Skocz do zawartości

Akcja wydobycia wraku pojazdu pancernego - Grzegorzew 2006

wars98

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 326
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dupowłazy? Psy? Co to za okreslenia i porównania?! Panowie, poniżej pewnego poziomu się nie schodzi! Nieważne jak gorąca się robi dyskusja, kim jest oponent i jakie się ma o nim zdanie!
Napisano
Hartman - dziękuję .rozsądek zawsze byl twoją mocna stroną
DTH- daj sobie spokój, ci kolesie to naprawdę nie twoja liga, róznica lat świetnych wiedzy, znajomości tematu ....czytaj sobie i nie pisz bo to tylko odciskami grozi...
tankist- dzięki ...piszesz to co ja bym napisał ale mi sie nie chciało w kupie mieszać
reszta Panów - bawcie sie sami tak jak dotąd.

szkoda pisania a ubaw jest z tego wszystkiego w towarzystwie TYCH WSTRĘTNYCH nieprzeciętny

PZDR PATRON
Napisano
PATROn najbardziej śmieszni są własnie tacy ludzie jak Ty: Przekonani o swojej wiedzy i nieprzecietnych kompetencjach. dalej siedzcie sobie we własnym gronie i napawajcie się swoimi umiejetnosciami i wiedzą. My przynajmniej działamy. Raz lepiej a raz gorzej, ale działamy. Nie siedzimy na tyłkach i nie marudzimy, że nic nie da się zrobić, ze złe prawo itp. Jak widać, można załatwić pozwolenia i wyciągać wraki w majestacie prawa. Ba, przy wsparciu instytucji państwowych.
Warsa mozna nie lubić za jego ostre riposty i pewnośc siebie. Niektórych pewnie to denerwuje. Ale pokażcie mi drugą osobę, która potrafi załatwić rozkaz Dowódcy Wojsk Ladowych na pożyczenie sprzętu i ludzi do wyciągania czegoś, czego na 100% nikt nie był pewny, czy jest. Nie wspomnę juz o załatwieniu reszty pozwoleń. To mało? Każdy, kto choc raz załatwiał coś papierkowego w urzędzie, jakieś zgody, koncesje itp. wie, co to oznacza. Tygodnie użerania się z biurokratami, pisanie mnóstwa papierków, dokumentacji itp. Jak ktoś potrafi to lepiej, to niech zrobi podobna, legalną akcję. Na pewno zjawie sie z kaloszami i łopatą :)

Zamiast się obrażać o toczyć między soba wojny i wojenki podjazdowe, najlepiej by było, gdyby eksperci podzielili się swoja wiedzą. Bo akurat w kompetencje niektórych ludzi nie wątpię. ja takiej wiedzy nie mam, dlatego zapierdzielam przy workach i łopacie. Każdy ma swoje miejsce i tyle. Nie lepiej sie dogadać i razem coś zrobić? Wy macie wiedzę i doświadczenie, Wars umiejętność przebicia się przez biurokratyczną ścianę, Oksio dobre stosunki z wojakami a TPS i reszta sympatyków mase entuzjazmu i zapału. To mało? Można by naprawde wiele zdziałac i wyciągnąć niejeden sprzet. Ale jak to u nas, najlepiej wbic drugiemu nóz w plecy. Jak sam nie mogę, to drugiemu podłożę nogę:/ Pomyślcie nad tym.
Pozdrawiam!
Napisano
Jako iż Patron jest bardzo kulturalnym człowiekiem w odróżnieniu odemnie pozwole sobie odpowiedzieć , bo jego skromność nie puszcza.
Lipek człowieku - co Ty wiesz o Patronie ???? , Pisząc o Patronie winneś z namaszczeniem pisać PAN Patron i zaraz może znaleść sie 20 osób , które potwierdzą. Nie pisz nic o Kimś o kim nie masz pojęcia .
Drugie pytanie - kto jest w stanie załatwić tyle sprzętu , a nawet więcej ???? .
A jest taki - nazywaja Go Jazłowiak - i też znajdzie się 20 osób co to może potwierdzić .
Do reszty się nie odnoszę.
Hart
Napisano
Hartmann a za co mam go szanować? Podaj mi jeden powód! Zreszta czym go niby uraziłem? Ze powiedziałem, ze jest śmieszny, bo puszy się swoja wiedzą a nic nie pomaga?
Hahaha z tym Pan to mnie rozśmieszyłeś do łez :D
Niech znajdzie się i 100 osób które tak sie do niego zwracają. Każdy potrzebuje jakiegos autorytetu:) ja akurat mam inne i nie widzę powodu, zebym miał zwracać się do PATRONA inaczej niz do innych uczestników forum.
Zresztą w żaden sposób nie kwestionuje jego wiedzy, bo na pewno jest ona solidna. Apelowałm po prostru o podzielenie się nią, a nie tylko puszenie się nią po forach.
Na tej samej zasadzie moge zapytać Ciebie: Co wiesz o Warsie, ze go krytykujesz? Zapewne tyle samo co ja o PATRONIE. To, co wypisuje w internecie. Więc spójrz na siebie zanim zganisz kogoś innego.
Hartmann, o sprzęt się nie martw. Wszystko jest do załatwienia, trzba tylko wiedziec, co się chce. Tym razem natura nas przerosła, ale następnym będziemy lepiej przygotowani.
Pozdrawiam!
Napisano
Ja tez tylko chcialem dodac, ze kolega Lipek nie wie chyba co mowi i kto zacz PATRON (serdeczne pozdrowienia i biore sobie Twoje slowa do serca, milkne juz w tym watku). Ale jak ow kolega Lipek pokopie, chocby na tym forum, to moze sie dowie. Tak wychodzi wlasnie znajomosc tematu i branzy. Do reszty sie rowniez nie odniose, bo faktycznie, zapalu, poswiecenia i checi pewnie nikomu w tej akcji nie mozna odebrac, tylko jak juz ktos wyzej przytomnie napisal, z ich li tylko pomoca, kilkadziesiat ton nie wyjdzie na lake przy torze.
Napisano
Ferret to chyba takie powojenne brytyjskie oczydełko"?
Natomiast jeżeli faktycznie sprowadzono do Polski ostatnio dwa orginalne Hetzer'y [z Rosji?]i oba pozostaną w kraju, to będę zmuszony posypać głowę popiołem, bo do tej pory myślałem, że kierunek był zawsze ten sam, tylko zwrot był przeciwny". Chyba, że to ex szwajcarskie G-13, to zdania nie zmienię. Swoją drogą, jak już ktoś wspomniał o podatkach, to może ktoś kompetentny mi wyjaśni, czy jak lunięto" na zachód coś za kilkadziesiąt [set] tyś. DM [dawniej], czy euro lub $ [obecnie] to zapłacono od tego podatek, czy nie? Bo ja, gdy kiedyś pomyliłem się w PIT-cie o 2 PLN to byłem straszony więzieniem [takie pismo mi przysłali].
Napisano
Lipek - chcesz wiedzieć coś więcej o Patronie?

Znajdź sobie temat o 7TP w dziale II RP , poczytaj, a potem grzecznie przeproś Patrona, bo niestety, jak mowi przysłowie, nie dorasta kolega do pięt Patronowi.

A 7TP to wieżchołek pewnej góry ...

Dzięki działaniom takich indywidułów jak Wars góra ta jeszcze długo nie bedzie dostępna dla szerszej gawiedzi takich jak koledzy kopiący w pocie czoła w Grzegorzewie.
Żeby było jasne - dla kopiących tam mam tak wiele szacunku i słów uznania , że nie wiem jak to określić, tak samo dla kolegi Grubasa.
Dla biegającego w czystych rękawiczkach Warsa - zero.
Napisano
widzisz Lipek, na barkach takich pasjonatów jak Ty, niejaki wars robi sobie publicity. Tu nie chodzi o jego pożal się boże ostre riposty na forum tym czy innym.

