Skocz do zawartości

Świnoujście - Miasto burzy baterie nadbrzężną

pppppp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
marek 123 nie łódź się że wielkie media wszystko rzucą i będą bronić bunkra. Mogą się tym zając tylko jeśli w środku znajdą ciało ofiary satanistycznej orgii lub co podobnego.
Lepiej wyślij list do WKZ oraz namów znajomych do wysłania takich samych

Proponuje w listach zaznaczać z jakiego miasta jest nadawca, niech WKZ wie że nie jest to sprawa lkalna.

Pozdrawiam
Bombel
  • Odpowiedzi 163
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie zapomnialem, wladze miasta tak, ale bledne decyzje to zawsze okazja aby dolozyc konkurencji. Zas urzednikow najlepiej zmienic na swoich.
Napisano
takze wyslalem do nich maila, ciekawe czy nasze maile cos dadzą??mam nadzieje ze sprawa sie naglosni i WKZ sie zastanowi czy dobrze robi pozwalając na niszczenie tychze baterii.
Pozdrawiam
Dawid
Napisano
Wyslalem maila, wiem ze tez juz poszly maile z zagranicy, bo ja i nie tylko ja wstawilem info z prosba o mailowanie na fora zagraniczne.

Kto moze niech doda na inne fora, jak np caffe allegro, niech ludzie mailuja.
Napisano
Przypominam raz jeszcze adresy:
Konserwator Wojewódzka Zabytków w Szczecinie
Pani Ewa Stanecka
email: sekretariat@wkz.szczecin.pl

Prezydenta Miasta Świnoujścia JANUSZ Żmurkiewicz:
prezydent@um.swinoujscie.pl
sekretariat@um.swinoujscie.pl

rzecznik@um.swinoujscie.pl

Konsewator może zablokować rozbiórkę i uratowac obiekt! Proszę piszcie, że bateria to unikalny zabytek i apleujcie do sumienia tak Pani Konserwator jak i Prezydenta!

Bieżcie tez udzial w sondzie na stronie ( z prawej strony strony :)), którą przeglądają miejscy urzędnicy i włodarze miasta :
www.swinoujscie.com.pl

Dziękujemy za pomoc- mam nadziję, że uda się ten obiekt uratować.
Napisano
Ja także wysłałem swoją wersje listu na podane adresy e-mail.
Miejmy nadzieje, że to coś da.

Chciałem tylko poinformować, że w 2005 roku przy współudziale wydawnictwa INFORT i Urzedu Miasta Świnoujście wydany został przewodnik Świnoujście - Szlak Fortyfikacji Twierdzy". Dwujęzyczny przewodnik pokazuje walory świnoujskich fortyfikacji. Tak więc bardzo dziwi mnie fakt, że władze Świnojścia chcą zniszczyć coś co wcześniej chciały pokazywac turystom. To albo głupota albo wręcz już debilizm.

Pozdrawiam

d007
Stowarzyszenie Pro Fortalicium
Napisano
Witam!
Wczoraj przesłałem informację o sprawie do Ośrodka Ochrony Zbiorów Publicznych. :]
Ciekawe, że WUOZ Szczecin tak szybciutko zareagował...
I nawet obyło się bez spychologii. No proszę... A jednak można!
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Konserwator o wyburzaniu baterii podobno dowiedził się dopiero dzisiaj, a słowa rzecznika miasta, że inwestycja była uzgodniona z WKZ to podobno nie prawda.
Napisano
pppppp. A miałeś jakiekolwiek wątpliwości co do legalności" prac rozbiórkowych? Nie bądź naiwny. Uzgodnienie... Śmiechu warte.
Konserwatorzy dowiadują się ostatni, bo żyją jeszcze w erze kamienia łupanego. A dziś trzeba mieć informacje. Choćby z Internetu.
Pozdr. wars98
Napisano
Panowie, prosze, nie zaczynajcie - wiedzial, nie wiedzial, nie wazne - demolka juz sie zaczela.

Pozostaje tylko trzymac kciuki w nadziei, ze te stosy maili cos dadza - cafe allegro juz o tym wie, podobnie jak zagraniczne fora. Moze jak zaczna przychodzic prostesty z Europy i Stanow to sie wlodarza troche zastanowia.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za cala akcje
Napisano
Nie deliberować tylko wysyłać maile!!!!!

Proponuję aby jutro około godz. 12 wszyscy którzy wysłali maila zrobili powtórkę.
Trzeba zrobić dobitkę i wysłać wiele maili na raz niech im się skrzynki zapychają.

pozdrawiam
Bombel

ps. Do zobaczenia jutro 18 stycznia (w Krakowie to data symboliczna) w samo południe.
Napisano
A jakie to ma znaczenie?
We Wrocku na Klecinie (Klettendorf) poszła cukrownia w niebo. I co ? I jajco. Za wyjątkiem zabytkowych budynków wszyscy mają się dobrze.
Napisano
Kiler dzięki!!!!
Ale pozwól że zacytuję mego ulubieńca" o.T.Rydzyka: Nie bądź biernym obserwatorem, lecz znajdź wsród znajomych kilka osób które regularnie wspierać będą nasze dzieło"

pozdrawiam
Bombel

ps. do czego to doszło cytuję o.Dyrektora i to w słusznej sprawie. Sam jestem tym wstrząśnięty, a nawet zmieszany.
Napisano
Yorik, święte słowa, niestety...
Tu przecież chodzi o konkretnie PINIENDZE (także te już dane komu trzeba i wzięte przez kogo trzeba), więc kogo tam będzie jakiś zafajdany zabytek obchodził? Cenniejsze już ostatnimi laty szły pod kilof. :( Realia niestety.

Pzdr

Grzesio

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie