Skocz do zawartości

TK-3 bedzie w kraju!!

Gość panzergrzes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Maciek Keszycki zakupil w Normandi kompletne podwozie do TK-3!Wkrotce zostanie przywiezione do polski.Zdjecia zostana umieszczone w najblizszym czasie.
Napisano
po tym co działo sie z panterą z Nidy mało wierzę w to czy wyjdzie z tego coś dobrego , może przemawia przeze mnie totalny pesymizm ale boje sie że jeśli to prawda sprzęt zawita na długie lata w jakimś anonimowym ogródku , lub pojawi sie na zachodzie jakichś świr kolekcjoner co napali sie na egzotykę i kupi odkupi go do jakiejś kolekcji w Stanach czy gdzie indziej , obym sie mylił ale pan K nie jest dla mnie wiarygodny
Napisano
Pan MK jak wiesc niesie ma tez i C2P no i co z tego?
Czy ktos (poza wtajemniczonymi oczywiscie) widzial chocby fotke? No ale moze tym razem...?
Napisano
A kto opowiada takie głupoty że Maciek Kęszycki ma C2P.Kadłub C2P znajduje się u P.A , i jest to tylko kadłub.
Hart
Co do Maćka i pantery - nie sądźcie albowiem ......................
Napisano
Panowie jak napisalem zdjecia wkrotce.Ale znowu pare osob tutaj ma problem!!!!!
jesli ma jakies pretensje do kogos to niech powie to publicznie ujawniajac sie a nie chowajac sie pod jakimis pseud.!!Zamiast pieprzyc farmazony to moze byscie pomogli szukac czesci do nabudowy!
pozdrowienia dla Hartmana!!
Napisano
Oj panie pomsee jest pan daremny w maksymalnym tego slowa znaczeniu.A tak po krotce co pan uczynil dla ratowania historii?Bo jak widze ma pan strasznie duzo do powiedzenia.
Wieczny
Napisano
Bardzo dobrze, że ten TK-3 trafi do Polski. Nawet jesli nie będę go mógł zobaczyć. W końcu to czyjaś własność. W każdym razie będzie w domu" i nie pójdzie na złom.

I gratulaceje dla znalazcy. ;)
Napisano
Panowie napewno bedzie mozna go zobaczyc!Tylko troche cierpliwosci!!
Napisano
Rozumiem, że tzeba go najpierw legalnie sprowadzić do Polski. Może szybciej będzie poczekać na wejście Polski do UE.

A tak w ogóle to w jakim stanie jest to podwozie. Ma silnik?
Napisano
juz uzbrajam sie w cierpliwosc, mam nadzieje wynagrodzona za czas jakis ...
Napisano
sam myslalem o zbudowaniu repliki na podwoziu mikrokopaki.
Napisano
Po pierwsze nie do końca wiadomo, który to z polski pojazdów - TK-3 czy TKS. Po drugie to wanna z trakami i częścią urządzeń wewnętrznych. Po trzecie, aby wystawić ją dla publiki, trzeba ją zrekonstruować.

A więc nieco cierpliwości i duzo mniej gadania o tym. Ciszej nad tą sprawą - ona i tak jedzie w dobrym kierunku ->na wschód.
Napisano
Jest to napewno TK3 to jest pewne.To narazie tyle.
Napisano
a czy to nie jest to podwozie które było używane przez rolnika jako ciągnik? z silnikiem forda i bez góry"? mam zdjęcia z netu tylko strony nie pamiętam. jak je zamieścić na forum?
Napisano
http://www.militaria.cyberk.net.pl/wrzesien/zdjecia.html

nie, to nie jest ta tankietka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie