teton111 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam. Doszly mnie dzis sluchy ze dnia 17-18.04.06 zostal wyciagniety czolg (podobno niemiecki?) w okolicach wsi Krostkowo niedaleko Elbąga. Wie ktos cos moze o tej akcji? Bo ja sie dowiedzialem dopiero po czasie :/Pozdrawiam.
teton111 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Napisano 19 Kwiecień 2006 I to mnie właśnie najbardziej boli.... :/
krzysiek Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 90% takich informacji to plotki. Słyszałem już, że ja osobiście wyciągnąłem czołg :DA temat i informator był w zupełności pewien, że tak było (ktoś wykopał cały i wogóle).A tak naprawdę wykopaliśmy kilka ogniw. PozdrawiamKrzysiek
teton111 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Tylko ze akcje wydobywania tego czolgu widzial moj dobry znajomy wiec mam powody zeby sadzic ze to jest prawda.Pozdrawiam.
krzysiek Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Nie potrafię się odnieść do tego akurat wydarzenia, wiem jak jest zazwyczaj. Jaki to był czołg? W jakim stanie? W jaki sposób go wydobyto?Zapytaj się, może warto. PozdrawiamKrzysiek
teton111 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Jak tylko bede wiedzial wiecej szczegulow to podziele sie nimi razem z wami. Pozdrawiam.
axelxxl Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Z miejscowych opowiesci starszych ludzi przy dawnej Reichsautobahn Berlin-Koenigsberg w polowie drogi miedzy Elblagiem a Braniewem w jednym z przydroznych stawow zatopiony jest czołg. Analizujac połozenie mozna by to bylo uznac za mozliwe. Wysokie nasypy, i bezposrednie sasiedztwo szeregu stawow. Podobno za niemieckich czasow były to stawy hodowlane. Dla wtajemniczonych napisze ze miejsce znajduje sie w punkcie przeciecia Berlinki z rzeka Bauda. Cz mozna w jakis sposob sprawdzic czy taki czołg rzeczywiscie jest tam zatopieny? Dzis teren to totalna dzungla.Pozdrawiam
Hartmann Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 To ja z Habrem odkopałem ten czołg , przy pomocy grabek i łopatki Jego córki , potem my go wsadzili do bagażnika i wywieźli do Niemiec. Tylko prosze - nie mówcie Warsowi , bo będzie chciał nas zesłać na Sybir .Hart
akagi Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Hart, wiesz co, czuje sie śledzony....... Jakaś WARSzawa mnie sledzi od niedzieli........
Indian Chief Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 Przed tygodniem w zagranicznej prasie uazał sie artykuł o świeżo wyciągniętym StuG III z Polski za 50 000 funtów. Na zdjęciu były resztki wany, podwozia i przedziału bojowego jak również (w opisie) że sprzeawca oferuje całą resztę od innych wozów tego typu w postaci puzzle. 50 kawałków to chyba za dużo jak na układanke?zastanawia mnie czemu wolnomularze tego forum- kasta wtajemniczonych zjadaczy pancernej rdzy jeszcze nie podniosła larum? Moze któryś z kolegów handluje?
ja20 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 jestem początkujący poszukiwaczem a słyszałem już tyle histori o zakopanych albo zatopionych czołgach, że można by było całą armie uzbroić gdyby je wszystkie wykopać.
Hartmann Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 za 300,000 zł , to se można takiego nowego Stuga zrobic - paranoja.Hart
jaca2003 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Kiedys pisano posty py Wiem gdzie jest czołg" a ze koledzy wyśmiewali więc teraz piszą posty pt.Kto wykopał czołg w takim to a takim miejscu?"Po prostu czasy sie zmieniają.pozdrawiam
Boro Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu - poligon w Biedrusku (pod Poznaniem). Nie używany już or pojedyńczego żołnierza"...
michał ł Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 OO :-) z przedziałem desantowym ;-)) BMPT-34?? :-D
blezor Napisano 23 Kwiecień 2006 Napisano 23 Kwiecień 2006 ...nie z przedzialem desantowym!To jest nowoczesny czolg ktory chce zakupic rzad dla naszego juz nie ludowego ale zawsze kochanego Wojska Polskiego,jest to model ekologiczny,to tak wazne w dzisiejszych czasach,i super cichy,zasady dzialania:zolnierze wsiadaja z tylu pojazdu,a nozki wystaja im spodem i jak w jaskiniowcach przebieraja nogami i gnaja pojazdem do przodu,uzbrojenie pacyfistyczne,jest specjalnie takie bo to pojazd dla mlodych poborowych co to mowia ze do woja nie pojda-bo sa pacyfistami,i dla takich co do woja tez nie ida-bo slabi na zdrowiu,pojazd jest bardzo dobrze wietrzony i nie ma juz problemu jak w pancernych" ze komus tam duszno,tak wiec widzicie jak armia jest o.k. Sponsorem tych maszyn ma byc producent farb na rdze hammerite":)
Lokomotywa Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 blezor ty uważaj co piszesz po co mają przebierać nogami - znów ktos powie że chcieliśmy napaść na Danie i Niemcy - z powodzeniem można ten czołg uzywać tylko w obronie ,dobrze zamaskowany i wróg go tak łatwo nie znajdzie
Lokomotywa Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 a za zaoszczędzone pieniądz propnuję wyposarzyć nowy batalion kapelanów pancernych (noszących krzyze pancerne na klacie)
huk 100 Napisano 24 Kwiecień 2006 Napisano 24 Kwiecień 2006 żeby mozna było ich szybciej powystrzelać ????Lokomotywa ty to masz łeb -pozdro
wars98 Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Witam!Sprawdziliśmy informację kolegi Tetona. W miejscowości Kraskowo nie ma wraku. Trochę szkoda, ale przynajmniej jedna z miejscowych legend upadła. Szukamy dalej!Pozdrawiamwars98
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.