ArturSz Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Panowie - super! Niemiecka barwa i bron nie jest mi wprawdzie bliska ale ten material zdjeciowy to jest rekonstrukcja przez duze R"! Charakteryzacja i plener zdjeciowy! Powazne podjecie tamatu. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 saniter gratuluje zajebiaszczych zdjec,wreszcie ktos profesjonalnie podchodzi do tego tematu rekonstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 sorki,przekrecilem,Sanitater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Haini, pełen szacun!!! Wasze zdjęcia rzuciły mnie na kolana! Totalna zazdrocha z mojej strony :)Serdeczne pozdrowienia dla Was chłopaki!!!Hindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Kapitalne zdjęcia, aż miło spojrzeć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Maciek, ty zbyt często oglądasz Wroga u bram" i Stalingrad" Genialne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gohan Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Bardzo fajne foty. Widać że w obu dziedzinach - rekonstrukcji i fotografii maczali palce specjaliści. Gratuluje!PozdrawiamGohanSRH Wrzesień 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Chyba najlepsze fotki GRH jakie w życiu widziałem. Naprawdę jestem pod wrażeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Myślę, że trzeba oddać należny wielki szacunek temu co je zrobił czyli Jakubowi Szymczukowi (znanemu wielu rekonstruktorom autorowi najlepszych zdjęć z inscenizacji powstańczych czyli z Czerniakowa 44 i Cytadeli 44). Prawda Pionierzy??? :-)))P.S. a poza tym Pikni jesteście" :-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Żeby nie było :p byliśmy w tym Stalingradzie" razem z Pionierami pozdrawiam KlausGRH Kampfgruppe Hoffmeyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Scenografia niesamowita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peiper Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 A ten Stalingrad" to gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sifried Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Teraz to się Wołgograd nazywa :P http://maps.google.pl/maps?hl=pl&q=wo%C5%82gograd+mapa&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=image;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peiper Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Ja się pytam, (kto, ja) gdzie zdjęcia były robione. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 To i ja się dołączę do pytania.:)GibbonGRH Rhein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Gratuluję Pionierom pomysłu na fotosesję.Choć jak dla mnie te zdjęcia są aż za dobre. Przypominają miejscami modelarską makietę. Na jednej z fotek chyba z winy obiektywu szerokokątnego, trochę rozjechały sie boki.Niemniej robią wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sifried Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Jeżeli mówisz o zdjęciu nr 5 to myślę że ten efekt był jak najbardziej zamierzony, a zdjęcie pewnie było robione tzw ybim okiem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Teutonic: oczywiscie. Zdjęcia są zresztą podpisane adresem strony Kuby (www.szymczuk.pl) , gdzie obok zdjęc iemilitarnych" można zobaczyć także zdjęcia które wykonywał podczas tegorocznej rekonstrukcji powstania na Cytadeli. Tak jak napisałeś Kuba robił też zdjęcia na Czerniakowie w 2007 r. - ich część tutaj: http://www.pionier39.pl/czerniakow19442007/index.html . Co do warsztatu Steiner - mnie cieszy to, że zdjęcia Kuby są wyjątkowe pod względem barwy i obróbki. Nie jest to tak powszechne w wielu galeriach zwykłe podstarzanie, mają swój niepowtarzalny klimat, po którym można poznać, kto je robił - i to między innymi lubię w zdjęciach Kuby. Efekt ozjechania" był zamierzony.Dziękuję za miłe komentarze w imieniu grupy i fotografa.A gdzie były robione? No... w Stalingradzie nad Wołgą :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 co do fajnych miejsc polecam..http://www.opuszczone.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 Oj na opuszczonych jest co zwiedzać i nie ukrywam ładne tło pod zdjęcia. Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 Zdjecia mi tam się ogromnie podobają. Jest na nich wszystko czym powinno się charakteryzować dobre zdjęcie i praktycznie na każdym z nich można leniwie zawiesić oko i patrzeć, patrzeć i patrzeć. Mają klimat. Najlepiej o jakości zdjęcia świadczy to, że żołnierze są tylko dodatkiem i tak naprawdę nie ma znaczenia czy stoi sobie 1 czy 10, czy mają pełne wyposażenie, czy w ogóle praktycznie nic - oni to tylko dodatek do niesamowitego pleneru, bardzo dobrego oświetlenia no i pomysłowego kadru. Rzeczy które na 99% zdjęć rekonstruktorskich są przeeksponowane - jak broń, nadmiar klamotów do tego sztucznie założonych ... tu w ogóle nie zwracają uwagi. Patrzy się głównie na plener i twarze zmęczone i brudne. Dopiero na samym końcu zauważa się ... o kurczę, a i klamoty mają świetnej jakości. I to jest to - sesja rewelacyjna i jakże inspirująca.Tego typu zdjęcia powinny być w magazynach specjalistycznych w miejsce prezentowanej tam fotosieczki. Na takie bowiem chce się aż patrzyć, bez względu na to czy w ogóle nas Wehrmacht czy dana formacja/okres interesują. Są ciekawe, bardzo dobre i inspirujące do działania samemu.Z ciekawości - mieliście dodatkowe światło sztuczne w plenerze ? Wygląda na paru zdjeciach jakby Was nieco doświetlano ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5 SFG-SOG Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Andrzej (fotograf oczywiście) robi kapitalne zdjęcia =) ostatnio miał nawet wystawę swoich zdjęć: Oblicza Frontu 1939-45" oczami współczesnego fotografa. Wystawa odbyła się 11.11.2008 r. w Skansenie Górniczym Królowa Luiza" w Zabrzu. Zresztą część chłopaków z tego ematu" chyba tam była =) (na pewno był GOŚ [WP39 i PSZ/Z]). Zresztą wszystkie fotki ma świetne =) m.in z Bitwy Wyrskiej 2008Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 16 Grudzień 2008 Share Napisano 16 Grudzień 2008 Bolas, dzięki za ciepłe słowa propos kunsztu fotografa, z którym mieliśmy przyjemność współpracować przy realizacji projektu Stalingrad" jak i pozostałych przedsięwzięć. Co do pytań o kwestie techniczne no cóż nie wiem czy mogę powiedzieć... nie jest to wyrazem złej woli tylko trzymaniem się zasady, że prawdziwy mistrz nie zdradza swoich sekretów. Spróbuj może bezpośrednio napisać do Kuby Szymczuka - www.szymczuk.pl PozdrSTEGE/SturmpionierGRH Pionier 39" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Podobną fotosesje widziałem kiedys na stronie którejś z GRH choc nie az tak dopieszczoną;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.