Skocz do zawartości

Czolg?

teton111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Doszly mnie dzis sluchy ze dnia 17-18.04.06 zostal wyciagniety czolg (podobno niemiecki?) w okolicach wsi Krostkowo niedaleko Elbąga. Wie ktos cos moze o tej akcji? Bo ja sie dowiedzialem dopiero po czasie :/
Pozdrawiam.
Napisano
90% takich informacji to plotki.

Słyszałem już, że ja osobiście wyciągnąłem czołg :D
A temat i informator był w zupełności pewien, że tak było (ktoś wykopał cały i wogóle).

A tak naprawdę wykopaliśmy kilka ogniw.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Nie potrafię się odnieść do tego akurat wydarzenia, wiem jak jest zazwyczaj.

Jaki to był czołg? W jakim stanie? W jaki sposób go wydobyto?

Zapytaj się, może warto.

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Z miejscowych opowiesci starszych ludzi przy dawnej Reichsautobahn Berlin-Koenigsberg w polowie drogi miedzy Elblagiem a Braniewem w jednym z przydroznych stawow zatopiony jest czołg. Analizujac połozenie mozna by to bylo uznac za mozliwe. Wysokie nasypy, i bezposrednie sasiedztwo szeregu stawow. Podobno za niemieckich czasow były to stawy hodowlane. Dla wtajemniczonych napisze ze miejsce znajduje sie w punkcie przeciecia Berlinki z rzeka Bauda. Cz mozna w jakis sposob sprawdzic czy taki czołg rzeczywiscie jest tam zatopieny? Dzis teren to totalna dzungla.
Pozdrawiam
Napisano
To ja z Habrem odkopałem ten czołg , przy pomocy grabek i łopatki Jego córki , potem my go wsadzili do bagażnika i wywieźli do Niemiec. Tylko prosze - nie mówcie Warsowi , bo będzie chciał nas zesłać na Sybir .
Hart
Napisano
Przed tygodniem w zagranicznej prasie uazał sie artykuł o świeżo wyciągniętym StuG III z Polski za 50 000 funtów. Na zdjęciu były resztki wany, podwozia i przedziału bojowego jak również (w opisie) że sprzeawca oferuje całą resztę od innych wozów tego typu w postaci puzzle. 50 kawałków to chyba za dużo jak na układanke?
zastanawia mnie czemu wolnomularze tego forum- kasta wtajemniczonych zjadaczy pancernej rdzy jeszcze nie podniosła larum? Moze któryś z kolegów handluje?
Napisano
jestem początkujący poszukiwaczem a słyszałem już tyle histori o zakopanych albo zatopionych czołgach, że można by było całą armie uzbroić gdyby je wszystkie wykopać.
Napisano
Kiedys pisano posty py Wiem gdzie jest czołg" a ze koledzy wyśmiewali więc teraz piszą posty pt.Kto wykopał czołg w takim to a takim miejscu?"
Po prostu czasy sie zmieniają.
pozdrawiam
Napisano
Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu - poligon w Biedrusku (pod Poznaniem). Nie używany już or pojedyńczego żołnierza"...
Napisano
...nie z przedzialem desantowym!To jest nowoczesny czolg ktory chce zakupic rzad dla naszego juz nie ludowego ale zawsze kochanego Wojska Polskiego,jest to model ekologiczny,to tak wazne w dzisiejszych czasach,i super cichy,zasady dzialania:zolnierze wsiadaja z tylu pojazdu,a nozki wystaja im spodem i jak w jaskiniowcach przebieraja nogami i gnaja pojazdem do przodu,uzbrojenie pacyfistyczne,jest specjalnie takie bo to pojazd dla mlodych poborowych co to mowia ze do woja nie pojda-bo sa pacyfistami,i dla takich co do woja tez nie ida-bo slabi na zdrowiu,pojazd jest bardzo dobrze wietrzony i nie ma juz problemu jak w pancernych" ze komus tam duszno,tak wiec widzicie jak armia jest o.k. Sponsorem tych maszyn ma byc producent farb na rdze hammerite":)
Napisano
blezor ty uważaj co piszesz po co mają przebierać nogami - znów ktos powie że chcieliśmy napaść na Danie i Niemcy - z powodzeniem można ten czołg uzywać tylko w obronie ,dobrze zamaskowany i wróg go tak łatwo nie znajdzie
Napisano
Witam!
Sprawdziliśmy informację kolegi Tetona. W miejscowości Kraskowo nie ma wraku. Trochę szkoda, ale przynajmniej jedna z miejscowych legend upadła. Szukamy dalej!
Pozdrawiam
wars98

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie