Skocz do zawartości

Wielkie ucieczki 2

Rekomendowane odpowiedzi

na stronie internetowej Wielkich ucieczek http://wielkieucieczki.onet.pl/index.html
na mapach zielonogórskie lotnisko Przylep umieszczono w okolicy Wrocławia , na moja interwencje majlem że lotnisko Przylep jest o 200 km na północny zachód od Wrocławia dostałem taka odpowiedz :
o umowna mapa dla zorientowania sie tylko w ktorej czesci POlski lezy
Przylep i jak stamtad nalezalo leciec doBerlina:) Umowmy sie ze nie kazdy w
Polsce wie gdzie mniej wiecej to jest:)
pozdrawiamy
redakcja"

Ciekawe nie !!
Wiarygodna redakcja programu paradokumentalnego nie (sic)

ylko w ktorej czesci POlski lezy
Przylep "
k....urwa kreca program mając nas za głupków ,jeżdząc do Australi a nie wiedza czym rózni się Zielona Góra od Wrocławie wmawaiając nam że nie każdy w Polsce wie - ALE POWINIEN WIEDZIEC BO GEOGRAFI UCZĄ W SZKOLE PODSTAWOWEJ

Pisałem juz że dodano w tym programie wyssana z palca relację żolnierzy którzy mieli strzelac do lecącego samolotu - ponoć byli to wopisci i jedynym niebezpieczenstwem w strzelaniu do niskolecacego nad lasem samolotu bylo to że moga sie powystrzelac nawzajem

• Odpowiedzi 192
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ucieczka a potem obóz dla uchodźców w RFN, ograniczenie wolności piętrowa prycza na sali, miska strawy, maglowanie przez służbę bezpieczeństwa, wyciąganie informacji, oddawanie w ręce wywiadu....a potem praca w jakiejś fabryce za fizycznego bez względu na wykształcenie.....
Swója godność w koszu....

następny odcinek
Żuraw wypłynął z Koszalina "p://wielkieucieczki.onet.pl/1330221,filmy.html

Nie wiedziałem że Koszalin ma port - byc moze Seb Blater ma rację piszac w innym poscie że niewiele wiem o narodach kukazu
- a tu proszę nie wiedziałem też że Koszalin ma port

Tak Lokomotywa w porcie w Koszalinie trzymali okręty podwodne z balistycznymi pociskami termojadrowymi które to pociski miały zaatakowac demokratyczne i niczego się nie spodziewające kraje zachodnie.A było tych ładunków coś tak koło 180.Podobno niektóre okręty tam zostały do dziś podobno niektórzy do nich dotarli podobno pilnują ich tajni agenci UB i SB(skupu buraków).
Ale o tym TVN opowie w programie konia trojańskiego pt NIE DO WIARY
Pozdrawiam

UWAGA - Konfidenci Wielkich ucieczek"
Długo jeszcze będziemy drzeć łacha z waszej strony internetowej i z tego programu
CZYM RÓZNI SIĘ STARSZY STERNIK OD STARSZEGO MARYNARZA bo Barańczak był starszym marynarzem w waszym programie ale na stronie internetowej awansował od razu do starszego sternika -róznica niby niewielka ale.... ot tak niewielka jak położenie Zielonej Góry i Ystad a znów podważa wiarygodnośc waszego programu

A moim skromnym zdaniem ten program jest do kitu.Robią bohaterów ze zdrajców,którzy woleli być cieciami na wygnaniu i nie przejmowali się tym że często ich bliscy zostawieni w kraju nieżle dostali za nich po dupie.I teraz taki polak nie pamięta nawet języka ojczystego.TFU.Pluję na takie bohaterswo.
Program powinien mieć tytuł-Jak szczury spieprzały bo sobie rady nie dawały"

Jarecki za Miga dostał 50 tys dolarów i aseballowkę" a w tym czasie UB trwale uszkodziło czaszke jego matce. Jak dla mnie to zakłamany i egoistyczny zdrajca! Nie mam zadnego szacunku do niego i jemu podobnych. Moim zdaniem dla takich ludzi powinien obowiazywać stryczek-bez prawa przedawnienia. Mozna nie zgadzać się z ustrojem ale to co oni zrobili zagroziło życiu ich rodzin, przyjaciół (o ile zdrajcy maja przyjaciół)i milionów Polaków. Zdradzili nie PRL ale Polskę, swoją Ojczyznę...
Tfu! Na pohybel zdrajcom!

I jeszcze jedno. Ci, którzy się nie zgadzali z tym co dzieje sie w Polsce, w większości pozostali i próbowali to zmieniać na różne sposoby. Wielu z nich przypłaciło to zdrowiem i życiem-ale chwała Im za to, że nie uciekli, pozostawiajac Kraj i bliskich na pastwę losu. Ci, o których jest ten program to najzwyklejsi TCHÓRZE! Jak szczury uciekali z tonącego okrętu, podczas, gdy inni tu wracali...

Kol Jazłowiak rozwiń temat.Przedstaw ich bohaterskie czyny bo TVN zapomniał tego zrobic.Na tego miga to pracował cały kraj bo jak wiesz ruscy nic za darmo nie dali.Honor żołnierza polskiego?W takim wykonaniu?Oddac rodzinę w rece katów?To w takim razie jak nazwiesz np harcerza z Radomia Zacheusz Pawlaka który sam zgłosił się na gestapo w zamian za braci?
Pozdrawiam

Swoją drogą gdyby żyli w normalnym kraju to nie musieliby uciekać. Normalnie Każdy powinien miec paszport w szufladzie, wyjeżdzać i zyć gdzie mu sie podoba. To podstawa wolności człowieka i podstawowe prawo życia gdzie mu sie podoba.Oczywiście stawianie na szali życia innych ludzi jest oczywiście wielką tragedią i tu sie zgadzam. Ale to świadczy o zbrodniczości systemu ktory mscił sie na najbliższych i rodzinie. Idąc dalej to enerdowcy uciekajacy na zachód różnymi wymyslnymi sposobami też byli zdrajcami? A koreańczycy z północy? a Węgrzy po 56 roku uciekający do Austrii i inni ktorzy stali sie więźniami we własnym Państwie ? to były wielkie osobiste tragedie. Dlaczego amerykanie , anglicy zwykli obywatele ( poza szpiegami) nie uciekali na wschód?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie