Hartmann Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Lipek , czytaj dobrze co pisze , a z zaproszenia skorzystam jak coniektórzy przeproszą tych na których donieśli.Hartmann
admin Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Dupowłazy? Psy? Co to za okreslenia i porównania?! Panowie, poniżej pewnego poziomu się nie schodzi! Nieważne jak gorąca się robi dyskusja, kim jest oponent i jakie się ma o nim zdanie!
PATRON Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Hartman - dziękuję .rozsądek zawsze byl twoją mocna stronąDTH- daj sobie spokój, ci kolesie to naprawdę nie twoja liga, róznica lat świetnych wiedzy, znajomości tematu ....czytaj sobie i nie pisz bo to tylko odciskami grozi...tankist- dzięki ...piszesz to co ja bym napisał ale mi sie nie chciało w kupie mieszaćreszta Panów - bawcie sie sami tak jak dotąd.szkoda pisania a ubaw jest z tego wszystkiego w towarzystwie TYCH WSTRĘTNYCH nieprzeciętnyPZDR PATRON
Lipek Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 PATROn najbardziej śmieszni są własnie tacy ludzie jak Ty: Przekonani o swojej wiedzy i nieprzecietnych kompetencjach. dalej siedzcie sobie we własnym gronie i napawajcie się swoimi umiejetnosciami i wiedzą. My przynajmniej działamy. Raz lepiej a raz gorzej, ale działamy. Nie siedzimy na tyłkach i nie marudzimy, że nic nie da się zrobić, ze złe prawo itp. Jak widać, można załatwić pozwolenia i wyciągać wraki w majestacie prawa. Ba, przy wsparciu instytucji państwowych.Warsa mozna nie lubić za jego ostre riposty i pewnośc siebie. Niektórych pewnie to denerwuje. Ale pokażcie mi drugą osobę, która potrafi załatwić rozkaz Dowódcy Wojsk Ladowych na pożyczenie sprzętu i ludzi do wyciągania czegoś, czego na 100% nikt nie był pewny, czy jest. Nie wspomnę juz o załatwieniu reszty pozwoleń. To mało? Każdy, kto choc raz załatwiał coś papierkowego w urzędzie, jakieś zgody, koncesje itp. wie, co to oznacza. Tygodnie użerania się z biurokratami, pisanie mnóstwa papierków, dokumentacji itp. Jak ktoś potrafi to lepiej, to niech zrobi podobna, legalną akcję. Na pewno zjawie sie z kaloszami i łopatą :)Zamiast się obrażać o toczyć między soba wojny i wojenki podjazdowe, najlepiej by było, gdyby eksperci podzielili się swoja wiedzą. Bo akurat w kompetencje niektórych ludzi nie wątpię. ja takiej wiedzy nie mam, dlatego zapierdzielam przy workach i łopacie. Każdy ma swoje miejsce i tyle. Nie lepiej sie dogadać i razem coś zrobić? Wy macie wiedzę i doświadczenie, Wars umiejętność przebicia się przez biurokratyczną ścianę, Oksio dobre stosunki z wojakami a TPS i reszta sympatyków mase entuzjazmu i zapału. To mało? Można by naprawde wiele zdziałac i wyciągnąć niejeden sprzet. Ale jak to u nas, najlepiej wbic drugiemu nóz w plecy. Jak sam nie mogę, to drugiemu podłożę nogę:/ Pomyślcie nad tym.Pozdrawiam!
Hartmann Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Jako iż Patron jest bardzo kulturalnym człowiekiem w odróżnieniu odemnie pozwole sobie odpowiedzieć , bo jego skromność nie puszcza.Lipek człowieku - co Ty wiesz o Patronie ???? , Pisząc o Patronie winneś z namaszczeniem pisać PAN Patron i zaraz może znaleść sie 20 osób , które potwierdzą. Nie pisz nic o Kimś o kim nie masz pojęcia .Drugie pytanie - kto jest w stanie załatwić tyle sprzętu , a nawet więcej ???? .A jest taki - nazywaja Go Jazłowiak - i też znajdzie się 20 osób co to może potwierdzić .Do reszty się nie odnoszę.Hart
Lipek Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Hartmann a za co mam go szanować? Podaj mi jeden powód! Zreszta czym go niby uraziłem? Ze powiedziałem, ze jest śmieszny, bo puszy się swoja wiedzą a nic nie pomaga? Hahaha z tym Pan to mnie rozśmieszyłeś do łez :DNiech znajdzie się i 100 osób które tak sie do niego zwracają. Każdy potrzebuje jakiegos autorytetu:) ja akurat mam inne i nie widzę powodu, zebym miał zwracać się do PATRONA inaczej niz do innych uczestników forum.Zresztą w żaden sposób nie kwestionuje jego wiedzy, bo na pewno jest ona solidna. Apelowałm po prostru o podzielenie się nią, a nie tylko puszenie się nią po forach.Na tej samej zasadzie moge zapytać Ciebie: Co wiesz o Warsie, ze go krytykujesz? Zapewne tyle samo co ja o PATRONIE. To, co wypisuje w internecie. Więc spójrz na siebie zanim zganisz kogoś innego.Hartmann, o sprzęt się nie martw. Wszystko jest do załatwienia, trzba tylko wiedziec, co się chce. Tym razem natura nas przerosła, ale następnym będziemy lepiej przygotowani.Pozdrawiam!
DTH Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Ja tez tylko chcialem dodac, ze kolega Lipek nie wie chyba co mowi i kto zacz PATRON (serdeczne pozdrowienia i biore sobie Twoje slowa do serca, milkne juz w tym watku). Ale jak ow kolega Lipek pokopie, chocby na tym forum, to moze sie dowie. Tak wychodzi wlasnie znajomosc tematu i branzy. Do reszty sie rowniez nie odniose, bo faktycznie, zapalu, poswiecenia i checi pewnie nikomu w tej akcji nie mozna odebrac, tylko jak juz ktos wyzej przytomnie napisal, z ich li tylko pomoca, kilkadziesiat ton nie wyjdzie na lake przy torze.
balans Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Ferret to chyba takie powojenne brytyjskie oczydełko"?Natomiast jeżeli faktycznie sprowadzono do Polski ostatnio dwa orginalne Hetzer'y [z Rosji?]i oba pozostaną w kraju, to będę zmuszony posypać głowę popiołem, bo do tej pory myślałem, że kierunek był zawsze ten sam, tylko zwrot był przeciwny". Chyba, że to ex szwajcarskie G-13, to zdania nie zmienię. Swoją drogą, jak już ktoś wspomniał o podatkach, to może ktoś kompetentny mi wyjaśni, czy jak lunięto" na zachód coś za kilkadziesiąt [set] tyś. DM [dawniej], czy euro lub $ [obecnie] to zapłacono od tego podatek, czy nie? Bo ja, gdy kiedyś pomyliłem się w PIT-cie o 2 PLN to byłem straszony więzieniem [takie pismo mi przysłali].
akagi Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Lipek - chcesz wiedzieć coś więcej o Patronie? Znajdź sobie temat o 7TP w dziale II RP , poczytaj, a potem grzecznie przeproś Patrona, bo niestety, jak mowi przysłowie, nie dorasta kolega do pięt Patronowi. A 7TP to wieżchołek pewnej góry ... Dzięki działaniom takich indywidułów jak Wars góra ta jeszcze długo nie bedzie dostępna dla szerszej gawiedzi takich jak koledzy kopiący w pocie czoła w Grzegorzewie. Żeby było jasne - dla kopiących tam mam tak wiele szacunku i słów uznania , że nie wiem jak to określić, tak samo dla kolegi Grubasa. Dla biegającego w czystych rękawiczkach Warsa - zero.
Tankist Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 widzisz Lipek, na barkach takich pasjonatów jak Ty, niejaki wars robi sobie publicity. Tu nie chodzi o jego pożal się boże ostre riposty na forum tym czy innym. Arogancki styl pisania wcale nie świadczy o dużym ilorazie inteligencji wspomnianego warsa.Scieżka prawna do załatwienia formalności wyciągniecia wraku jest prosta jak drut w płocie. Przechwałki z jego strony że tylko on jest w stanie to czcze słowa.Dlaczego tego nie robię ja albo inni? Mam swoje powody i niekoniecznie mam ochotę je upubliczniać.A inni, cóż, niech mówi każdy za siebie.Jeżeli w tym kraju parę spraw zostanie postawionych z głowy na nogi, to masz u mnie jak w banku zaproszenie na legalną akcję i jeszcze wikt i opierunek za friko.Ale jak widać po naszych wybrańcach narodu na razie nam to nie grozi, więc musisz się uzbroić w cierplwość.Jedynie złomiarze nie śpią i kolejny wrak ( co prawda T 34 ale wersja 76 ) znad Wisły pojechał do huty i tylko się dziura ostała.