Arogancki styl pisania wcale nie świadczy o dużym ilorazie inteligencji wspomnianego warsa.
Scieżka prawna do załatwienia formalności wyciągniecia wraku jest prosta jak drut w płocie. Przechwałki z jego strony że tylko on jest w stanie to czcze słowa.
Dlaczego tego nie robię ja albo inni? Mam swoje powody i niekoniecznie mam ochotę je upubliczniać.
A inni, cóż, niech mówi każdy za siebie.
Jeżeli w tym kraju parę spraw zostanie postawionych z głowy na nogi, to masz u mnie jak w banku zaproszenie na legalną akcję i jeszcze wikt i opierunek za friko.
Ale jak widać po naszych wybrańcach narodu na razie nam to nie grozi, więc musisz się uzbroić w cierplwość.
Jedynie złomiarze nie śpią i kolejny wrak ( co prawda T 34 ale wersja 76 ) znad Wisły pojechał do huty i tylko się dziura ostała.
Napisano
Lipek - uwierz mi - Patrona jest za co szanować , a za co to nie miejsce do rozpisywania się .I dodam iż wcale nie jest śmieszny , a do puszenia się ma większe powody niż wogule mógłbyś przypuszczać.
A czy KTOKOLWIEK poprosił Go o podzielenie sie wiedzą ???? . Jest takie małe słówko Proszę " , co to otwiera wiele drzwi , ale niktórym przez zęby nie przechodzi .
O warsie wiem wystarczająco wiele by mieć takie a nie inne zdnie i to nie ja jeden .
Was - ekipę fizyczną podziwiam i wcale nie wstydze się tego napisać , chwała i czapki z głowy dla TYCH co odpieprzyli czarną robotę .
Co do sprzetu - a dlaczego sie mam martwić mnie on niepotrzebny.
Co do natury , to nie natura Was przerosła , ale przerost ego dwóch osób .
Hart
Napisano
Lipek! Daj spokój! Dyskusja sięgnęła dna, a nawet jeszcze niżej. Ja nie mam przyjemności z tymi Panami. Wyłączam się. Merytorycznie mogę dyskutować, ale babrania w g... nie będę uprawiał.
Pozdr. wars98
Napisano
Dokładnie panowie - tam nie potrzeba dwóch WZT-ów, koparek, strażaków... Tam potrzeba kogoś kto wie jak toto wyciągnąć.
A skąd wie? Bo niejednego wyciągnął, a i kilka sie opierało...

To sie nazywa doświadczenie, za które ja szanuję wielu tych na których wy plujecie. Ja ich cierpliwie podpatruje jak to robią, w jaki sposób, w jakiej kolejności.

Ten czołg wyjdzie z grzegorzewskiej ziemi. Cos czuję, że szybciej niż myślicie i cos czuję, że niestety, nie za waszą to pracą. a szkoda, bo przygoda to wspaniała.
I wyjdzie legalnie i w świetle jupiterów.
Napisano
Panie Wars, Panie Wars ... Merytorycznie? Dyskutować? z Panem ?? ale o czym?

Jak utopic koparkę? czy jak utopić nurka?

Bo napewno nie o wyciaganiu czołgów z bagna.
Napisano
balans - a czy wiesz że dopuki się czegoś nie udowodni to można wylądować w sądzie za oszczerstwo ????? . A teraz dla Ciebie blalans zadanie domowe . W którym roku ktoś coś podobno wywiózł i kto mógł wtedy na to pozwolić i czy ten na którego zeszło że wywióżł na pewno coś z tego miał ????? . Jak już balans rozwiążesz to skomplikowane zadanie i bedziesz w stanie odpisać kto liczył pieniądze , a kto Bogu dziękował że do tej pory tylko pomyje sie na niego wylewa , to będziesz mógł się przygotować na popielec , ja zaś idę zbierać popiół z popielniczek , bo mimo iż dużo palę , to trochę tego będzie potrzeba.
A tak na marginesie G-13 jest be ?????? , czy na tej samej zasadzie jak T-34 , że niby tego pełno ????? , tylko pytanie gdzie.
Hart
Napisano
Witam!
Hartmann, przeczytałem wątek o 7TP i rzeczywiście pełna profeska i szacunek. Tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, że razem możnaby więcej. Mea culpa.
Akagi dokładnie-grunt to dobre dowodzenie.
A co do wyciągania, to mam głębokie przeczucie, ze on jeszcze wyjdzie spod naszych szpadli:) Pomścimy ta akcję a satysfakcja będzie podwójna hehe.
Pozdrawiam!
Napisano
Lipek... mój ostatni post nie byl do ciebie ...do tych do których pisałem odezwałem sie z Nicka więc nie poczuwaj się prosze
baans - posyp juz dzisiaj (rosja nie leży na kierunku z którego przyjechały)

lipek - to teraz do ciebie :
ajbardziej śmieszni są własnie tacy ludzie jak " cieszę się że jeszcze kogoś cokolwiek śmieszy w tej żenująco smutnej opowiastce
Przekonani o swojej wiedzy i nieprzecietnych kompetencjach" - nigy nie twierdziłem e am jakąś wiedzę - czytaj uważnie , i nie pier...ol głupot
dalej siedzcie sobie we własnym gronie i napawajcie się swoimi umiejetnosciami i wiedzą." nipotrzebnie powtarzasz moje słowa ....właśnie tak będzie .

Nie siedzimy na tyłkach i nie marudzimy, że nic nie da się zrobić, ze złe prawo itp" - gowno wiesz co ja robie i zrobiłem , więc nie pier...ol

Warsa mozna nie lubić za jego ostre riposty" - no to jak można to przecież go nie lubie ...więc nie miej pretensji

Ale pokażcie mi drugą osobę, która potrafi załatwić rozkaz Dowódcy Wojsk Ladowych na pożyczenie sprzętu i ludzi do wyciągania czegoś, czego na 100% nikt nie był " - nie rozśmieszaj mnie ...disiaj wysyam faks, jutro przelew a po jutrze mam psi zaprzęg podstawiony ( czytaj wzt itp...)
Nie wspomnę juz o załatwieniu reszty pozwoleń. To mało?" jeśi ci to wystarczy to wystaw teraz te pozwolenia w gablotce w Poznaniu i pokazuj ludziom jako PRAWIE STUGA

amiast się obrażać o toczyć między soba wojny i wojenki podjazdowe, najlepiej by było, gdyby eksperci podzielili się swoja wiedzą." - widzisz na dzień dzisiejszy to jest tyko jedna odpowiedź : A POCAŁUJCIE SIE W D.....

Każdy ma swoje miejsce i tyle." - i to ma sens , twoje przy warsie , moje nie ...

PZDR PATRON ...

Bez odbioru...
Napisano
Fakt kol Patrona szanuję za to ze jak potrzebował informacji o częściach do 7 TP do mu je udostępniłem.Ale skoro tam ich nie znalazł no to w d... wszystkim.Kol Patron smutno patrzec jak pan na psy schodzisz .Zero myślenia i zero mózgu u pana zauwazam.Nie byłeś na miejscu a wiesz najlepiej.Nie kopłeś tam łopatki a wiesz najlepiej co tam było.Dupa z króla chamstwo i drobnomieszczaństwo.I takie znane sobiepaństwo.LIBERUM VETO.Tak tak.
Co do profesjonalistów wydobywających sprzęta.HA HA HA byli tam pewni panowie z pewnej fundacji i z tego co wiadomo wyrwali kawał blach z karabinem.A Wars chociaz nic nie zniszczył bo nie rwał na chama(z drugiej strony skąd miał biedak wiedziec z kim na forum dyskutuje).
Dupowłaztwo?Owszem jak trzeba to bede dupowłazem bo zobaczyłem jak można wszystko zorganizowac.Jeden telefo i przybywa Policja (chwała im za to) aby zrobi porządek.Kolejny telefon?Mamy pompy.Przykładów mozna mnozyc.
A Pani Izabella?Wieszszanie się ludziom na szyi i wciskanie telefonu z Keszyckim po drugiej stronie raczej nie nalezy do miłych przeżyc.
Tak tak prosze szanopwnych kolegów najłatwiej krytykowac a samemu tylko liczyc ojry.
Kol Tankist jakoś podatników zauwazyłem tam tysiące i jakos nikt nie twierdził ze to zmarnowane pieniądze.Fakt Tylko TY płacisz podatki niemałe więc wez chłopie na wstrzymanie i nie wku...Zapłac te podatki uczciwie od tego co naprawdę zarabiasz a nie klep robót na lewo wtedy pogadamy o zmarnowanych pieniądzach.
Pozdrawiam
Napisano
jaca2003, a kulturalnie jeszcze odpowiem, od..l sie ty ode mnie bo nic do ciebie nie mam!!!
tysiace podatników może sobie robic co uważa za stosowne, ich sprawa.
Napisano
Wtracając pare groszy do dyskusji jestem pełen podziwu dla tych co tam byli/ by nie byc posądzonym o jakiekolwiek sympatie nie wymienię nikogo z imienia i nazwiska/.Trudno nie udało sie za pierwszym razem może za drugim się uda.Nie odrazu Rzym zbudowano. Nie wdaję się w dyskusję kto winien a kto cacy.Jeszcze raz dla wszystkich biorących udziął w tym przedsięwzięciu moje szczere słowa uznania.

fakker
Napisano
Kol Tankist powiem tak.Wez sie moze za sprawdzanie finansowania kampani polityków i rozchodów budzetu bo za akcje wydobywania pojazdów już ja się wziałem.Szukaj zmarnowanej kasy u polityków.
A o kulturze to ja mogę porozmawiac z człowiekiem który po pierwsze primo wie co znaczy słowo kultura a po drugie primo rozumie jeszce znaczenie tego słowa.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie