Skocz do zawartości

rekonstrukcyjne dziwadła

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 612
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
A wiecie co mnie jeszcze zadziwia jak patrzę na takie zdjęcia w aszej rekonstrucji"????? To obwieszanie się ŻK, odznakami bojowymi, obszywanie wysokimi rangami itp itd. Qrcze, sami weterani i bohaterowie, tylko czego????
Zdaje mi się, że w niektórych grupach aby otrzymać takie zeczy" trzeba mieć niezły staż i solidnie na nie napracować się. A tu bach... i mamy samych gladiatorów" opromienonych sławą krwawych pojedynków" :-)))
Chore to!!!!

Kolego Teutonic, o ile sie orientuję to EK II rozdano, bo inaczej tego nie można nazwać ;) rozdano od 4 do 5mln. Zresztą odznaka szturmowa piechoty też była, że tak powiem, bardzo popularnym odznaczeniem. Podobnie było z odznaką za rany, ale faktycznie, na rekonstruktorach ie zaprawionych w boju" to wygląda dosyć zabawnie :)

Okejos, wiem, widziałem i znam takich o których wiemy (a dla reklamy nie powiemy głośno) :-) natomiast ta cała reszta ohaterów frontowych" co nie zna nawet komend niemieckich, lata z pustym, sflaczałym chlebakiem itp, a świeci jak choinka w Boże Narodzenie na placach miejskich.
Nadal podrzymuję, że to z naszą rekonstrukcją nie ma nic wspólnego. Pooglądajcie takich, przypatrzcie się uważnie im. Choooooooooooooooooore to jednak Koledzy!!!!!

Myślę, że Teutonicowi chodzi raczej o wszelakie zloty i miłośników dobrego reko"

Co do EK II:

Krzyż Żelazny II klasy był odznaczeniem nadawanym masowo. W czasie I wojny światowej otrzymało go ok. 5 milionów osób, w czasie II wojny światowej - ok. 2 mln osób."

Osobiście uważam, że samowolne noszenie EK to nadużycie, trzeba sobie na niego (wg mnie) zapracować.

Zaprawde powiadam Wam Szanowni Panowie - jam nie Vilkaloki:) Ale to już Kolega Ober_schutze wyjaśnił.
No to jeszcze taki mały wtręt w temacie odznaczeń, odznak etc. Nie ukrywam, ze od kilku sezonów to mój ulubieniec, zreszta zwrócił też na niego uwagę Kolega Hindus w tym wątku http://www.odkrywca.pl/iii-piknik-historyczno-wojskowy-w-hazlachu-k-cieszyna,471325.html#471325
Tyle, ze tam rzeczony gentleman był Obersturmbannfuhrerem z LSSAH. Na tym zdjeciu zwrócic należy uwagę na fakt z jak zasłuzonym zołnierzem mamy do czynienia :) Oraz taka tam wariacja nt munduru DAK-u....
Pozdrawiam

Za przeproszeniem piwożłop a nie rekonstruktor.

Nie trawie takiego widoku, piwo to mozna wypic wieczorem po rekonstrukcji, i po przebraniu sie w cywilne łachy, tego widoku ze zdjec zlotowo-wiejskich nie znosze, dostaje napadu szału i agresji :P

Też lubie tego pana prawie SS-mana :]

ps. heeresbergfuhrer - widze ze Tobie tez sie spodobał hażlach :D uważaj bo kartke dostaniesz jak ja!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie