szendzielarz z. Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 a moze ten moze aryjczyk ? a moze hivisa gra ?
mowglyn Napisano 22 Grudzień 2007 Napisano 22 Grudzień 2007 Szendzielarz z.!I znowu to samo... . Nie wszyscy Niemcy mieli wówczas wygląd Aryjczyków (zob. Hitler, Goebels)! Uważam, że Klaus BOLS postąpił całkiem słusznie dobierając do swego filmu różne typy fizjonomii, od czystych Aryjczyków do poczciwych warzowców"...Pozdro!PS. Film wojenny to nie jest reklama pasty do zębów, czy też gazetki Jehowych (wszyscy piękni, młodzi, zdrowi, uśmiechnięci), otępiałe twarze dodają realizmu pola walki...
Klaus BOLS Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 to Wehrmacht a nie SS :P a temu iemcowi" ze zdjęcia moim okiem nic nie brakuje ;) A moż zadowoliłoby Cię gdybyśmy wszyscy pofarbowali się na blond?Dialogi są po niemiecku. Nad językiem Narracji jeszcze się zastanawiam... możliwe że po polskupozdro ;]
Klaus BOLS Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 aaaaaaaa może ten z fotki nie poczesany jest według twoich wyobrażeń o wielkich niemcach... ? welą na bok tudzież w tył?
Klaus BOLS Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Napisano 22 Grudzień 2007 tak jeszcze na marginesie, aktor z fotki wyżej gra FROSHA, jeśli ktoś pamięta tę postaćpozdro
Klaus BOLS Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 Nurtuje mnie od dawna jedna sprawa. Mianowicie. Pana S przyjęto jako rekruta do GD. Poczym dostał przepustke, udał sie do Berlina gdzie wyrwał te swoją niemke. Po powrocie z przepustki zaczęło sie szkolenie na żołnierza piechoty GD. I teraz zapytuję. Czy po przyjęciu jako rekruta GD, na tę przepustkę jadąc powinien mieć już obszycia piechoty? czy jeszcze transportowe?
pomsee Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Myślę, że po przyjęciu go do GD automatycznie został przemundurowany. Przecież na przepustkę nie pojechał w łachmanach, w które zamienił się jego mundur w czasie służby w wojskach transportowych.
Klaus BOLS Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 oczywiście S pisze że dostali nowe mundury. Ale zagdką pozostaje kwestia obszyć na przepustce? niebieskie barwy transportowe? czy piechoty ale bez opaski z nazwą i pagonów z symbolem? czy obszycia z pełną symbolika?
to17071990 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Wydaje mi sie ,że powinien mieć obszycia wojsk transportowych , gdyż jeszcze nie przeszli szkolenia (podczas którego wielu żołnierzy mogło odpaść) czyli ,jak sadził sam kapitan Fink , nie byli jeszcze piechotą
to17071990 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 I jeszcze z ciekawości dwa pytania do Klausa:-Farbowałeś szwajcary?-czy dla potrzeb filmu zmieniałeś coś z treści książki , czy szedłeś dokładnie za wspomnieniami autora?
Klaus BOLS Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 w filmie nie występuje ani jeden przerobiony szwajcar, nielicząc kilku płaszczy(niefarbowanych). Ale bluz szwajcarskich nie urzywamy.Zmieniłem trochę treść w zależności od potrzeb i własnego widzimisie ;]
danieloff Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Do szendzielarz z.: Wzorowy aryjczyk powinien być blondynem jak Hitler, szczupłym jak Goring i wysokim jak Goebbels:-) Nawet sam twórca filozoficznej teorii adludzi" Fryderyk Nietzsche był fizycznie cherlawym zdechlakiem. Wszyscy najwięksi naziści niestety nie przypominali fizycznie SS-guys z plakatów nad Twoim łóżeczkiem :-)
Klaus BOLS Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 no tak. Pisałem o tym dokładniej kilkadziesiąt postów wyżej parę miesięcy temu :P
to17071990 Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Widać , ale nieźle wygląda. Przeglądałem filmiki i czy wydaje mi sie , czy dałeś" Sajerowi STG44 w 1943 , gdy służył jeszcze w wojskach transportowych? (oczywiście wiem ,że bron ta pod nazwa mp43 już wtedy występowała)
Klaus BOLS Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 heh nie dokońca rozumię o co ci chodzi... po czym wnosisz że to ujęcie z wojsk transportowych? to były ujęcia z walk o MEMEL
Klaus BOLS Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 wyżej są wklejone w wątek kadry i sa podpisane
to17071990 Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Chodzi mi nie o zdjęcia , ale o filmik z walki na noże , która miała miejsce przed wstąpieniem do Gross Deutschland (chyba ,że go przeniosłeś do Memla?)
Klaus BOLS Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 lukaj kilka postów wyżej co pisałem o zmianach w scenariuszu wedle potrzeb :P
to17071990 Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 To mnie zażyłeś :D Widzę ,że obrona Memla będzie dłuższa niż Biełgorod. A kombinujesz coś z efektowna śmiercią Weinera ;D?Pozdro
Klaus BOLS Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 czy ona byla efektowna... roznieśli go na bagnetach w okopach i tyle było z weterana.W tym filmie wogle nie bedzie chyba niezwykłych śmierci. Wszystkie sa takie same i chyba bez zbytnich emocji. A na zejście Vienera przygotowuje specjalna dekoracje planu.
to17071990 Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Z ta efektywnością to tylko zażartowałem :].A ,że ci sie tak zapytam masz jakiś pomysł na kręcenie scen na statku i samych statków podczas ewakuacji z Prus?
Klaus BOLS Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 making off" zazwyczaj wychodzi po nakręceniu filmu. Nie chce zdradzać wszystkiego.wiem ze też cos tam zamierzasz kręcic. Życze powodzenia.pozdro
to17071990 Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Coś zamierzam , ale ma razie powiększam tylko moją gromadę" i kompletuje umundurowanie , wiec na razie mówimy tylko o planach :DP.S.Pewnego dnia spodziewaj sie ,że zagadam do ciebie na gg.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.