grubas Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam.Byłem na miejscu w Grzegorzewie zanim ktokolwiek się tam zjawił i opuściłem to miejsce jako ostatni, kiedy nikogo już tam nie było.Prawda jest taka iż we wtorek rozważałem możliwość wycofania mojego zaangażowania, jednak byłoby to równoznaczne z zakończeniem akcji zanim się jeszcze zaczęła. A na to brakło mi odwagi.Z całym szacunkiem do Niego ale organizator zupełnie nie sprawdził się w roli organizatora. Nie bedę się tu wdawał w szczegóły ale byłem tam od 05.30.we wtorek do 23.00. w środę oraz w czwartek i w piątek i znam tą akcję od podszewki. Jeśli chodzi o ilość osób to było ich tam aż nadto, natomiast zabrakło pomp, przede wszystkim szlamowych. I właśnie brak sprzętu sprawiał wrażenie chaosu ponieważ były osoby które chciały coś zrobić tylko nie bardzo miały czym.Gdyby nie upór kolegów wars-a98 oraz kpt. Tomasza Ogrodniczuka akcja na pewno miałaby swój finał już we wtorek. Tylko dzięki Nim, przy tym braku organizacji, zaszliśmy tak daleko. Uważam, że jeśli ktoś nie lubi wars-a98 to jego sprawa ale jeśli oczernia go w związku z tą konkretną akcją w Grzegorzewie to powinien Go przeprosić.
wars98 Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Było minęło. Trza się brać do roboty. :]Ten i następne wraki czekają! Pax interchrześcijany i rozstrząsajmy tego co było. No chyba, że pod kątem tego co zrobić by na przyszłość było lepiej, a to co innego...Jestem pełen wiary i z umiarokowanym optymizmem patrzę na przód.Pozdrawiamwars98
grubas Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Oby ta lekcja nie poszła w las. Wierzę, że wyciągniemy dla Tomka jeszcze nie jedną pancerkę.Pozdrawiam.
jaca2003 Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 No nie Marcin taką laurkę wystawiasz Warsowi?Toż to zbrodnia! Wars to WRÓG WSZYSTKICH(hi hi hi a nawet ha ha ha).A swoją drogą DO PRACY RODACY ja swoją skromną osobą znowu pomogę.I KRATKĘ CAŁĄ dla Ciebie tym razem przywlokę.Pozdrawiam i do miłegoP.S. Warsiu a zaproś mi tam jeszcze raz jedna taką miłą Panią to szpadlem sam se legowisko wyryjesz.
admin Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Proponuję już zostawić roztrząsanie całej akcji na boku - każdy kto chciał poroztrząsał w wątku który został zamknięty. Nie chciałbym, żeby w przypadku dalszego jątrzenia dyskusji to samo spotkało ten wątek.
Heruss Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 WitamMiałem się nie wypowiadać (zresztą nie tylko ja ;)) ale admin ma rację posypią sie kartki (TPS chyba pobił ostatnio rekord kartkowy) wątek zostanie zamknięty i przejdzie w niepamięć....Dajcie już spokój.Pozdrowienia z Najpiękniejszego miasta w PolsceHeruss
Frozzer Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 admin - jakby wątek nie został zamknięty to nie trzeba byłoby dyskutować na ten temat w nowym wątku. a tak caly czas temat będzie roztrząsany.
huk 100 Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 admin- Ale chyba forum działa na zasadzie –że każdy ma swoje zdanie i chce się wypowiedzieć –miałem to zrobić w zablokowanym wątku ale nie zdążyłem –przecież nie obrażamy Warsa bo nie o to tu chodzi –gdyby miał inne podejście do ludzi to myślę że nie tylko chińczyków ale również sprzęt mógłby pozyskać na forum !!!!!!!!jeszcze raz pozdrawiam
Bocian Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Możecie się wypowiadać ale musicie zachować zasady dobrego wychowania, ładnego wysławiania się, nie atakowania kolegów, nie kopania po kostkach i nie gryzienia po łydkach.:)
XANTOS Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Przestańcie już te jazdy, bo oprócz burdelu i niepotrzebnych postów które później trzeba czytać żeby się połapać co i jak, to z tego gdakania" i wytykania błędów nic nie wynika. Lepiej by było podzielić się swoim doświadczeniem i wskazówkami.Wierzę, że Wars odrobi lekcję i kolejna próba zakończy się całkowitym sukcesem! I tego właśnie jemu oraz innym zaangażownym w tą sprawę życzę.
kris_kutno Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Panowie byłem na akcji we wtorek cały dzień i środe do godz. 21 (czyli do końca) próby wyciągnięcia Stuga. (NIESTETY NIE UCZESTNICZYŁEM CZYNNIE W TEJ AKCJI).Przelatuje autkiem tą trase 3 razy w tygodniu i jakie spotkało mnie zaskoczenie gdy podjechałem w piątek popołudniu i ............ Moi drodzy jeśli sie podejmujecie akcji wydobywczej to przeprowdzajcie ją od początku do końca a nie po akcji zostawiacie podpisane deklarcje o przywróceniu po akcji pierwotnej powierzchni pola na którego wejscie pozwolił właściciel !!!!!!!!!!!!a nie zaberacie yłki" w troki i jedziecie sobie do domciu nad morze. I zostawiacie lokalne osoby" które potem muszą świecić oczami" i wynajmować na swój koszt maszyny żeby przywróciły porządek na tym polu. BARDZO MI SIE TO NIE PODOBAŁO i z pełną świadomością mówie że to było mało profesjonalne z waszej strony. Nie wiem czy ktoś pozwoli wam potem wejśćna to pole - Panowie nie palcie za sobą mostów, jeśli chcecie tam wrócić. A po tym co zobaczyłem to chyba już nie chcecie. Pozdrawiam jaca2003" fajny z ciebie koleś.
kopijnik2 Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 w kontekście porządku":Witam! Byłem na miejscu akcji wczoraj o godz.15.00 - niestety było po wszystkim.Zostałem pozytywnie zaskoczony -teren posprzątany,pracowały jeszcze dwa traktory rekultywując pole przy rzeczce.Podczas następnej akcji wydobywczej deklaruję pomoc.pozrawiam wszystkich,malkontentów teżFalcon58"???
XANTOS Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 No i można apelować, można prosić... a natura Polaka i tak bierze górę... :(
pomsee Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Że też IV rozbiory Polski nikogo i niczego nie nauczyły ;)
okejos Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 eh te bieszczady........dzikiee i niezbadane :D
matp7mef Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 coto jest czyzby nasz wielki 7tp czy tylko t-26
braun Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Ja również wierzę ze działo wyjdzie z rzeczki trzymam kciuki i już zaciśniętePozdro dla Warsa i Ekipy Wydobywczej
Lipek Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Kris_kutno, byłeś chyba na innym polu ;)Bez urazy, ale po akcji sprzątnęlismy śmieci, zdjelismy taśmy, teren wyrównały 2 traktory, a my własnymi siłami umocnilismy brzegi faszyną.Przy okazji zlokalizowalismy dla PKP kabel z prądem i częściowo go odkopaliśmy, aby mogli go przenieść w inne miejsce. Dodatkowo sami udrożniliśmy kanałi irygacyjne, które były zarosnięte (łopatami wyciągalismy z nich trawę i udrożniliśmy). Widziałeś te kanały przed naszą akcja i po niej?:)Pozdrawiam!
jahooo Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Chłopaki, trzymam za was kciuki, ze w końcu się uda. Widzę, że ściągaliscie te dwa słynne w kraju potwory" co by wyrwały z podwalinami zamek w Malborku :)
pomsee Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Okejos Bieszczady ale chyba po ukraińskiej stronie???
