bombel Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 marek 123 nie łódź się że wielkie media wszystko rzucą i będą bronić bunkra. Mogą się tym zając tylko jeśli w środku znajdą ciało ofiary satanistycznej orgii lub co podobnego.Lepiej wyślij list do WKZ oraz namów znajomych do wysłania takich samychProponuje w listach zaznaczać z jakiego miasta jest nadawca, niech WKZ wie że nie jest to sprawa lkalna.PozdrawiamBombel
maxikasek Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Mietek już zapomniałeś że włodarzy wybiera się w osobnych wyborach??:-)Podajcie adresy mailowe. Ludzie są leniwi.
mietek Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Nie zapomnialem, wladze miasta tak, ale bledne decyzje to zawsze okazja aby dolozyc konkurencji. Zas urzednikow najlepiej zmienic na swoich.
suchy ss Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 takze wyslalem do nich maila, ciekawe czy nasze maile cos dadzą??mam nadzieje ze sprawa sie naglosni i WKZ sie zastanowi czy dobrze robi pozwalając na niszczenie tychze baterii.PozdrawiamDawid
mietek Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Wyslalem maila, wiem ze tez juz poszly maile z zagranicy, bo ja i nie tylko ja wstawilem info z prosba o mailowanie na fora zagraniczne.Kto moze niech doda na inne fora, jak np caffe allegro, niech ludzie mailuja.
Schmeia Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Konserwator w łapę dostał i tyle. Szkoda tylko, że zabytki zamiast zyskać to tracą. Brak słów....
pppppp Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Napisano 17 Styczeń 2006 Przypominam raz jeszcze adresy:Konserwator Wojewódzka Zabytków w SzczeciniePani Ewa Staneckaemail: sekretariat@wkz.szczecin.plPrezydenta Miasta Świnoujścia JANUSZ Żmurkiewicz:prezydent@um.swinoujscie.plsekretariat@um.swinoujscie.plrzecznik@um.swinoujscie.plKonsewator może zablokować rozbiórkę i uratowac obiekt! Proszę piszcie, że bateria to unikalny zabytek i apleujcie do sumienia tak Pani Konserwator jak i Prezydenta! Bieżcie tez udzial w sondzie na stronie ( z prawej strony strony :)), którą przeglądają miejscy urzędnicy i włodarze miasta :www.swinoujscie.com.plDziękujemy za pomoc- mam nadziję, że uda się ten obiekt uratować.
d007 Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Ja także wysłałem swoją wersje listu na podane adresy e-mail. Miejmy nadzieje, że to coś da.Chciałem tylko poinformować, że w 2005 roku przy współudziale wydawnictwa INFORT i Urzedu Miasta Świnoujście wydany został przewodnik Świnoujście - Szlak Fortyfikacji Twierdzy". Dwujęzyczny przewodnik pokazuje walory świnoujskich fortyfikacji. Tak więc bardzo dziwi mnie fakt, że władze Świnojścia chcą zniszczyć coś co wcześniej chciały pokazywac turystom. To albo głupota albo wręcz już debilizm. Pozdrawiam d007Stowarzyszenie Pro Fortalicium
wars98 Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Witam!Wczoraj przesłałem informację o sprawie do Ośrodka Ochrony Zbiorów Publicznych. :]Ciekawe, że WUOZ Szczecin tak szybciutko zareagował...I nawet obyło się bez spychologii. No proszę... A jednak można! Pozdrawiamwars98
pppppp Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Napisano 17 Styczeń 2006 Konserwator o wyburzaniu baterii podobno dowiedził się dopiero dzisiaj, a słowa rzecznika miasta, że inwestycja była uzgodniona z WKZ to podobno nie prawda.
wars98 Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 pppppp. A miałeś jakiekolwiek wątpliwości co do legalności" prac rozbiórkowych? Nie bądź naiwny. Uzgodnienie... Śmiechu warte.Konserwatorzy dowiadują się ostatni, bo żyją jeszcze w erze kamienia łupanego. A dziś trzeba mieć informacje. Choćby z Internetu.Pozdr. wars98
dect Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Panowie, prosze, nie zaczynajcie - wiedzial, nie wiedzial, nie wazne - demolka juz sie zaczela. Pozostaje tylko trzymac kciuki w nadziei, ze te stosy maili cos dadza - cafe allegro juz o tym wie, podobnie jak zagraniczne fora. Moze jak zaczna przychodzic prostesty z Europy i Stanow to sie wlodarza troche zastanowia.Pozdrawiam i trzymam kciuki za cala akcje
bombel Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Nie deliberować tylko wysyłać maile!!!!!Proponuję aby jutro około godz. 12 wszyscy którzy wysłali maila zrobili powtórkę.Trzeba zrobić dobitkę i wysłać wiele maili na raz niech im się skrzynki zapychają.pozdrawiamBombelps. Do zobaczenia jutro 18 stycznia (w Krakowie to data symboliczna) w samo południe.
yorik Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Podaj treść a nie omieszkam podpisać się imieniem i aźwiskiem". W końcu może się na coś przydam.
yorik Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 A jakie to ma znaczenie? We Wrocku na Klecinie (Klettendorf) poszła cukrownia w niebo. I co ? I jajco. Za wyjątkiem zabytkowych budynków wszyscy mają się dobrze.
bombel Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 yoric treść jest podana kilka popstów wyżej wiec sobie skopiuj.pozdrawiamBombel
crimson Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Napisałem na wszystkie możliwe adtresy, a dzisiaj o 12.00 w południe dobijam tych Państwa powtórką!.Pozdrawiam!
beaviso Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Pojawiają się głosy sprzeciwu w języku angielskim, francuskim, niemieckim... Oj, włodarze Świnoujścia - turystów tracicie!
Kiler Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Dobrze, ze zobaczylem ten post w pore. Wyslalem maile i zaglosowalem w sondzie. Aby przetrwaly te fortyfikacje!!!
bombel Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Kiler dzięki!!!!Ale pozwól że zacytuję mego ulubieńca" o.T.Rydzyka: Nie bądź biernym obserwatorem, lecz znajdź wsród znajomych kilka osób które regularnie wspierać będą nasze dzieło"pozdrawiamBombelps. do czego to doszło cytuję o.Dyrektora i to w słusznej sprawie. Sam jestem tym wstrząśnięty, a nawet zmieszany.
Grzesio Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Yorik, święte słowa, niestety...Tu przecież chodzi o konkretnie PINIENDZE (także te już dane komu trzeba i wzięte przez kogo trzeba), więc kogo tam będzie jakiś zafajdany zabytek obchodził? Cenniejsze już ostatnimi laty szły pod kilof. :( Realia niestety.PzdrGrzesio
YacoL Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Do ludzi ze Swinoujscia: podajcie tez mejle do kilku gazet regionalnych. Rozpetamy burze w mediach...YacoL
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.