wars98 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Bardzo śmieszne... :/To są elementarne pytania o losy pojazdu. I nic więcej. Insynuacje radzę zachować dla siebie kol. Huk 100.
huk 100 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 życze powodzenia krzyb -pozdrawiam i trzyma kciuki
huk 100 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 wars jeżeli masz kłopoty z oczami i z sobą to nic nie poradze -pozdro
huk 100 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 PATRON nie wesz dlaczego tak napisał heruss ?????????? no bo nikt ich nie lubi przez Warsa !!!!-pozdro
huk 100 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 ale to tylko może moje insynuacjie-daruje już sobie pyskówki z Warsem wszyscy już i tak wiedźą o co chodzi-pozdro
jaca2003 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Ja pierdo... co za bagno.Skoro Latebra ma mozliwości i chce wzbogaci zbiory muzeum(a nie jakiegos prywatnego gospodarstwa)to dlaczego się teraz ICH czepiacie?Czy nie mogą Oni wytargac gada bez Waszych uszczypliwych uwag i bardzo w temacie komentaży?Moze dajcie im spokojnie robic a potem piszczcie że znowu lakier porysowany ze akumulator wyładowany ze światła się nie pala.Takie szarpanie to nie saperka wykrywka i ryjemy za klamerką.To niestety troche większa sprawa.Moja prośba.Dajcie ludziom spokojnie wyrwac gnoja z moza.Nie przeszkadzajcie nie doradzajcie.Na rozważania raczej czas jest po akcji.Pozdrawiam P.S.Jeszcze raz życze sukcesu
sten Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Powodzenia zycze Panie Krzysztofie i prosze Pana Warsa o wyluzowanie sie ...pozdro
wars98 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Kol. Sten. Jestem wyluzowany. :]Żeby wszystko było jasne. Koledze Krzysztofowi życzę jak najlepiej. Spotkaliśmy się w Grzegorzewie i rozmowa przebiegała w pokojowej atmosferze. Więc nie róbcie afery.Pytania były postawione dawno temu, a zostały przypomniane, bo forumowiczom należą się pewne wyjaśnienia.Pozdrawiamwars98
kopijnik2 Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 Tak Warsie98 - zgadzam się......Pytania były postawione dawno temu, a zostały przypomniane, bo forumowiczom należą się pewne wyjaśnienia...tylko czy się ich doczekamy...
IRONRAT Napisano 18 Październik 2006 Napisano 18 Październik 2006 w pokojowej atmosferze"tzn. nie w przyjacielskiej. Chciałem go szpadlem, ale się powstrzymałem.A teraz już na poważnie. Czy informacja o terminie akcji wydobycia zostanie podana publicznie?Ironrat
skyluke Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Witam! Chciałbym ponowić pytanie , które już tutaj zresztą padło o stan pojazdu po dokonanym rozpoznaniu. Czy był zniszczony przed porzuceniem (spalenie, eksplozja?). Jak wiemy również, przebywanie w pyłtkiej słonej wodzie nie służy stali, renowacja będzie zapewne pracochłonna i chyba nie dojdzie do jego uruchomienia. Proszę o garść informacji. życzę powodzenia przy wydobyciu. !
Cronos Napisano 20 Październik 2006 Napisano 20 Październik 2006 Podobnie jak w sprawie akcji w Grzegorzewie mam jedna rade... Róbcie co w waszej mocy i nie chwalcie się za wiele:P... każde słowo może być użyte przeciwko wam:P A najważniejsze jest to zeby np: Ja lub moje dzieci, kiedyś w przyszłości mogły podziwiać gdzies w jakimś muzeum to CUDO!! I najważniejsze... W Polsce!!Pozdrawiam Cronos
panzergrzes2 Napisano 21 Październik 2006 Napisano 21 Październik 2006 Widziałem kiedys ekran z tego Hetzera była na nim ladna farba może byc w pieknym stanie,sztuka powinna wyjsc cała!Wanna i góra to całosc! pozdrawiam
g38d Napisano 22 Październik 2006 Napisano 22 Październik 2006 Witam Szanownych ForumowiczowHetzer- bo jest to na 1000% on-jest caly -oprocz dachu, ma nie uszkodzone kola i gasienice( pelne tarcze nie jakies tam zebrowane czy szprychowane, to nie jest zadne SU-jazmo dziala z prawej strony kadluba), stoi rowno na piaszczystym dnie; u wylotu lufy tkwi najprawdopodobniej pocisk. Zycze powodzenia przy wydobyciu bardzo bym tam chcial byc i znowu go zobaczyc po tylu latach.Pozdrawiam z Brazyli
krzyb Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 Witam. Myślę,że ruszymy w najbliższą sobotę, niedzielę choć może się to trochę przyśpieszyć lub opóźnić w zależności od pogody. Stan ma być taki jak opisał to kolega z Brazylii ale tak bardzo go nie sprawdzaliśmy.Wstępnie też udało nam sie ustalić,że pochodzić może z 83 lub 203 DP WH. Pozdrawiam Krzysztof Latebra
beaviso Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Hmmm, 83.ID? Wydaje mi się, że resztki ich sprzętu zaległy na plaży w Babich Dołach. Zważywszy szlak bojowy tej dywizji nie widzę możliwości dostania się Hetzera na półwysep drogą lądową. Dywizja cofała się z kierunku południowego (Starogard -> Pruszcz), a stamtąd przerzucono ją pod Gdynię (Wielki Kack, Redłowo).M.
@ndrew Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Witam...może został po wojnie ściągnięty jako cel ćwiczebny-stąd ustalenie jednostki będzie jeszcze trudniejsze.PS Jak do tej pory trafiłemn tylko na jedno zdjęcie Hetzera z Gdańska z ładną nazwą-zdajesie jakieś kobiece imie.Może ktoś jakieś inne?Pzdr.@ndrew
jayms Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Ten hetzer z Gdańska przypadkiem nie nazywał się Reggie Boss? Ja mam inną fotkę hetzera (niestety widać tylko jego fragment) z okolic Gdańska.
jayms Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Przepraszam za przekręcenie nazwy ,czy chodziło o nazwę Renate Boss?
braun Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 a wrzućcie jakieś fotki z wydobycia???
kris_kutno Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 I jak tam panowie, coś już szarpneliście?
krzyb Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 Witam. Zaczynamy w piątek i jeśli pogoda pozwoli bo zapowiadają sztorm to powinniśmy skończyć do soboty. Wszyscy są optymistami. Jak tylko bedą jakieś wiadomosci czy zdjęcia z prac to zaraz ktoś da je na forum. I jak mówią moi koledzy Grzegorzewo pomścimy" Krzysztof Latebra
Boruta Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Tutaj nie będzie raczej tych przeszkód, co w Grzegorzewie, jak zamierzacie go podnieść?Pozdrawiam
oksio Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Ich wrogiem będzie pogoda i wysokość fal.Powodzenia i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.