Hartmann Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Lipek - uwierz mi - Patrona jest za co szanować , a za co to nie miejsce do rozpisywania się .I dodam iż wcale nie jest śmieszny , a do puszenia się ma większe powody niż wogule mógłbyś przypuszczać.A czy KTOKOLWIEK poprosił Go o podzielenie sie wiedzą ???? . Jest takie małe słówko Proszę " , co to otwiera wiele drzwi , ale niktórym przez zęby nie przechodzi .O warsie wiem wystarczająco wiele by mieć takie a nie inne zdnie i to nie ja jeden .Was - ekipę fizyczną podziwiam i wcale nie wstydze się tego napisać , chwała i czapki z głowy dla TYCH co odpieprzyli czarną robotę .Co do sprzetu - a dlaczego sie mam martwić mnie on niepotrzebny.Co do natury , to nie natura Was przerosła , ale przerost ego dwóch osób .Hart
wars98 Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 Lipek! Daj spokój! Dyskusja sięgnęła dna, a nawet jeszcze niżej. Ja nie mam przyjemności z tymi Panami. Wyłączam się. Merytorycznie mogę dyskutować, ale babrania w g... nie będę uprawiał.Pozdr. wars98
akagi Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Dokładnie panowie - tam nie potrzeba dwóch WZT-ów, koparek, strażaków... Tam potrzeba kogoś kto wie jak toto wyciągnąć.A skąd wie? Bo niejednego wyciągnął, a i kilka sie opierało...To sie nazywa doświadczenie, za które ja szanuję wielu tych na których wy plujecie. Ja ich cierpliwie podpatruje jak to robią, w jaki sposób, w jakiej kolejności. Ten czołg wyjdzie z grzegorzewskiej ziemi. Cos czuję, że szybciej niż myślicie i cos czuję, że niestety, nie za waszą to pracą. a szkoda, bo przygoda to wspaniała. I wyjdzie legalnie i w świetle jupiterów.
akagi Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Panie Wars, Panie Wars ... Merytorycznie? Dyskutować? z Panem ?? ale o czym? Jak utopic koparkę? czy jak utopić nurka?Bo napewno nie o wyciaganiu czołgów z bagna.
Hartmann Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 balans - a czy wiesz że dopuki się czegoś nie udowodni to można wylądować w sądzie za oszczerstwo ????? . A teraz dla Ciebie blalans zadanie domowe . W którym roku ktoś coś podobno wywiózł i kto mógł wtedy na to pozwolić i czy ten na którego zeszło że wywióżł na pewno coś z tego miał ????? . Jak już balans rozwiążesz to skomplikowane zadanie i bedziesz w stanie odpisać kto liczył pieniądze , a kto Bogu dziękował że do tej pory tylko pomyje sie na niego wylewa , to będziesz mógł się przygotować na popielec , ja zaś idę zbierać popiół z popielniczek , bo mimo iż dużo palę , to trochę tego będzie potrzeba.A tak na marginesie G-13 jest be ?????? , czy na tej samej zasadzie jak T-34 , że niby tego pełno ????? , tylko pytanie gdzie.Hart
Lipek Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Witam!Hartmann, przeczytałem wątek o 7TP i rzeczywiście pełna profeska i szacunek. Tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, że razem możnaby więcej. Mea culpa.Akagi dokładnie-grunt to dobre dowodzenie.A co do wyciągania, to mam głębokie przeczucie, ze on jeszcze wyjdzie spod naszych szpadli:) Pomścimy ta akcję a satysfakcja będzie podwójna hehe.Pozdrawiam!
PATRON Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Lipek... mój ostatni post nie byl do ciebie ...do tych do których pisałem odezwałem sie z Nicka więc nie poczuwaj się prosze baans - posyp juz dzisiaj (rosja nie leży na kierunku z którego przyjechały)lipek - to teraz do ciebie : ajbardziej śmieszni są własnie tacy ludzie jak " cieszę się że jeszcze kogoś cokolwiek śmieszy w tej żenująco smutnej opowiastcePrzekonani o swojej wiedzy i nieprzecietnych kompetencjach" - nigy nie twierdziłem e am jakąś wiedzę - czytaj uważnie , i nie pier...ol głupotdalej siedzcie sobie we własnym gronie i napawajcie się swoimi umiejetnosciami i wiedzą." nipotrzebnie powtarzasz moje słowa ....właśnie tak będzie .Nie siedzimy na tyłkach i nie marudzimy, że nic nie da się zrobić, ze złe prawo itp" - gowno wiesz co ja robie i zrobiłem , więc nie pier...olWarsa mozna nie lubić za jego ostre riposty" - no to jak można to przecież go nie lubie ...więc nie miej pretensjiAle pokażcie mi drugą osobę, która potrafi załatwić rozkaz Dowódcy Wojsk Ladowych na pożyczenie sprzętu i ludzi do wyciągania czegoś, czego na 100% nikt nie był " - nie rozśmieszaj mnie ...disiaj wysyam faks, jutro przelew a po jutrze mam psi zaprzęg podstawiony ( czytaj wzt itp...)Nie wspomnę juz o załatwieniu reszty pozwoleń. To mało?" jeśi ci to wystarczy to wystaw teraz te pozwolenia w gablotce w Poznaniu i pokazuj ludziom jako PRAWIE STUGAamiast się obrażać o toczyć między soba wojny i wojenki podjazdowe, najlepiej by było, gdyby eksperci podzielili się swoja wiedzą." - widzisz na dzień dzisiejszy to jest tyko jedna odpowiedź : A POCAŁUJCIE SIE W D.....Każdy ma swoje miejsce i tyle." - i to ma sens , twoje przy warsie , moje nie ...PZDR PATRON ...Bez odbioru...
