Bocian Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Fotki te będzie można swobodnie obejrzeć w galeriach Odkrywcy. Właśnie powoli spływają od kolegi Fiku.Wieczorem powinna być już pełna galeria zdjęć.
random Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 bodziu, czy zdjęcia robiłeś dzięki uprzejmości pewnej firmy/pana, który zastrzegał sobie prawo do wyłączności fotografowania imprezy? :-))))) wylicytowałeś na allegro? :))
fiku Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Właśnie wróciłem z kolejnej wizyty nad Nidą. Niestety już bez aparatu. Pantera powoli jedzie na holu w strone drogi. Dźwig nie mógł do niej podjechać. Jest już w połowie drogi. Ma większość kół. Z jednej strony nawet się obracają przy holowniu. Z wody wyciągnięto spory kawałek gąsiennicy. Nurek szuka urwanego koła i innych resztek które zostały w piachu na dnie.
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 wróciłem właśnie ze Skarzyska ,gdzie między innymi byłem w MOB ,właśnie tam trwa ustawianie postumentu z podkładów kolejowych na którym ma stać Pantera" ,jeszcze dzisiaj ma tam podobno dotrzeć :) Fiku fajne fotki! szkoda ,że nie byłem na miejscu... co prawda myślałem ,że będzie tego odrobine więcej ,ale i tak jest o.k.Na żywca obejrze sobie to cacko w poniedziałek!pzdrbjar_1
Jhaken Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Hej Bjar !Dotarł do ciebie mój ostatnie-mail ? Możesz zrobić kilka fotek jak będziesz w MOB ?PozdrawiamJarek H
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Dotarł dotarł :)))sorry ,że jeszcze nie odpisałem ,czego chcesz konkretnie te fotki?pzdrbjar_1
Jhaken Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 HejJak bys mógł to tej nowej panterki :)PozdrawiamJarek
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Spox ,nie ma problemu!Panterka" cacy ,paluszki lizać :))))
Bocian Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 pod tym adresem można to zrobić przez monitor :)http://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=galerie&nazwa=pantera1
Jhaken Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Dzięki Bocian, ale ja te juz widziałem, a chcę więcej :((
polsmol Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Faktycznie dobrzeby było zobaczyć panterkę na cokole już w szegółach itd. To dorby temat na kolejną galerię.
fiku Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Panowie wyglądać to ona może będzie jeszcze lepiej. Właśnie miałem telefon że przeszukując miejsce wydobycia pantery natrafiono na większe jej kawałki. Prawdopodobnie działo i nie wiadomo co jeszcze. Tak że spektakl trwa dalej. Tylko że oddałem już cyfrówkę i nie wiem czy ją jeszcze wyciągnę. Ale będę opisywał co się dowiem.
Frozzer Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 o ja!!!!!!!!!!!!!!! jakby to byla prawda z tym dizalem to by byla sensacja :) mzoe jeszcze siedzi w jazmie :) i gdziestam lezy wierza do gory nogami wbita w dno :)
polsmol Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 W sumie cieszę się, że to MOB a nie np. MWP wyciągnęło ten wrak bo będziemy mogli go obejrzeć odrazu a nie za 5 lat :)
bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Polsmol ,fotki zrobię w poniedziałek ,ale niestety nie mam cyfrówki tylko zwykły aparat na kliszę. Jak wywołam ,to zeskanuję i wrzucę tu na forum lub wyślę Bocianowi i zrobi galerię. W Skarżysku juz o godz. 13-tej cokół z podkładów kolejowych był gotowy. Jeszcze jakby z tym działem było pewne to szok!!!pzdrbjar_1
Glassmine Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 Dla zainteresowanych - w dniu dzisiejszym rano gdy mul w rzece opadl okazalo sie, ze pod Pantera wystaje w rzece lufa. Po zahaczeniu na brzeg rzeki wyjechalo niemal kompletne rosyjskie dzialo ZIS-3, ktore niemcy prawdopodobnie wepchneli do wody celem ulatwienia przeprawy czolgu. Znalazlo sie rowniez brakujace kolo napedowe.A Pantera do muzeum dzisiaj niewjechala - zawiesila sie w Skarzysku niskopodwoziowka. Jutro akcji ciag dalszy :-)Glassmine
Frozzer Napisano 5 Wrzesień 2003 Napisano 5 Wrzesień 2003 hehehe akcja jak sie patrzy, z przeszkodami, ajkies zatory na drodze :) jak tak dalej pojdzie to z tydzien albo dwa potrwa :) zaraz brama muzeum bedzie za waska i nastepna przeszkoda :)
Bocian Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 Parę nowych fotek na samym dole galeriihttp://www.odkrywca-online.com/index1.php?action=galerie&nazwa=pantera1
pomsee Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 W sumie biedniutko wyglada ta Pantera". Zwlaszcza jak sie mialo doczynienia z kompletem...Panowie, wiecie co - ja juz nie wierze w miare kompletna Pantere w Polsce. No chyba, ze p. Keszyccy sie o nia postaraja. :)
jotes Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 To nie jest kwestia wiary. Potrzebna jest odpowiednio głęboka rzeka, bo inaczej wszystko było wysadzane. Obawiam się, że nawet Pilica jest za płytka, by przechować Panterę w całości.A co do p. Kęszyckich. Cóż, pomarzyć każdy może. Wiadomo, że w Stanach jest cała masa potencjalnych kupców, którzy windują ceny. A podaż jest b. kiepska. No ale może kiedyś rzeczywiscie się to uda? Powodzenia!Pzdr,jotes
mietek Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 Jak Hartman uruchomi seryjną produkcję replik Pantery to ceny spadną;))
jotes Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 To ja już wolę TKS-a :-))))), bo na Panterę garaż mam za mały ;-)Pzdr,jotes
yoony Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 jotes pilica obecna tak ta z 45 byla srednio 2 razy szersza i glebsza a pozatym swietnie zakoluje wszystko co znajdzie sie na dnie
DTH Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Zapominacie o Wisle...a siedzi w niej co nieco...Tak calkiem przy okazji, mialem telefon od wiarygodnej osoby.W tejze, rzeczonej Nidzie, juz znaleziono cos nastepnego...
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 DTH oby tylko to była prawda ,jednak znając możliwości" Nidy jest to bardzo prawdopodobne...I oby tylko to co tam jest nie wyjechało w tajemniczych okolicznościach" z kraju.pzdrbjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.