MTC Napisano 5 Listopad 2003 Share Napisano 5 Listopad 2003 Od paru miesięcy w Przejazdowie k/Gdańska , naprzeciw warsztatu blacharskiego stoi T34/85.W srodku całkiem wybebeszony- foto mogę przesłać na maila. Wydaje mi sie ,że stał kiedyś na Targu Rakowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 5 Listopad 2003 Share Napisano 5 Listopad 2003 jeszcze sa w Miedzyrzeczu chyba dwie sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 5 Listopad 2003 Share Napisano 5 Listopad 2003 Jako ciekawostka - temu T-34/76 w Gdańsku Wrzeszczu połatano niedawno błotnki - wywalono zardzewiałą i dospawano nowa blachę, potem został pomalowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopad 2003 Share Napisano 5 Listopad 2003 W szczecinku jest na ulicy polnej/myśliwskiej (coś z tych dwóch) w każdym razie obok kościoła wojskowego".Był jeszcze całkiekm niedawno drugi przy byłej jednostce wojskowej (skrzyżowanie: klasztorna, wyszyńskiego, 28-lutego ) ale teraz stoi tam jakiś denny supermarket :(W poznaniu jest jeszcze jeden na cytadeli w muzeum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Listopad 2003 Share Napisano 9 Listopad 2003 W Sokołowie Podlaskim wjeżdzając od strony Wołowa jest punkt skupu złomu SEGROMET". Widziałem tam pod koniec 2002 roku trzy T-34 /szły na pocięcie/ może coś tam jeszcze zostało. W magazynie stał też cały pojemnik używanych hełomofonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Listopad 2003 Share Napisano 9 Listopad 2003 Przepraszam pomyliłem: nie Wołów a Węgrów. Reszta sie zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 No ale nie wszystkie które wymieniacie to są pomniki. Niektóre niczego nie upamietniaja" a sa tylko ozdobą. Skoro tak to 9 sztuk w Lesie Jata pod Łukowem i jeszcze ze cztery pelotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 mozna cos wiecej o tych tankach wiedziec czy to poligon wojskowy czy koszaary wlesie??????????????????????????/ czy celdla innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grove3 Napisano 10 Listopad 2003 Share Napisano 10 Listopad 2003 To ja powiem o najsłynniejszym T-34 Rudym nr102.Widziałem go jako jeden z ostatnich.Teraz to my się nim golimy.Widziałem na własne oczy jak Go przerabiali na golidła w Nysie jakieś 15 lat temu.Jak wygrzebię to dołączę ostatnie jego zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franc106 Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Witam!Temat nieco odgrzewany..., ale dopiszę się w tym poście rówież ;) : Słupsk, teren jednostki wojskowej przy ul. Westerplatte, całkiem blisko ulicy. Będę tam za tydzień to może w końcu zrobię fotkę.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Skansen broni ciężkiej w Dukli. Stał on kiedyś naprzeci klasztoru, ale jego miejsce zajął niedawno posąg Jana Pawła II i św. Jana z Dukli.Dla zainteresowanych foto:http://www.dukla.pl/turystyka/palac/muzeum2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 1.Czołgi w Jacie koło Łukowa były celami dla ćwiczeń lotnictwa . Niektóre z nich były wypełnione piaskiem . Oglądanie ich , było dość ryzykowne . 2.Wóz w Dukli , który stał na pomniku to nie T34 , a ISU152 . Po dewastacji pomnika wóz przejęło muzeum bitwy Dukielskiej w pałacu Fredry . Tam zresztą stoi T34 , prawdopodobnie wojennej produkcji!3.Wozy T34 w mniejszym lub większym stopniu dewastacji poniewierały się po większości poligonów i placów taktycznych . Np.koło Rzeszowa na dawnej Baranówce było ich sześć . 4.Czołgów nr102-Rudy było w samym filmie kilka co widać po numerach odlewów na wieży a potem wiele pomników ucharakteryzowano na filmowego macho" . Którego złomowanie oglądał kolega? Trudno zgadnąć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopad 2003 Share Napisano 22 Listopad 2003 Znalazłem do tematu takie coś-mazury-droga między miejscowościami Świdry a Korzuchy-info i foto:www.wolf.pl a tam w różnych jest jako :mazurskie kuriozum.W Lublinie oprócz tego z Majdanka jeszcze parę lat temu stał jeden-rozbebeszony na poligonie na górkach czechowskich-ale poligonu już nie ma parę lat tak jak czołgu i działa które było obok-najpewniej pojechał do huty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 16 Czerwiec 2004 Share Napisano 16 Czerwiec 2004 T-34 z Nowogrodu (był w jednym z początkowych postów).Ciągle trwa na posterunku. Ja pamiętam go od 30 lat (tyle mam).Otoczenie się zmienia, w okolicy powstał hotel, bar, parking wyłożono kostką. Wcześniej rozebrano kolejkę wąskotorową. Wszystko przetrwał i mam nadzieję, że będzie stał dalej.Jadąc na Mazury zawsze się przy nim zatrzymuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 16 Czerwiec 2004 Share Napisano 16 Czerwiec 2004 T-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 16 Czerwiec 2004 Share Napisano 16 Czerwiec 2004 T-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wobler Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 W sawinie koło 15km na wschód od chełma T34\85.Upamiętnia formowanie się II korpusu pancernego WP w 1944.I jeszcze jeden jest w dubience 40km na wschód od chełma też T34\85.POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 Sławno - w mieście przy trasie na Gdańsk - Szczecin.Pozdrawiam - Mariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekp71 Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 był w Pile ale chłopaki z Pruszkowa go gwizdneli i sprzedali na złom a tam go znalazła policja -- pewnie jest do wziecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 nowogród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 nowogród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 niestety słóowacja tam to tego dopiero jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Czarnetego nie ukradną stoi koło posterunku policji pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 21 Czerwiec 2004 Share Napisano 21 Czerwiec 2004 Legionowo - jednostka wojskowa... chyba jeszcze stoi przed muzeum 1WDZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 I tam jest http://www.kunowice.prv.pl/Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.