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 A kolega 'bocian1' co tutaj za szopkę uskutecznia? :/
jaca2003 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Fakt kol Patrona szanuję za to ze jak potrzebował informacji o częściach do 7 TP do mu je udostępniłem.Ale skoro tam ich nie znalazł no to w d... wszystkim.Kol Patron smutno patrzec jak pan na psy schodzisz .Zero myślenia i zero mózgu u pana zauwazam.Nie byłeś na miejscu a wiesz najlepiej.Nie kopłeś tam łopatki a wiesz najlepiej co tam było.Dupa z króla chamstwo i drobnomieszczaństwo.I takie znane sobiepaństwo.LIBERUM VETO.Tak tak.Co do profesjonalistów wydobywających sprzęta.HA HA HA byli tam pewni panowie z pewnej fundacji i z tego co wiadomo wyrwali kawał blach z karabinem.A Wars chociaz nic nie zniszczył bo nie rwał na chama(z drugiej strony skąd miał biedak wiedziec z kim na forum dyskutuje).Dupowłaztwo?Owszem jak trzeba to bede dupowłazem bo zobaczyłem jak można wszystko zorganizowac.Jeden telefo i przybywa Policja (chwała im za to) aby zrobi porządek.Kolejny telefon?Mamy pompy.Przykładów mozna mnozyc.A Pani Izabella?Wieszszanie się ludziom na szyi i wciskanie telefonu z Keszyckim po drugiej stronie raczej nie nalezy do miłych przeżyc.Tak tak prosze szanopwnych kolegów najłatwiej krytykowac a samemu tylko liczyc ojry.Kol Tankist jakoś podatników zauwazyłem tam tysiące i jakos nikt nie twierdził ze to zmarnowane pieniądze.Fakt Tylko TY płacisz podatki niemałe więc wez chłopie na wstrzymanie i nie wku...Zapłac te podatki uczciwie od tego co naprawdę zarabiasz a nie klep robót na lewo wtedy pogadamy o zmarnowanych pieniądzach.Pozdrawiam
bocian1 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 szopkę to tu sie rzeczywiście odwala nieda sie ukryć.Miłej i owocnej merytorycznej dyskusji" .Pozdr.
Tankist Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 jaca2003, a kulturalnie jeszcze odpowiem, od..l sie ty ode mnie bo nic do ciebie nie mam!!!tysiace podatników może sobie robic co uważa za stosowne, ich sprawa.
fakker Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Wtracając pare groszy do dyskusji jestem pełen podziwu dla tych co tam byli/ by nie byc posądzonym o jakiekolwiek sympatie nie wymienię nikogo z imienia i nazwiska/.Trudno nie udało sie za pierwszym razem może za drugim się uda.Nie odrazu Rzym zbudowano. Nie wdaję się w dyskusję kto winien a kto cacy.Jeszcze raz dla wszystkich biorących udziął w tym przedsięwzięciu moje szczere słowa uznania.fakker
Tankist Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 jeden telefon przybywa policja, kolejny telefon? jest pompa..." trzeci telefon - stug milczy jak zaklęty i nie chce przybyć
jaca2003 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Kol Tankist powiem tak.Wez sie moze za sprawdzanie finansowania kampani polityków i rozchodów budzetu bo za akcje wydobywania pojazdów już ja się wziałem.Szukaj zmarnowanej kasy u polityków.A o kulturze to ja mogę porozmawiac z człowiekiem który po pierwsze primo wie co znaczy słowo kultura a po drugie primo rozumie jeszce znaczenie tego słowa.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.