AKMS Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Czołem heeresbergfuhrer! Widzę, ze wróciłeś :)Przyjemnie znów poczytać fachowe wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 AKMS - myślimy o jednym i tym samym ?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Zgadnij :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Powrót zombie :/muszę chyba zainterweniować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Zostaw. Uważam, że tym razem bedzie sie kontrolował. Zreszta do trzech razy sztuka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Nie panowie, to nie jest Vilkaloki ; )Przy okazji kazał was pozdrowić i mówi że na O juz zadko zagląda a jeśli już to tylko czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 A wiecie co mnie jeszcze zadziwia jak patrzę na takie zdjęcia w aszej rekonstrucji"????? To obwieszanie się ŻK, odznakami bojowymi, obszywanie wysokimi rangami itp itd. Qrcze, sami weterani i bohaterowie, tylko czego????Zdaje mi się, że w niektórych grupach aby otrzymać takie zeczy" trzeba mieć niezły staż i solidnie na nie napracować się. A tu bach... i mamy samych gladiatorów" opromienonych sławą krwawych pojedynków" :-))) Chore to!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 nie chore, a kolorowe i błyszczące !!! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Hehe, Ober_schutze, też pozdrów Vilkaloki'ego. Jakos sie tak człowiek przyzwyczaja do niektórych adwersarzy, że potem jest juz pusto i nudno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Kolego Teutonic, o ile sie orientuję to EK II rozdano, bo inaczej tego nie można nazwać ;) rozdano od 4 do 5mln. Zresztą odznaka szturmowa piechoty też była, że tak powiem, bardzo popularnym odznaczeniem. Podobnie było z odznaką za rany, ale faktycznie, na rekonstruktorach ie zaprawionych w boju" to wygląda dosyć zabawnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 przepraszam raz rozdano, a nie 2 razy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Teutonic nie wszystcy sie obwieszają .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Okejos, wiem, widziałem i znam takich o których wiemy (a dla reklamy nie powiemy głośno) :-) natomiast ta cała reszta ohaterów frontowych" co nie zna nawet komend niemieckich, lata z pustym, sflaczałym chlebakiem itp, a świeci jak choinka w Boże Narodzenie na placach miejskich. Nadal podrzymuję, że to z naszą rekonstrukcją nie ma nic wspólnego. Pooglądajcie takich, przypatrzcie się uważnie im. Choooooooooooooooooore to jednak Koledzy!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Myślę, że Teutonicowi chodzi raczej o wszelakie zloty i miłośników dobrego reko"Co do EK II:Krzyż Żelazny II klasy był odznaczeniem nadawanym masowo. W czasie I wojny światowej otrzymało go ok. 5 milionów osób, w czasie II wojny światowej - ok. 2 mln osób."Osobiście uważam, że samowolne noszenie EK to nadużycie, trzeba sobie na niego (wg mnie) zapracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Mam w rodzinie EK za Sommę w 1916 roku i uważam, że noszenie go jest takim samym nietaktem jak noszenie VM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Cóż, mam podobnie, dlatego mimo wszystko (i mimo to ze jakbym sie zaparł to cos moglbym doczepic) nie nosze na mundurze zadnych odznaczen, po prostu uważam że na nie nie zasłużyłem i nie zasłuże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Darłowo - to chyba admin w goglach..Jak wstawilem w temacie DARLOWO 2007 na glownym to od razu mi caly temat wycieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 tej fotki admin tez nie lubi..tez wycial..gosciu w adidasach i fajnym mundurze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heeresbergfuhrer Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Zaprawde powiadam Wam Szanowni Panowie - jam nie Vilkaloki:) Ale to już Kolega Ober_schutze wyjaśnił. No to jeszcze taki mały wtręt w temacie odznaczeń, odznak etc. Nie ukrywam, ze od kilku sezonów to mój ulubieniec, zreszta zwrócił też na niego uwagę Kolega Hindus w tym wątku http://www.odkrywca.pl/iii-piknik-historyczno-wojskowy-w-hazlachu-k-cieszyna,471325.html#471325Tyle, ze tam rzeczony gentleman był Obersturmbannfuhrerem z LSSAH. Na tym zdjeciu zwrócic należy uwagę na fakt z jak zasłuzonym zołnierzem mamy do czynienia :) Oraz taka tam wariacja nt munduru DAK-u....Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Ten widok najbardziej lubię na wszelkich imprezach - rekonstruktor (choć nie wiem, czy wszyscy powinni w takich sytuacjach na to miano zasługiwać)w mundurze i puszką piwa w dłoni. Rozpacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heeresbergfuhrer Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Prawda?...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Za przeproszeniem piwożłop a nie rekonstruktor.Nie trawie takiego widoku, piwo to mozna wypic wieczorem po rekonstrukcji, i po przebraniu sie w cywilne łachy, tego widoku ze zdjec zlotowo-wiejskich nie znosze, dostaje napadu szału i agresji :PTeż lubie tego pana prawie SS-mana :]ps. heeresbergfuhrer - widze ze Tobie tez sie spodobał hażlach :D uważaj bo kartke dostaniesz jak ja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heeresbergfuhrer Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Tak istotnie:))Uważam:) przecież potulny jak myszeczka jestem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam39-45 Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Ten też jest fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 hahahahahaha ale żal :DDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.