sturmpanzer73 Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Saboo z tamtych czasów ocalało mi jeszcze kilka sztuk niestety tasiemki trafił szlag. Zajrzyj do mnie kiedyś to pokażę ci te odznaczenia, nie wiem czy na fotkach będzie cokolwiek widać z sygnatur nie mam wypasionego sprzętu i makra nie bardzo wychodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 fotki walnięte na szybko. to sa właśnie odznaczenia które mi się uchowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 druga strona :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 sturmpanzer, znam podobną historię. Parę lat wstecz w moim mieście na punk skupu złomu, ze starej poniemieckiej szkoły przywieźli pojemnik o poj. 50 litrów, pełno w nim było takich odznaczeń jak Twoje, z wstążkami i bez, w kopertach i luzem. Właściciel uchronił to od zniszczenia, m.in. jeden krzyż KVK i medal mam ja, mój znajomy. Co zrobił z resztą nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pako151515 Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Medale i krzyże KVK to tyle warte co głowa mała:) Tego na kilogramy chyba rozdawali bo znajomy trafił ich od pieruna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody pomern Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 czy tak wiele ich rozdawali ?? no nie wiem ale mi sie trafilo tylko kilka przez dobre pare lat chodzenia. wystarczy popatrzec na forum ze zrzut gdzie bedzie i 200 sztuk takich samych odznaczen mozna trafic ale luzem ?? to juz zupelnie inna bajka . zrzut wszelkiego typu odznaczen , klamer czy innych ciekawych lub mniej fantow mozna znalezsc praktycznie wszedzie i tak za jednym podejsciem mozna wyciagnac plecak takich samych fantow ale np na pobojowisku jest tego coraz mniej . takze czy trafienie kvk z mieczami czy tez bez juz wcale takie latwe nie jest a pisanie czego to moj znajomy nie znalazl bylo wielokrotnie walkowane na forum i nie tylko ale wcale nie twierdze ze tak nie bylo . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stróż Napisano 26 Wrzesień 2015 Share Napisano 26 Wrzesień 2015 WitamKiedyś mój wujek mi opowiadał że gdy orał pole znalazł w ziemi niemiecki hełm, były to czasy w których taki chełm żle się kojarzył więc wujek nie był nim zainteresowany. Wiem jedynie że był używany jako miska" do paszy dla koni a potem gdzieś go wyrzucono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm8255 Napisano 25 Marzec 2016 Share Napisano 25 Marzec 2016 Mi kiedyś uciekły piękne medale gość sprzątał strych... jak pózniej przyszedlem to wyrzucił przez pomylkę i juz nie miał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A.D.M. Napisano 31 Marzec 2016 Share Napisano 31 Marzec 2016 STG44 strychowiec -za długo się zastanawiałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A.D.M. Napisano 31 Marzec 2016 Share Napisano 31 Marzec 2016 A, i dawno, dawno temu ort litewski Jana Kazimierza w pięknym stanie oferowany za śmieszną kasę...a ostatnimi czasy monetki pierwszych piastów ( w sumie to dobrze, że gość był uparty w kwestii ceny i w końcu nie kupiłem, bo miałbym problemy - jakiś czas potem było głośno o tej sprawie -nawet tu na forum ) A denarki były mmm - smakowite" ...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 2 Kwiecień 2016 Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Radiostacja Telefunkena, wyjęta z cygara. Ojciec sprzedał 10 lat temu za 4 stówy. Była w zalutowanej, cynkowej skrzynce, na kartkach klucze do nadawania. Mszał z XVIII wieku, który sprzedał stryjek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafi94 Napisano 7 Kwiecień 2016 Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Mi niedawno przeszedł koło nosa elegancki kocioł z niemieckiej kuchni polowej. Leżał na złomie, miałem go w łapach ale nie skojarzyłem tematu. Teraz mnie nosi bo właśnie zobaczyłem od czego to było. Idę się napić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 7 Kwiecień 2016 Share Napisano 7 Kwiecień 2016 taki orzełek, w mniej więcej takim samym stanie...Trafił kolega ze 20 cm od czubków moich butów, ok. 10 cm pod ziemią. U mnie sprzęt był wyłączony, a on do mnie akurat szedł...https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum8/obraz_002.jpgzdjęcie zapożyczyłem z wątku:http://odkrywca.pl/i-wojna-pickelhaube,147314.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.