Tankist Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 No proszę i teraz już po okazuje się że nie ma nawet kto wziąć odpowiedzialnosci za spartaczoną i nieudaną akcję.Wczesniej wars chełpił się jaka to bedzie pierwsza w Polsce profesjonalna i legalna akcja po której wszyscy beda piali z zachwytu. Znaczy że wszystkie akcje wydobywcze do tej pory były według tego pana nielegalne. Najwyzszy czas znowu napisac donos do odpowiednich służb. Jak wyszło widzą wszyscy, a wars i oksio czyli jak mniemam główni organizatorzy, schowali głowę w piasek i wołają pax inerchrześcijany".czyli mamy standart.Sukces to wielu ojców, porażka niestety sierota.warsowi brak odwagi cywilnej do przyznania sie że poza papierami ( w tym donosy oczywiście ) tak naprawde jest cienki bolek. Mało tego na łamach tego forum kłamie!!!11 lipca pisze '...kwity sa juz wystawione...11. 08 tekst "... mamy już pozwolenia...w swoich skromnych wyjaśnieniach na temat niepowodzeń pisze ...na dwa dnie przed akcją dostaliśmy ostatnie pozwolenie..."To jak w końcu były te pozwolenia w lipcu czy ich nie było?Jest jeszce druga sprawa, troche moim zdaniem ciekawsza, która była znana dla wielu osób przed akcją, ale nie chciałem pisac aby znowu nie byc posądzonym o przeszadzanie w pierwszej legalnej i profesjonalnej".W jaki sposób ekipa warsa zdobyła pozwolenie. Moze trochę szczegółów na światło dzienne dla pochlebców pogromcy potworów warsa98. Wszyscy pamiętamy jak wars zabłysnął na forum donosem na poszukiwaczy, co sie nawet niektórym spodobało.Starajac sie o kwity u konińskiego konserwatora, również posłużył się oszczerstwami na kolegów.Otóż w rozmowie ( sa świadkowie w tym konserwator ) na temat pozwolenia uprzejmie zakomunikował że inna osoba ubiegajaca sie wczesniej o wydobycie tego pojazdu równiez dla muzeum, ma sprawę prokuratorską o kradziez cennego dobra kultury.Ta wypowiedź oczywiście miała na celu zdyskredytowanie w oczach służ koneserwatporskich konkurencje.No i poskutkowało. W efekcie to TPS otrzymało pozwolenie na wydobycie.Jak się odnieść do takich zdarzeń w kontekście spartaczonej akcji, po której światek poszukiwaczy ( są już pierwsze echa z wojska i od służb konserwatorskich ) jawi sie jako nieudacznicy nieptrafiący się ani zorganizować ani wspólnie coś zrobić a jedynie obrzucać sie inwektywami. Na pomoc wojska przez nastepnych kilka lat już nie ma co liczyć. Drugi raz można sobie pomarzyć o ich udziale w wydobyciu, chyba że pełnoodpłatnie.Na temat bobrów już nie będe się wypowiadał bo powszechnie wiadomo już jak z tym drzewem było.warsowi tak naprawde wisi legalność poszukiwań w Polsce czy losy zatopionych pojazdów. Otóż chłopaczek umyślił sobie że na barkach i kosztem poszukiwaczy zrobi karierę medialną, co nie ukrywam było dobrym pomysłem. Ale wars postanowił zrobic karierę kosztem innych ludzi, zaczynając od donosu i szkalowania niektórych, czym zyskał aplauz pozostałych. Ale smród został, a wars jawi sie jako niezłomny obrońca dóbr kultury czym zyskuje poklask i szum medialny.Kariera prawnicza w świecie poszukiwaczy?okazuje sie zę nie ma rzeczy niemożliwych.
Hartmann Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Tytułem podsumowania mały fragmencik piosenki :Pchał się brutalnie na czubek drabiny ,Przepadł , pożarły go większe rekiny .Hartgo jest napisane celowo z małej litery - nienawidzę donosicieli , nienawidziłem i będę nienawidził , to takie samo BYDŁO jak kmiot co wydawał niemcom żyda za kilogram cukru.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.