Skocz do zawartości

co z Pantera?

Gość bruno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fotki te będzie można swobodnie obejrzeć w galeriach Odkrywcy. Właśnie powoli spływają od kolegi Fiku.
Wieczorem powinna być już pełna galeria zdjęć.
  • Odpowiedzi 191
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
bodziu, czy zdjęcia robiłeś dzięki uprzejmości pewnej firmy/pana, który zastrzegał sobie prawo do wyłączności fotografowania imprezy? :-))))) wylicytowałeś na allegro? :))
Napisano
Właśnie wróciłem z kolejnej wizyty nad Nidą. Niestety już bez aparatu. Pantera powoli jedzie na holu w strone drogi. Dźwig nie mógł do niej podjechać. Jest już w połowie drogi. Ma większość kół. Z jednej strony nawet się obracają przy holowniu. Z wody wyciągnięto spory kawałek gąsiennicy. Nurek szuka urwanego koła i innych resztek które zostały w piachu na dnie.
Napisano
wróciłem właśnie ze Skarzyska ,gdzie między innymi byłem w MOB ,właśnie tam trwa ustawianie postumentu z podkładów kolejowych na którym ma stać Pantera" ,jeszcze dzisiaj ma tam podobno dotrzeć :) Fiku fajne fotki! szkoda ,że nie byłem na miejscu... co prawda myślałem ,że będzie tego odrobine więcej ,ale i tak jest o.k.
Na żywca obejrze sobie to cacko w poniedziałek!

pzdr
bjar_1
Napisano
Panowie wyglądać to ona może będzie jeszcze lepiej. Właśnie miałem telefon że przeszukując miejsce wydobycia pantery natrafiono na większe jej kawałki. Prawdopodobnie działo i nie wiadomo co jeszcze. Tak że spektakl trwa dalej. Tylko że oddałem już cyfrówkę i nie wiem czy ją jeszcze wyciągnę. Ale będę opisywał co się dowiem.
Napisano
o ja!!!!!!!!!!!!!!! jakby to byla prawda z tym dizalem to by byla sensacja :) mzoe jeszcze siedzi w jazmie :) i gdziestam lezy wierza do gory nogami wbita w dno :)
Napisano
Polsmol ,fotki zrobię w poniedziałek ,ale niestety nie mam cyfrówki tylko zwykły aparat na kliszę. Jak wywołam ,to zeskanuję i wrzucę tu na forum lub wyślę Bocianowi i zrobi galerię. W Skarżysku juz o godz. 13-tej cokół z podkładów kolejowych był gotowy. Jeszcze jakby z tym działem było pewne to szok!!!

pzdr
bjar_1
Napisano
Dla zainteresowanych - w dniu dzisiejszym rano gdy mul w rzece opadl okazalo sie, ze pod Pantera wystaje w rzece lufa. Po zahaczeniu na brzeg rzeki wyjechalo niemal kompletne rosyjskie dzialo ZIS-3, ktore niemcy prawdopodobnie wepchneli do wody celem ulatwienia przeprawy czolgu. Znalazlo sie rowniez brakujace kolo napedowe.

A Pantera do muzeum dzisiaj niewjechala - zawiesila sie w Skarzysku niskopodwoziowka. Jutro akcji ciag dalszy :-)

Glassmine
Napisano
hehehe akcja jak sie patrzy, z przeszkodami, ajkies zatory na drodze :) jak tak dalej pojdzie to z tydzien albo dwa potrwa :) zaraz brama muzeum bedzie za waska i nastepna przeszkoda :)
Napisano
W sumie biedniutko wyglada ta Pantera". Zwlaszcza jak sie mialo doczynienia z kompletem...
Panowie, wiecie co - ja juz nie wierze w miare kompletna Pantere w Polsce. No chyba, ze p. Keszyccy sie o nia postaraja. :)
Napisano
To nie jest kwestia wiary. Potrzebna jest odpowiednio głęboka rzeka, bo inaczej wszystko było wysadzane. Obawiam się, że nawet Pilica jest za płytka, by przechować Panterę w całości.
A co do p. Kęszyckich. Cóż, pomarzyć każdy może. Wiadomo, że w Stanach jest cała masa potencjalnych kupców, którzy windują ceny. A podaż jest b. kiepska. No ale może kiedyś rzeczywiscie się to uda? Powodzenia!

Pzdr,

jotes
Napisano
jotes pilica obecna tak ta z 45 byla srednio 2 razy szersza i glebsza a pozatym swietnie zakoluje wszystko co znajdzie sie na dnie
Napisano
Zapominacie o Wisle...a siedzi w niej co nieco...
Tak calkiem przy okazji, mialem telefon od wiarygodnej osoby.W tejze, rzeczonej Nidzie, juz znaleziono cos nastepnego...
Napisano
DTH oby tylko to była prawda ,jednak znając możliwości" Nidy jest to bardzo prawdopodobne...
I oby tylko to co tam jest nie wyjechało w tajemniczych okolicznościach" z kraju.

pzdr
bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie