Skocz do zawartości

Zupełny brak kultury w naszej TVP

Boruta

Rekomendowane odpowiedzi

Do piachu z publiczną! Przyszłym miesiącu w TVN pojawi się 24 odcinkowy dokument na temat polskiego września widzianego naszymi , niemieckimi i rosyjskimi oczami. Będą w nim zdjęcia z kronik filmowych przetykane rozmowami z żołnierzami 1939 r.Wywiady powyciągane z archiwów polskich i zagranicznych.Serial będzie podzielony na wojnę na ziemi ,morzu i w powietrzu ,największe bitwy,sprzęt(zdjęcia robione w muzeach -niektóre sprzęty pokazane jak wyglądały prace przy renowacji ) ,żołnierze ,cywile i bohaterskie czyny.

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
a ja polecam niektóre programy TV PULS, jest to kanał chyba troche niedopracowany, dużo rzeczy sie powtarza ale pojawiają sie tam doś czesto ciekawe dokumenty , np. dziś rano Gawędy starego żołnierza
" Opowiada gen. rocznik 1904. Opowiada m.in. o wojnie 1920 roku, o Piłsudckim i zamachu majowym (1926), o procesach oficerów w latach 50., i więzieniach stalinowskich.

Jak to kto? Hłe hłe - dyslektyk ! a poza tym IRON - czepiasz się, wiadomo klawiat-rura stara, zacina się, bo kawa się wylała, bo tego .... itd. A w ogóle nie na temat i w USA to Murzynów biją.

Przepraszam panowie ale ten Piłsudcki" to nie dokońca mój błąd, opis programu skopiowałem ze stronki z programem tvpuls i nie wychwyciłem tego yka" :)(o to dowód, http://www.pulstv.pl/index.php?t=program&d=200603131 ,godz. 9:00) sam doskonale wiem jaka jest pisownia nazwiska Dziadka, wiele lat mieszkałem na ulicy jego imienia , pozdrawiam :)

No ubawiłem się setnie...
Ja juz boje się zagląda na polskie portale internetowe bo włos mi się na głowie jeży co tam te oszołomy wyprawiają z moim krajem.
Ja mam Sky'a i tu maja w ofercie pakiet z programami Discovery troche lipa ale jest UKTV History no i More4 które ma świetne rogramy publicystyczne w których krytykuja faszystowskie" reżimy Bushów i Kaczorów.
Teraz wiecie jak ja czułem się jak mi kiedyś na Srolsacie zaczeli kodowac film od połowy. Mogłem słyszeć co sie dzieje ale nic nie mogłem zobaczyć. Tak się zdenerwowałem, że wyzwoliłem się dzieki temu ze szponów telewizji.
A swoją droga to 1,5 roku temu jescze sie kręciłem w TVLublin...ech szkoda gadać, ale przynajmniej ten program jest produkowany szkoda, że nie mogę go oglądac.

Dobra wiadomość, Było, nie minęło" w tv Polonia, czwartek 16.03 o godzinie 11:30 oraz 18:50, zapewne będzie to powtórka, ciekawe tylko którego odcinka.
No i pamietajmy o niedzieli 19.03, godz. 11:45 świeżutki odcinek, może tego nie przerwą w połowie.

A JA JESTEM OBRAŻONY WYPOCINAMI NIEJAKIEGO JACY2003!!!Mimo że jestem młodym człowiekiem szanuje i popieram KAŻDE RADIO I TELEWIZJE ANTYLIBERALNĄ!!Szkoda że mamy tylko jedną TV...A Pan panie Jaca jak nie pasi to sie prosze zapisać do Unii Wolności lub Platformy czy jak tam sie nazywają te ANTYNARODOWE partyjki które są tylko wrzodem na naszej ojczyżnie.

Pozdrawiam
Grand

Grand wybacz ze poprosze o pomoc ale podeślij mi na maila deklaracje członkowskie do ww przez Ciebie organizacji.na pewno je posiadasz skoro tak je propagujesz.wybacz ze nieproszony opublikowałem ten program.Nie wiedziałem ze jest tajny i ze miał na celu dotarcie do jeszcze nieogladajacych tej telewizji i niesłuchających tego radia.Sorry winetuu jest mi przykro.
Pozdrawiam
P.S rozumiem że juz nie mam co liczyc na wstąpienie do koła przyjaciół Łojca Derektora?A moze mogę jeszcze sie ukorzy i wypełnic przekaz?

Nie wiam dlaczego atakujecie jedyne media które mówią prawde i są nadzieją dla Nas.Czy nie widzicie co się dzieje?Kto nami naprawde rządzi?Taka jest prawda.ZAKŁADY WYPRZEDANE I ZNISZCZONE,BANKI,WSZYSTKO!!!!Bezrobocie...A czyja to wina?Czy nie tych przeklętych liberałów i postkomuchów.A kto nami rządzi?Dobrze wiecie że nie moge napisać tego wprost.Liberałowie zniszczyli wszystko za co nasi dziadkowie przelewali krew.Dokładnie wszystko!!!
Pozdrawiam
Grand

Zauważyłem, że w umysłach niektórych użytkowników Forum każdy, kto nie przepada za nudną i kiepską technicznie (nie wypowiadam się na temat ideologii) TV Trwam tudzież Radiem z Torunia, od razu nazywany jest komuchem, lewakiem lub wrogiem Ojczyzny (przez duże O"). Ciekawe, co takiego dla Ojczyzny zrobili, poza wypisywaniem takich głupot? Ciekawe, czy chociaż płacą podatki? Podobne teorie spiskowe słyszę przeważnie przechodząc pod sklepem od panów, którzy stoja pod nim od 6.00 do 23.00. Zauważyłem, że butelka Balsamu Pomorskiego wywołuje w ich umysłach te same reakcje, jakie u słuchaczy RM lub stałych widzów TV T. ich ulubiona audycja. Nikt nikomu nie broni krytykować tych wstretnych, liberalnych, komercyjnych stacji. Więc skąd to zacietrzewienie?

Danieloff poważnie to się nazywa Balsam Pomorski :)) ?
Cóż, myślę tak że kto chce słuchać znanego radia toruńskiego z dj, to niech słucha, ktoś ma ochotę oglądać tamtejszą wizję niech ogląda. ALE NIE WYRZUCAĆ OD LIBERAŁÓW I INNYCH bo ktoś krytykuje te kanały. Mamy jedną antyliberalną TV - nieprawda, masz potrzeby oglądaj Tele Padre Pio - przez osiem godzin nadają obraz grobowca Padre Pio. O Pulsie nie wspomnę. Każdy ma swoje kanały.
A z przekazami to prawda.

ps. Danieloff, u mnie Kluby Dyskusyjne" :) spożywały Pershingi" albo Sen Sołtysa" :)

Grand - nick kojarzy mi się z postacią kilera z serialu Oficer"

Stwierdzenie - jedyne media które mówią prawdę - stwierdzenie ryzykowne, przy takim wyborze kanałów.
Każdy człowiek ma rozum, potrafi kojarzyć i wyciagać wnioski.
A TVP dostało się słusznie, a odchyły linii programowej widoczne są aż nazbyt.

Zresztą nie zamieniajmy każdego topicu w bezsensowną wojnę polsko-polską.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie