia dla wszytskich zainteresowanych tematem grzegorzewskiego Stuga.
Napisano
Ooo. Kogo to moje piękne oczy widzą... Kris_kutno się pojawił. Może jakieś wieści na temat wsi Sójki? Wiesz co mnie interesuje?
Napisano
Wybieram się do ciebie, bo miałem ci przywieść te mocowania ekranów do Stuga. Tak wiec mam nadzieje, że w maju sie spotkamy. P.S. Sprostowanie do mojej wcześniejszej wypowiedz. MAM NADZIEJE ŻE SKŁAD EKIPY BEDZIE TAKI SAM JAK PRZY DWÓCH WCZEŚNIEJSZYCH AKCJACH!!!!!! A NIE Z NOWĄ EKIPĄ PRZEWODNIĄ BRESLAU"
  • 2 weeks later...
Napisano
bardzo mi się podoba to zadaszone pomieszczenie " w którym przebywa eksponat.

PZDR PATRON

ps: pojęcie zadaszonego pomieszczenia " zaczerpnąłem z pewnej wypowiedzi pewnego nieobecnego tutaj pacjenta...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie